Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Στη Βαρκελώνη με ένα όνειρο τρελό

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η αποστολή του Παναθηναϊκού αναχώρησε για την Βαρκελώνη εν όψει της αυριανής πρεμιέρας στο Τσάμπιονς Λιγκ, κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Ζιλμπέρτο: “Η Μπάρτσα… σκοτώνει”.

 

Χωρίς τους Σπυρόπουλο, Πετρόπουλο και Σεϊταρίδη αναχώρησε για την Ισπανία στις 10:30 η αποστολή του Παναθηναϊκού. Στόχος των “πράσινων” κόντρα στην καλύτερη ομάδα του πλανήτη είναι μία καλή εμφάνιση και ένα αποτέλεσμα που θα τους δώσει το προβάδισμα για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ο Νίκος Νιόπλιας προσανατολίζεται σε σχήμα 4-5-1 με τον Βύντρα πάνω στον Λίονελ Μέσι και τους Σιμάο , Κατσουράνη, Ζιλμπέρτο στα χαφ.

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα με συνέντευξη που παραχώρησε στην “El mundo deportivo” τόνισε πως αυτός και οι συμπαίκτες του θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι σε ολόκληρο το 90λεπτο γιατί η Μπάρτσα… σκοτώνει.

Αναλυτικά:

Η γνώμη σου για την Μπαρτσελόνα;

Είναι δύσκολος αντίπαλος. Χρειάζεται όταν παίζεις αντίπαλος της να μην σταματάς να τρέχεις και πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και στα ενενήντα λεπτά του αγώνα καθώς μια ομάδα όπως η Μπαρτσελόνα χρειάζεται μόλις δύο ή τρία λεπτά για να σε σκοτώσει με παίκτες όπως ο Τσάβι, ο Ινιέστα και ο Μέσι.

Ποιον παίκτη ξεχωρίζεις;

Όλοι είναι επικίνδυνοι. Το μεγάλο όπλο της είναι η φανταστική κίνηση χωρίς την μπάλα. Ολοι οι παίκτες συνεννοούνται με κλειστά τα μάτια.

Είναι καλύτερη η Μπαρτσελόνα με τον Βίγια ή με τον Ιμπραΐμοβιτς;

Είναι διαφορετικό γιατί μιλάμε για δύο τελείως διαφορετικούς παίκτες. Ο Βίγια χρησιμοποιεί και τα δύο πόδια και πάντα κοιτάει το γκολ, όντας μεγάλος κίνδυνος για την άμυνα. Ο Ιμπρα είναι άλλο στυλ ποδοσφαιριστή.

Έχει και κάποιους συμπαίκτες από την Εθνική;

Είμαι πολύ χαρούμενος που θα δω πάλι τον Ντάνι Αλβες. Του βάζω άριστα και ως άνθρωπο και ως ποδοσφαιριστή.

Τι εστί Παναθηναϊκός;

Είναι μια ομάδα που μάχεται για κάθε μπαλιά και δίνει τα πάντα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Η νίκη επί της Ιντερ του Μουρίνιο πριν από δύο χρόνια είναι ένα μοντέλο που θα ακολουθήσει ο Παναθηναϊκός;

Ήαταν μια σημαντική νίκη, αλλά πρέπει να την αφήσουμε πίσω μας. Οι δύο ομάδες (Ιντερ και Μπαρτσελόνα) είναι τελείως διαφορετικές και αν προσπαθήσουμε να παίξουμε κόντρα στην Μπαρτσελόνα όπως κάναμε με την Ιντερ τότε η Μπαρτσελόνα θα μας σκοτώσει…

Ο Παναθηναϊκόςέχει ίσως το καλύτερο ρόστερ στην ιστορία του. Έχει παίκτες όπως ο Σισέ, ο Γκοβού, ο Μπουμσόνγκ και πολλούς Ελληνες διεθνείς. Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας;

Το πρώτο πράγμα είναι να μάθουμε ο ένας το παιχνίδι του άλλου καλά και να δείξουμε αυτή την ποιότητα στον αγωνιστικό χώρο. Στόχος μας είναι το νταμπλ αλλά η αποστολή μας δεν θα είναι εύκολη. Θέλουμε και μια καλή παρουσία στο Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς είναι ένας σημαντικός στόχος για εμάς και τον σύλλογο.

Ποιοι είναι οι δικοί σου προσωπικοί στόχοι;

Είμαι πολύ χαρούμενος στην Ελλάδα και δεν σκέφτομαι την επιστροφή στην Βραζιλία. Πριν από λίγες ημέρες είχαμε επαφές για την ανανέωση του συμβολαίου μου για έναν ακόμη χρόνο. Θα δούμε πως θα πάνε τα πράγματα στο τέλος. Πάντως, επαναλαμβάνω πως είναι πολύ ικανοποιημένος από την εμπειρία μου στην Ελλάδα.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε