Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Στάζουν… μέλι για Λίνεν, Κατίδης και Κοντοές

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Για την συμβολή του Γερμανού τεχνικού στην μεταμόρφωση της ΑΕΚ μίλησαν οι Γιώργος Κατίδης και Γιάννης Κοντοές.

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο Γιώργος Κατίδης στον “Sentra FM”:

Για το πώς βιώνει τη διαδρομή στην ΑΕΚ και πόσο αποτελεί κίνητρο: «Από παιχνίδι σε παιχνίδι νιώθω όλο και καλύτερα. Έχουμε δυνατότητα να μαζέψουμε βαθμούς με αρχή το χθεσινό ματς και να φύγουμε απ’ αυτή τη θέση. Είναι ένα στοίχημα που έχει να κάνει με την ομάδα και τους νεαρούς, συλλέγουν εμπειρίες δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και σε κάθε ματς γίνονται καλύτεροι. Εξαρτάται πλέον από τον καθένα ατομικά πως θα εξελιχθεί. Πέρυσι με τα ματς που είχαμε στα πόδια μας δεν θα μπορούσαμε να πούμε πως εξαρτώνταν οι ομάδες μας από εμάς, όμως τώρα στην ΑΕΚ έχουμε την ευθύνη γιατί παίζουμε σε μεγάλη ομάδα».

Για το γκολ που σημείωσε: «Χάρηκα πολύ που το γκολ χρεώθηκε σε μένα, αλλά για να φτάσουμε στο γκολ πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα. Είμαι χαρούμενος που βάλαμε πάνω από ένα τέρμα και παρότι ήμασταν στο 2-0 στο ημίχρονο δεν σταματήσαμε εκεί».

Για τον Λίνεν και για το πόσο έχει βοηθήσει: «Η εμπειρία του προπονητή μας είναι τεράστια. Μιλάει και ξεχωριστά με τον καθένα και σε όλη την ομάδα ατέλειωτες ώρες και στα επόμενα ματς θα φανεί και σε θέμα τακτικής. Θα είμαστε καλύτεροι από αγώνα σε αγώνα. Κανένας δεν πρέπει να παρατάει την προσπάθεια. Σίγουρα ο προπονητής θα δοκιμάσει κι άλλα πράγματα. Δεν υπάρχει βασικός κι αναπληρωματικός. Ο προπονητής μας είναι δίκαιος και όλοι θα πρέπει να δουλεύουν».

Για το κλίμα στην ομάδα: «Είμαστε μια οικογένεια. Σε όλες τις ομάδες το λένε, αλλά δεν μπορώ να σας πω με λόγια πως είμαστε. Οι μεγάλοι γίνονται μικροί και οι μικροί μεγάλοι, υπάρχει βέβαια σεβασμός στους μεγαλύτερους και πιο έμπειρους, αλλά πάντα με μέτρο».

Για το αν μπορεί να αξιοποιηθεί το χθεσινό ματς στον τομέα της ψυχολογίας κι αν θα καταφέρει η ΑΕΚ να αποκτήσει σταθερότητα: «Κάθε παίκτη η διάρκεια τον χαρακτηρίζει. Δεν σημαίνει ότι κάναμε χθες ένα καλό ματς και θα ‘ρθει και το επόμενο. Το κεφάλι χαμηλά, τόσο ατομικά όσο και σαν ομάδα».

Για την αμφισβήτηση που δέχονται κατά καιρούς: «Λόγω της θέσης που βρισκόμασταν δεν ασχοληθήκαμε με τα λόγια που έλεγαν οι άλλοι, ήμασταν στεναχωρημένοι προσπαθούσαμε να μείνουμε ενωμένοι και το ίδιο θα κάνουμε ως το τέλος. δεν πτοούμαστε, θα απαντάμε στο γήπεδο. Ο καλός ποτέ δεν χάνεται. Όποιος δουλεύει δικαιώνεται».

Για το θέμα που έχει προκύψει με την ενασχόληση των παικτών με τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης: «Κάποιες φορές ίσως να υπάρχουν και λάθη από τους παίκτες μ’ αυτά που γράφουν στα προφίλ τους. Δεν υπάρχει νέος που δεν ασχολείται με το ίντερνετ».

Για το αν εντυπωσιάστηκε από κάποιον παίκτη της ηλικίας του: «Υπάρχουν πολλά παιδιά θα αδικήσω αν μιλήσω προσωπικά για κάποιον. Υπάρχει ταλέντο και πολλοί παίκτες που μπορείς να ξεχωρίσεις. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που με δυο ματς έχουν γίνει κάποιοι κι άλλοι που σκύβουν το κεφάλι και δουλεύουν περισσότερο. Από πέρυσι έχουν αλλάξει τα πράγματα με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές».

Για το πώς αντιμετωπίζει την κατάσταση που βιώνει στην ΑΕΚ: «Ο καθένας κάνει τον δικό του αγώνα για τη ζωή. Κακά τα ψέματα δεν ξέρω κάτι άλλο να κάνω από το να παίζω ποδόσφαιρο. Δεν με νοιάζει τι λένε για μένα. Εγώ θα κάνω αυτό που ξέρω. Ακόμα δεν έχω δείξει τίποτα. Το αν θα γίνω καλός ή κακός ποδοσφαιριστής θα αποδειχθεί».

Για τον κόσμο: «Ο κόσμος είναι συγκινητικός. Δεν μας έχει αφήσει σε κανένα παιχνίδι και δεν νομίζω να μας αφήσει στη συνέχεια».

Για το αν η νίκη επί της Βέροιας ήταν απαρχή μιας νέας σελίδας: «Δεν θέλω να πω μεγάλα λόγια γιατί εκεί την πατάνε όλοι. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό στα επόμενα παιχνίδια και στα δυο επόμενα ματς μπορούμε να πάμε καλά. Η αρχή έγινε χθες. Ανά διαστήματα παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο».

Για το αν μπορεί να βγει κερδισμένη έχοντας έναν κορμό από νέους στο μέλλον: «Φυσικά γιατί υπάρχουν τουλάχιστον 10-15 νεαροί παίκτες που ενεργούν μες στο γήπεδο. Αν αναλογιστούμε ότι τα επόμενα χρόνια μπορούν να κάνουν καριέρα. Η ΑΕΚ μόνο κερδισμένη μπορεί να βγει και στο ηθικό κομμάτι, αλλά και στο οικονομικό».

Μετά τον Γιώργο Κατίδη και ο Γιάννης Κοντοές κράτησε χαμηλούς τόνους μιλώντας στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ. Αναλυτικά όσα είπε:

«Δεν ξέρω αν αυτό ήταν το… ξεμπούκωμα που χρειαζόμασταν. Θα προτιμούσα να κερδίζαμε με 1-0 και να είχαμε πάρει βαθμούς και σε άλλα ματς. Ηταν μία νίκη που τη χρειαζόμασταν, αλλά επειδή είμαστε ακόμη τελευταίοι πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά, γιατί έχουμε ένα δύσκολο ματς την άλλη εβδομάδα με το Λεβαδειακό και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι» τόνισε αρχικά ο Κοντοές και συνέχισε: «Η αλήθεια είναι ότι στο φετινό πρωτάθλημα βλέπουμε ματς να κρίνονται στις λεπτομέρεις, όχι τόσο λόγω της ποιότητας που υπάρχει, αλλά διότι βλέπουμε νέες, καινούριες ομάδες, που στηρίζονται πολύ στην ψυχολογία. Μην ξεχνάμε ότι κι εμείς είμαστε μία νεανική ομάδα. Εγώ πάνω απ’ όλα στη ζωή είμαι ρεαλιστής και αυτό που γνωρίζω πολύ καλά είναι ότι -ανεξαρτήτως από την ηλικία και την εμπειρία- βρίσκομαι σε μία καινούρια ομάδα».

Αναφερόμενος στο αγωνιστικό πρόσωπο της ΑΕΚ μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Εβαλντ Λίνεν, ο Ελληνας αμυντικός είπε: «Είθισται, όταν έρχεται ένας νέος προπονητής, να λέμε καλά λόγια. Η αλήθεια είναι ότι με τον Λίνεν η ομάδα έχει ένα πλάνο και στο χθεσινό ματς αυτό μας βγήκε 100%. Θέλαμε να αιφνιδιάσουμε τον αντίπαλο, όπως κάναμε και κόντρα στον Ολυμπιακό στην αρχή, κι ευτυχήσαμε να προηγηθούμε στο πρώτο μέρος με δύο γρήγορα τέρματα. Μας βγήκαν όσα δουλέψαμε στην προπόνηση, ενώ χθες είχαμε και την τύχη που μας έλειψε σε άλλα ματς. Όμως, όποιος δουλεύει έχει μαζί του και την τύχη. Δεν θέλω να παρεξηγηθώ και, χωρίς να μιλάμε συγκριτικά, θα πω λαϊκά το εξής: ο Λίνεν “το έχει”, ξέρει να χειριστεί καταστάσεις, πόσο μάλλον με μία ομάδα που -δεδομένης της απουσίας παικτών όπως ο “Λύμπε”, ο Δέλλας- είναι σαν… πλαστελίνη και την οποία μπορεί να πλάσει όπως θέλει. Προσαρμοζόμαστε στα δικά του “θέλω” και όπως φαίνεται μέχρι στιγμής μας βγαίνει».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε