Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Στην εντατική ο “αστέρας” του μπάσκετ Πάου Γκασόλ!

Αν ο Πάου Γκασόλ δεν ήταν μπασκετμπολίστας...θα ήταν γιατρός!

Ο σέντερ των Λος Άντζελες Λέικερς φόρεσε τη χειρουργική στολή και παρακολούθησε την επέμβαση σε ένα κοριτσάκι, που πάσχει από μια σπάνια μορφή σκολίωσης. Δείτε το βίντεο.

Το 1991 πληροφορήθηκε ότι το πρότυπο του, ο Μάτζικ Τζόνσον έπασχε από AIDS. Η πρώτη σκέψη του 11χρονου, τότε, Πάου Γκασόλ ήταν να γίνει γιατρός για να τον βοηθήσει. “Τότε, το AIDS ισοδυναμούσε με θάνατο και ήθελα να βρω το φάρμακο για να τον σώσω”, δήλωσε στο ESPN.

Το αμερικανικό δίκτυο ακολούθησε τον 30χρονο Ισπανό στο νοσοκομείο παίδων του Λος Άντζελες και γύρισε ένα ντοκιμαντέρ για την δεύτερη αγάπη του μετά το μπάσκετ, την ιατρική. “Όταν με ρωτούσαν τι θα γίνω όταν μεγαλώσω, πάντα απαντούσα ότι ήθελα να γίνω γιατρός. Ήθελα να γίνω επιστήμονας και ονειρευόμουν να βρω φάρμακα που θα σώσουν τις ζωές των συνανθρώπων μου”, συμπλήρωσε.

Ο Γκασόλ παρακολούθησε με ιδιαίτερη αφοσίωση την χειρουργική επέμβαση και θέλησε με την παρουσία του να υποστηρίξει την προσπάθεια που γίνεται πάνω στην έρευνα της παιδιατρικής.

Ο γιατρός Σκάγκς και η χειρουργική του ομάδα, ποζάρουν με τον σέντερ των Λέικερς!
Τελικά ο ύψους 2 μέτρων και 13 εκατοστών “γίγαντας”, αποφάσισε να ασχοληθεί με το μπάσκετ. Αν αυτό είναι κακό για την ιατρική…δεν το ξέρουμε. Για το μπάσκετ, πάντως, είναι σίγουρα πολύ καλό!

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε