Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Σταύρος Ψωμιάδης: Άγριος διασυρμός μου

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Ο πρόεδρος της Καβάλας μέσω επιστολής του στην εισαγγελέα διαμαρτύρεται για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε από τα ΜΜΕ, από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάποια απόδειξη.

Το έγγραφο που έστειλε ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Σταύρου Ψωμιάδη, Χρήστος Μυλωνόπουλος:

“Αξιότιμη κ. Εισαγγελέα

-Συνελήφθην χθες από όργανα της ΔΑΑ/ΥΑΟΕ βάσει του από 21.06.2011 εγγράφου Πορίσματος της κυρίας Εισαγγελέως Πρωτοδικών προς Υμάς. Σε συνέχεια της σύλληψής μου, επακολούθησε ορυμαγδός ανακοινώσεων αρχικά σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, σήμερα δε και σε μέγα μέρος των έντυπων ΜΜΕ όπου με πηχυαίους τίτλους και με δημοσίευση της φωτογραφίας μου στις εφημερίδες καθώς και με σκληρές πρωτοφανούς ιταμότητας εκφράσεις σε μέρος των ηλεκτρονικών ΜΜΕ εμφανίζομαι ως μετά βεβαιότητας ένοχος βαρύτατων αξιόποινων πράξεων με τις οποίες ουδεμία σχέση έχω. Ήδη σε ηλικία 26 ετών υφίσταμαι ένα πρωτοφανή και άγριο διασυρμό της προσωπικότητάς μου ανά το Πανελλήνιο χωρίς να έχω δικαστεί και χωρίς καν να έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και χωρίς βεβαίως αυτή η βάναυση βλάβη της προσωπικότητας μου να προβλέπεται ως ποινή για τα εγκλήματα που μου αποδίδονται.
Σας επισημαίνω με ιδιαίτερη έμφαση ότι σε κανένα σημείο του εξ 130 σελίδων Πορίσματος της κ. Εισαγγελέως δεν αναγράφεται ούτε μία πράξη (έστω και υπαινικτικώς) στην οποία εμπλέκομαι, ούτε κάποια ζημία την οποία προκάλεσα, ενώ από την έρευνα που έγινε στην κατοικία μου ουδέν ευρέθη.
Είναι προφανές ότι ο άγριος διασυρμός μου από μερίδα των εντύπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ
– Συνιστά βαρύτατη παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας
– Πλήττει καίρια την αντικειμενική αμεροληψία της απονομής της δικαιοσύνης
– Επιχειρεί να επηρεάσει ευθέως τους δικαστικούς λειτουργούς που θα με κρίνουν
– Παραβιάζει το δικαίωμα ακροάσεως
Αποτελεί μονομερή, βάναυση και λυσσαλέα επίθεση στο πρόσωπο μου την οποία δεν μπορώ να αντιμετωπίσω, αφού ούτε γνώση της δικογραφίας έχω λάβει, ούτε έχω και την θεσμική δυνατότητα να απαντήσω στους εκδοτικούς και τηλεοπτικούς κολοσσούς, οι οποίοι χάριν κερδοσκοπίας εμπορεύονται την εμπλοκή μου σε μία ποινική υπόθεση στην οποία είμαι αμέτοχος.
Παραβιάζει ανεπιτρέπτως τη μυστικότητα της προδικασίας μετατρέποντας το αποφασιστικό αυτό στάδιο της ποινικής δίκης σε αγοραία υπόθεση αυτόκλητων τηλεοπτικών δικαστών και τηλεοπτικών εισαγγελέων, ενώπιον των οποίων ούτε δικαίωμα αμύνης υπάρχει, αλλά ούτε και δυνατότητα αποκατάστασης της προσγενόμενης βλάβης.
Για τους λόγους αυτούς
 
ΑΙΤΟΥΜΑΙ
Την προστασία σας προκειμένου να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις, ώστε η υπόθεσή μου να κριθεί κατά τρόπο αμερόληπτο, νηφάλιο και αντικειμενικό, επιφυλασσόμενος να ασκήσω πάντα τα δικαιώματά μου για την ως άνω βάναυση προσβολή της προσωπικότητάς μου από τα ΜΜΕ, ενώπιον των αρμοδίων πολιτικών και ποινικών Δικαστηρίων.
Ως εκ περισσού δηλώνω ότι παρέχω εκ προοιμίου τη συναίνεσή μου στη διερεύνηση όλων των περιουσιακών μου στοιχείων εκ μέρους των Δικαστικών Αρχών την οποία και αιτούμαι.
Συνημμένως σας υποβάλλω μικρό δείγμα των σημερινών δημοσιευμάτων.
Ο πληρεξούσιος Δικηγόρος
Χρήστος Μυλωνόπουλος
Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε