Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Σταντάρ Λιέγης – Παναθηναϊκός: Ο Στραματσόνι περιμένει να δει… αντίδραση

ΦΩΤΟ intime.gr
ΦΩΤΟ intime.gr

Την αισιοδοξία του πως οι παίκτες του Παναθηναϊκού θα αντιδράσουν μετά την ήττα από την Ξάνθη, εξέφρασε ο Αντρέα Στραματσόνι, στη συνέντευξη Τύπου για την αναμέτρηση της Πέμπτης με την Σταντάρ Λιέγης.

Μάλιστα, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού υποστήριξε ότι οι τέσσερις βαθμοί στα δυο παιχνίδια με τους Βέλγους θα κρατήσουν το τριφύλλι “ζωντανό” στην υπόθεση πρόκριση.

Ο Στραματσόνι ξεκίνησε λέγοντας στο πρόλογό του τα εξής: «Ξέρουμε πολύ καλά πόσο σημαντικό είναι το ματς με τη Σταντάρ και πιστεύω ότι σε αυτά τα δύο ματς με τη βελγική ομάδα θα καθοριστεί το πόσες πιθανότητες έχουμε για την πρόκριση. Ελπίζω να πάρουμε τους βαθμούς που θέλουμε».

Κατόπιν δέχτηκε ερωτήσεις αναφορικά με:

-Την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα ψυχολογικά και αγωνιστικά μετά το ματς με την Ξάνθη:
«Εχουμε μιλήσει αυτές τις μέρες μέσα στην ομάδα με τους παίκτες και περιμένουμε αντίδραση μετά το κακό αποτέλεσμα της Κυριακής. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, η Σταντάρ στην έδρα της παίζει καλό ποδόσφαιρο, αλλά είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να κάνουμε μία καλή εμφάνιση και να βάλουμε δύσκολα στη βελγική ομάδα».

-Τις αδυναμίες που δείχνει να έχει η Σταντάρ και αν η μεγαλύτερη είναι οι στατικές φάσεις:

«Γνωρίζουμε ότι η Σταντάρ παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο και συνήθως αγωνίζεται με δύο στράικερ και δύο επιθετικούς εξτρέμ. Μπορεί σε κάποιες στιγμές να ψάχνει την ισορροπία της, αλλά γενικά μου αρέσει ο τρόπος που προσεγγίζει τα ματς, όπως και αρκετοί παίκτες της όπως ο Μπλεφοντίλ, που τον γνωρίζω από την Ιταλία, ο Ντοσεβί και άλλοι.
Εμείς έχουμε το δικό μας στιλ παιχνιδιού και μπορούμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, αλλά στα ματς με τον Αγιαξ και τη Θέλτα κάναμε μηδέν πόντους. Πιστεύω ότι έφτασε η ώρα να κερδίσουμε και εμείς βαθμούς».

-Εάν περιμένει ένα κλειστό ματς και πόσο θα επηρεάσει η έδρα:
«Κατ’ αρχάς ό,τι λέμε για τον Παναθηναϊκό ισχύει και για την Σταντάρ. Γιατί κι αυτοί επίσης χρειάζονται βαθμούς και οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη. Βεβαίως γνωρίζω ότι η Σταντάρ παίρνει έξτρα ενέργεια μέσα στην έδρα της, αλλά ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα με διεθνείς παίκτες και μπορεί να διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις. Περιμένω ένα ανοιχτό ματς».

-Εάν περιμένει να βγάλουν οι παίκτες του εγωισμό μετά την ήττα από την Ξάνθη:
«Την Κυριακή χάσαμε μία καλή ευκαιρία να παραμείνουμε πρώτοι στην κορυφή, είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξει αντίδραση και περιμένω μία καλή εμφάνιση από την ομάδα. Το ματς με την Ξάνθη έχει περάσει, η χρονιά είναι μεγάλη, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας μόνο το ματς το αυριανό. Και ξέρω επίσης ότι δεν πρέπει να επαναλάβουμε τα λάθη που κάναμε στους προηγούμενους αγώνες μας».

-Με τη λογική ότι η Σταντάρ έχει να χάσει δύο χρόνια στην έδρα της στην Ευρώπη και έχει αποκλείσει επίσης τον Παναθηναϊκό στο παρελθόν, είναι θετική η ισοπαλία και εάν του φτάνει για να μπει στο κόλπο της πρόκρισης;
«Θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε το ματς αύριο. Πιστεύω ότι με μίνιμουμ τέσσερις βαθμούς στα δύο ματς με τη Σταντάρ θα έχουμε πιθανότητες να διεκδικήσουμε την πρόκριση μέχρι το τέλος του ομίλου. Τη νίκη θέλει φυσικά και η Σταντάρ και περιμένω όπως σας είπα ένα ανοιχτό παιχνίδι».

-Για την κατάσταση που βρίσκεται ο Εμποκού:

«Είναι η τελευταία μας προσθήκη και άργησε λίγο να μπει στην ομάδα διότι στην Κιέβο είχε μείνει λίγο πίσω τους τελευταίους μήνες. Τώρα αρχίζει σταδιακά να επανέρχεται. Πιστεύω ότι θα είναι σε θέση να βοηθήσει την ομάδα από τώρα μέχρι το τέλος της σεζόν».

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε