Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Στην αντεπίθεση ο Παναθηναϊκός!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Οι “πράσινοι” κατέθεσαν ένσταση στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα σχετικά με την κλήση τους για για την ανακοίνωση μετά τον αγώνα Ολυμπιακός-Ολυμπιακός Βόλου. Αναβολή για Τοροσίδη, Ζαγοράκη, ΟΣΦΠ και ΠΑΟ.

Ο νομικός εκπρόσωπος του “τριφυλλιού”, Γιάννης Καρμής, χαρακτήρισε αναρμόδιο για την κλήση τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, Ανδρέα Φάκο καθώς δεν έχει συσταθεί νόμιμα και βάσει καταστατικού της ΕΠΟ.
 
Η δράση του αγγίζει τα όρια της υπερβολής και για αυτό ζητάμε την ακυρότητα της έγκλισης. Για τους “πράσινους κύκλους” δεν έχει ευθύνη η ΠΑΕ”, ανέφερε ο νομικός εκπρόσωπος του Τριφυλλιού, Γιάννης Καρμής. Μάλιστα ο κ. Καρμής ανέφερε πως η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού δεν εμπεριείχε σε καμία περίπτωση δυσφημιστικά στοιχεία και πως ο χαρακτήρας της ήταν καθαρά σκωπτικός.
 
Εμείς μπορούμε να κάνουμε μία κρίση έστω και αν είναι δυσμενής. Η ανακοίνωσή μας έχει σκωπτικό περιεχόμενο. Έχει να κάνει με μία παρέμβαση του Μαρινάκη για την διαιτησία, η οποία υιοθετήθηκε από τα σχετικά όργανα και από τον ίδιο που έκανε ότι έκανε. Δεν υπάρχουν δυσφημιστικά στοιχεία εναντίον οποιουδήποτε και δεν υπάρχει δυσμενή κρίση” ήταν το σχόλιο του.
 
Πέρα από τον κ. Καρμή, τον Παναθηναϊκό εκπροσώπησε και ο Αντιπρόεδρος της πράσινης ΠΑΕ, Δημήτρης Γόντικας, ο οποίος ξεκαθάρισε πως σε καμία περίπτωση η ανακοίνωση των πράσινων δεν είχε στόχο κάποιο θεσμικό όργανο, αλλά ήταν απάντηση προς μία άλλη ΠΑΕ. “Έχουμε ευθύνη για το κείμενο της ανακοίνωσης που είναι εντός εισαγωγικών. Είναι απάντηση σε άλλη ΠΑΕ και όχι κρίση σε θεσμικό όργανο. Τα διαιτητικά λάθη στα οποία αναφερόμαστε υπάρχουν στις εκθέσεις των παρατηρητών” ανέφερε ο κ. Γόντικας.
 
Οι “πράσινοι” δεν ήταν οι μόνοι που κλήθηκαν να απολογηθούν. Σε απολογία είχαν κληθεί επίσης ΠΑΕ Ολυμπιακός (για την «απάντηση» Μαρινάκη στην ανακοίνωση του Παναθηναϊκού), Τοροσίδης (για τις δηλώσεις περί μη αποβολής του στον αγώνα με τον Βόλο), Ζαγοράκης (για τις δηλώσεις μετά το ντέρμπι με τον Αρη), Πηλαδάκης (για το Ηρακλής – Λάρισα), Μανιάτης (για το ματς του Πανιωνίου με την Καβάλα). Η κατηγορία ήταν περί “δυσμενών κρίσεων για τη διαιτησία”.

Ο ΠΑΟΚ ξεκαθάρισε ότι αρμόδια δεν είναι η Πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ αλλά της Superleague για να κάνει την εκδίκαση. Ωστόσο ο εκπρόσωπός του, Αχιλλέας Μαυρομάτης, τόνισε: “Οι δηλώσεις Ζαγοράκη δεν υπερβαίνουν το μέτρο του αναγκαίου, δεν αποτελούν γενική κρίση για τη διαιτησία αλλά για συγκεκριμένο αγώνα”. Και ο ΠΑΟΚ πήρε προθεσμία για να υποβάλει υπόμνημα.
 
Αντίθετα, αναβλήθηκαν όλες οι υπόλοιπες υποθέσεις. Ο Ολυμπιακός και ο Τοροσίδης θα απολογηθούν στις 21 Οκτωβρίου (ο Γιάννης Βούλτσης ζήτησε αναβολή λόγω απουσίας του Βασίλη Γκαγκάτση), όπως και ο Μανιάτης, ενώ ο Κώστας Πηλαδάκης στις 4 Νοεμβρίου.
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε