Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Στο Ντέρμπαν νυχτώνει νωρίς

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.
ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Βρισκόμαστε ήδη στην πρώτη εβδομάδα του χειμώνα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας όμως ο ήλιος καίει και η θερμοκρασία ξεπερνάει τους 25 βαθμούς.

Οι άνθρωποι είναι ευγενικοί και φιλόξενοι. Το καταλαβαίνεις με την πρώτη ματιά ότι η χώρα κινείται σε ρυθμούς Μουντιάλ. 

Η εθνική μας προετοιμάζεται στις εγκαταστάσεις ενός ιδιωτικού σχολείου του οποίου προφανώς φοιτούν τα παιδιά της υψηλής κοινωνίας του Ντέρμπαν. Γιατί σ’ αυτή την πόλη όπως και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Νοτίου Αφρικής η διαφορά ανάμεσα στους πλούσιους και τους φτωχούς είναι χαώδης. Οι πλούσιοι ζουν σε επαύλεις με υψηλούς τοίχους και ιδιωτικούς αστυνομικούς. Οι φτωχοί ζητιανεύουν στους δρόμους ζητώντας ακόμα και το περιεχόμενο από το φλιτζάνι του καφέ. Η χαμηλή παραβατικότητα είναι κανόνας δεν πρόκειται για εγκληματίες αλλά για ανθρώπους που πεινάνε. Περιττό να σημειώσουμε ότι αυτοί είναι μαύροι. Στη Νότιο Αφρική σημειώνονται ακόμα σποραδικές διακοπές παροχής ηλεκτρικής ενέργειας σε ορισμένες περιοχές. Είναι να απορείς πως σε μία χώρα με τόσα νερά υπάρχει ακόμα τέτοιο πρόβλημα. Πρόβλημα υπάρχει και με τη συμμετοχή του λαού στη γιορτή του Μουντιάλ. Οι λόγοι είναι οικονομικοί γι αυτό και η Οργανωτική Επιτροπή σε συνεργασία με τους Δήμους διοργανώνει εκδηλώσεις. Τοποθετεί στις πλατείες γιγαντοοθόνες και μοιράζει αναμνηστικά για να τους κάνει όλους να νιώθουν ότι συμμετέχουν στην γιορτή.

Φαίνεται ότι κάτι δεν πάει καλά με την πίστη μας στις μεταφυσικές ιδιότητες του Όττο Ρεχάγκελ. Έτσι εξηγώ την πρόσκληση του Μητροπολίτη Καλής Ελπίδος Σεβασμιότατου Σέργιου να κάνει αγιασμό στους παίκτες της Εθνικής. Ο Ρεχάγκελ απουσίασε από τον Αγιασμό αλλά ευτυχώς βγήκε αμέσως μετά και η προπόνηση έγινε κανονικά. Αγνοώ αν ο Θεός έχει χρόνο και διάθεση να ασχοληθεί με τις επιδόσεις της εθνικής μας. Το σίγουρο είναι ότι θα χρειαστούμε πάνω από όλα τις εμπνεύσεις και γιατί όχι το άστρο του γερμανού προπονητή για να τα καταφέρουμε.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε