Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Στα “μαχαίρια” ΕΠΟ-Ηρακλής!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η σκληρή γλώσσα που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος του Ηρακλή, Ανδρέας Παντελή σχολιάζοντας την απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής της ΕΠΟ προκάλεσε την αντίδραση της ομοσπονδίας η οποία απειλεί με μηνύσεις.

Αποσπάσματα όσων είπε ο Ανδρέας Παντελή σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με αφορμή την απόφαση να υποβιβαστεί ο Ηρακλής:

Είμαστε μάρτυρες ακόμη μίας σκανδαλώδους απόφασης από την ΕΠΟ. Ένα όργανο που έχει προκαλέσει την κατακραυγή του κόσμου, των ομάδων και της Κυβέρνησης. Έχουν αμφισβητηθεί οι αποφάσεις πάρα πολλές φορές. Γνωμοδοτεί και αποφασίζει κατά το δοκούν. Είχαμε πει που οδηγούνται τα πράγματα. Είχαμε εκφράσει την ανησυχία μας. Άλλοι πολιτικοί έλεγαν ότι θα πάνε καλά τα πράγματα, άλλοι έλεγαν ότι δεν μπορούν να πάρουν μια απόφαση έκτρωμα. Όμως, οι πληροφορίες ήταν διαφορετικές. ήταν μία απόφαση κόλαφος. που προσδιορίζει την κατάσταση του ποδοσφαίρου. Ξεκινώντας από τον τελευταίο υπάλληλο της ΕΠΟ μέχρι τον πρόεδρο της ΕΠΟ οι πάντες εξυπηρετούν τα συμφέροντα άλλων. Είναι μία απόφαση που ισοδυναμεί με πραξικόπημα δικαστικό. Δεν μπορεί ο Ηρακλής την ημέρα που δικάζεται να εμφανίζεται ο κ. Φάκος και να προδικάζει την απόφαση του Εφετείου. Η Δουλειά του δεν ήταν που θα πάει ο Ηρακλής. Η δουλειά του ήταν να καλέσει όσους ήταν μπλεγμένοι στα στημένα. Ποιος αποφασίζει ακόμα δεν ξέρουμε. Είναι πασιφανές ότι ήταν το εύκολο θύμα. Είχε παραμείνει ακυβέρνητος.

Δεν μπορεί να μην λαμβάνονται υπόψη όλες οι τελευταίες αποφάσεις. και με τρεις γραμμές να μας λέει ότι δεν είναι αναρμόδιο. Τον Ηρακλή δε θα τον ελέγξει κανένας. Δεν έχει την ανάγκη κανενός. Κανείς δε θέλει να τον υποστηρίξει. Έχει το δίκιο με το μέρος του και θα το διεκδικήσει.
 
Ο Πιλάβιος αποδείχτηκε ότι δεν ήταν ικανός. Θα μπορούσε να κάνει πολλές ενέργειες. Νομίζω πως δε θα τα καταφέρει γιατί δεν έχει τις ικανότητες και το λέω με λύπη μου αυτό το πράγμα. Δεν πρόκειται να κάνει πίσω ο Ηρακλής. Τα Πολιτικά Δικαστήρια δε θα δεχτούν πίεση. Ούτε καμία απειλή δε θα μας κάνει να πάμε πίσω. Θέλω να σταθώ σε μία δήλωση του κ. Σφυρή, ο οποίος με νομικές τοποθετήσεις εξηγεί γιατί είναι αρμόδιο. Η Απόφαση του Εφετείου είναι ραμμένη στα μέτρα του Αστέρα Τρίπολης. Ο Ηρακλής θα τραβήξει την υπόθεση αρκετά μακριά. Είναι θέμα των νομικών πως ακριβώς θα κινηθούμε. Εμείς έχουμε φέρει παίκτες και φτιάχνουμε ομάδα. Θα κάνουμε όλες τις κινήσεις για να αναβληθεί η αγωνιστική. Υπήρχαν ομάδες που έπρεπε να σωθούν πάση θυσία.
 
Έπρεπε να ξεκαθαρίσει η κατάσταση εδώ και δύο μήνες τουλάχιστον. Όλες οι ομάδες ήταν αναγκαίο να κριθούν με έντιμα κριτήρια. Άπαντες οι πολιτικοί έχουν ενημερωθεί για το δίκαιο του Ηρακλή. Έπρεπε να εξασφαλίσουν μία δίκαιη δικαστική διαμάχη. Είναι υποχρέωση των πολιτικών να παρέμβουν για το καλό του ποδοσφαίρου. Αντιλαμβάνεστε ότι δεν έχουμε απόφαση. Αυτοί είπαν πως απλά δε θα την δικάσει την υπόθεση και ότι απλά παραμένει η απόφαση. Αυτού του είδους η απόφαση ευνοεί συγκεκριμένη ομάδα πάλι. Έχουμε ακούσει πολλά. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν απέχει πολύ από το μπουρδέλο. Το δυσφημώ κιόλας. Ήρθα εδώ και βρήκα μια κατάσταση για να δικαιωθούμε δικαστικά. Ο κόσμος και η ΠΑΕ κάνει τη δουλειά του. Θα ανακοινωθούν κάποιες αντιδράσεις πολύ σύντομα. Οι πολιτικοί της πόλης θα μπορούσαν να μας προστατέψουν. Έχουμε τηλεφωνήσει σε όλους τους πολιτικούς. Με μία απόφαση που πάρθηκε από ανθρώπους που δεν φοβούνται κανέναν”.


Αναλυτικά η ανακοίνωση-απάντηση της ΕΠΟ:

«Σας ενημερώνουμε ότι μετά και τις σημερινές νέες αήθεις επιθέσεις, μέσω βαρύτατων ύβρεων, απαράδεκτων και ανυπόστατων χαρακτηρισμών, εναντίον, των διοικούντων την Ομοσπονδία, των εργαζόμενων σε αυτή, αλλά και των μελών των Δικαιοδοτικών της Οργάνων κάθε βαθμίδας, η νομική υπηρεσία της ΕΠΟ επεξεργάζεται τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν μέσω της νομικής οδού, με την υποβολή μηνύσεων και αγωγών, εις βάρος όσων έχουν επιλέξει τον ολισθηρό δρόμο της δημαγωγίας και της λασπολογίας. Εφεξής ο δρόμος της δικαιοσύνης θα είναι αυτός με τον οποίο θα απαντά η ΕΠΟ».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε