Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Στην Δ΄ Εθνική Καβάλα και Ολυμπιακός Βόλου!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

– Η επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού έκρινε ότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς των δύο ομάδων παραμένει στους Αχιλλέα Μπέο και Μάκη Ψωμιάδη και τις απέβαλλε από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα
– Έφεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας αναμένεται να κάνουν οι δύο ΠΑΕ
– Στον “αέρα” η έναρξη του πρωταθλήματος
– Λεβαδειακός και Δόξα Δράμας προβιβάζονται στην Σούπερ Λιγκ, σύμφωνα με τον κανονισμό

Η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λιγκ τους υποβίβασε στην Φούτμπολ Λιγκ, η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ τους κράτησε στην πρώτη κατηγορία (με αφαίρεση βαθμών) και η ΕΕΑ αποφάσισε να τους υποβιβάσει στην Δ΄ Εθνική.
Το μπάχαλο με την συμμετοχή ή όχι του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας στο νέο πρωτάθλημα συνεχίζεται, τέσσερις μόλις μέρες πριν την πρεμιέρα.
 
Η επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού έκρινε ότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς των δύο ομάδων παραμένει στους Αχιλλέα Μπέο και Μάκη Ψωμιάδη και αποφάσισε των υποβιβασμό τους στην Δ΄ Εθνική.
 
Να σημειωθεί πως τόσο ο Ολυμπιακός Βόλου όσο και η Καβάλα διατηρούν το δικαίωμα έφεσης αλλά μόνο στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κάτι που αναμένεται να κάνουν. Αποτέλεσμα αυτού θα είναι να μείνει στον… αέρα η προγραμματισμένη για το Σαββατοκύριακο έναρξη του πρωταθλήματος.
 
Αν η απόφαση δεν αλλάξει και σύμφωνα με τον κανονισμό, την θέση των δύο ομάδων που υποβιβάζονται θα πάρουν ο Λεβαδειακός και η Δόξα Δράμας.

Πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα δεν πήρε και η ΑΕΚ. Η “Ένωση” πρέπει μέχρι την Πέμπτη να τακτοποιήσει ένα συμπληρωματικό έγγραφο για την φορολογική ενημερότητα.
 

Το πιστοποιητικό συμμετοχής πήραν κανονικά οι ΠΑΣ Γιάννινα, Κέρκυρα, ΠΑΟΚ και ΟΦΗ. Παράλληλα, αποφασίστηκε ο ΠΑΟΚ και ο Ηρακλής να δώσουν εξηγήσεις για το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς.
 
Η σχετική απόφαση της ΕΕΑ έχει ως εξής:

Με την ολοκλήρωση και της σημερινής συνεδρίασης, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έχει χορηγήσει πιστοποιητικό του άρθρου 77Α στις 13 από τις 16 ομάδες της SUPER LEAGUE.
 
Δεν χορηγεί πιστοποιητικό του άνω άρθρου στις ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ και ΚΑΒΑΛΑ, διότι δεν επήλθε καμία ουσιαστική μεταβολή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, ύστερα από την τιμωρία του Αχιλλέα Μπέου και Χρυσόστομου Ψωμιάδη από την Αθλητική Δικαιοσύνη.
 
Η ΕΕΑ έχει καλέσει την ΠΑΕ ΑΕΚ για τη συνεδρίαση της 25ης Αυγούστου 2011 προς παροχή διευκρινήσεων σχετικά με ένα από τα έγγραφα του φακέλου.
 
Επιπλέον η ΕΕΑ έχει καλέσει τις ΠΑΕ, ΠΑΟΚ και ΗΡΑΚΛΗ, την ίδια ημερομηνία, για διευκρινήσεις σχετικά με τη φημολογούμενη μεταβολή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος τους.

Γερουλάνος: Τέλος στη βία και στη διαφθορά

Το σκεπτικό της… αθώωσης του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας

Παπανδρέου: Να απαλλαγούμε από τους παραγοντίσκους του ποδοσφαίρου

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε