Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Στην Τουρκία με στόχο το μετάλλιο

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Η αποστολή της Εθνικής μπάσκετ αναχώρησε για την Άγκυραόπου θα δώσει όλα τα παιχνίδια της φάσης των ομίλων στο Μουντομπάσκετ. “Στόχος το καλύτερο”, είπε ο Καζλάουσκας, “Πάμε για μετάλλιο”, τόνισε ο Σπανούλης.

Με στόχο να φτάσει, τουλάχιστον, μέχρι την τετράδα αναχώρησε για την Τουρκία η Εθνική ομάδα μπάσκετ.Στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, τόσο ο Γιόνας Κζλάουσκας όσο και οι παίκτες της Εθνικής ομάδας τόνισαν πως το παιχνίδι με τους Αμερικανούς ήταν μία κακή παρένθεση και έθεσαν ως στόχο ένα μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο.
 
Οι δηλώσεις των διεθνών και του ομοσπονδιακού προπονητή:
 
 
Γιόνας Καζλάουσκας: “Το χθεσινό παιχνίδι σίγουρα δεν ήταν το καλύτερο μας. Μάλλον ήταν το χειρότερο που έχουμε κάνει. Ήταν απλά ένα ματς. Δεν παίξαμε καλά και αυτό ήταν όλο. Τώρα πρέπει να πάμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο να δείξουμε διαφορετικά πράγματα, πράγματα που περιμένει από εμάς όλη η Ελλάδα.Το χθεσινό παιχνίδι ήταν τελείως διαφορετικό από όσα θα παίξουμε. Οι Αμερικανοί παίζουν με διαφορετικό στυλ. Είναι πολύ πιο αθλητικοί. Καλύτερα που συνέβη αυτό πριν το τουρνουά παρά να μέσα σε αυτό.Πριν από το χθεσινό παιχνίδι παίξαμε με πολύ δυνατές ομάδες και δείξαμε διαφορετικό επίπεδο, οπότε δεν μπορούμε να πούμε ότι είμαστε έτοιμοι. Επιτυχία θα είναι να παλέψουμε για το μετάλλιο”.
 
Νικ Καλάθης: “Νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι και πάμε στην Τουρκία να δείξουμε ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό. Θα είναι δύσκολα αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε την Ελλάδα σε υψηλό επίπεδο και σίγουρα θα παλέψουμε για ένα μετάλλιο. Το δυνατό μας σημείο είναι ότι παίζουμε σαν ομάδα, συγκεντρωμένοι”.

Σπανούλης: “Τώρα αρχίζουν τα πραγματικά ματς. Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος πάμε με σε μια μεγάλη διοργάνωση με μια ήττα. Αυτό ίσως να είναι και γούρι. Η ομάδα είναι έτοιμη και ψυχολογικά και αγωνιστικά. Θέλουμε να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο, αλλά τώρα το μόνο που υπάρχει στο μυαλό μας είναι το ματς της πρεμιέρας με την Κίνα και τίποτα άλλο. Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ο δρόμος είναι μακρύς και θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί”.

Περπέρογλου: “Σημασία έχει να ξεκινήσουμε καλά τη διοργάνωση. Οι πρεμιέρες κρύβουν παγίδες και θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Η Κίνα είναι μια ομάδα που δεν την γνωρίζουμε καλά και περιμένουμε τους προπονητές μας να μας μιλήσουν γι’ αυτή ώστε να είμαστε απόλυτα έτοιμοι για να αρχίσουμε το Μουντομπάσκετ με νίκη. Να μην υπάρχουν άλλοι τραυματισμοί στην ομάδα και τα δύο παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα (σ.σ Μπουρούσης, Σχορτσανίτης) να ξεπεράσουν τους τραυματισμούς τους

 
Φόβοι για τιμωρία
 
Τα προβλήματα τραυματισμών δεν φαίνεται να πτοούν τους διεθνείς μας, αλλά κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει τις τιμωρίες για τα επεισόδια στο ματς με τη Σερβία. Οι παίκτες που κινδυνεύουν είναι οι Φώτσης, Τσαρτσαρής και Σχορτσανίτης και λογικά η FIBA θα ανακοινώσει σήμερα εντός της ημέρας αν θα επιβληθούν ποινές και ποιες θα είναι αυτές.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε