Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Στο Πάνθεον των μεγάλων παικτών ο Ναδάλ!

Στο πάνθεον της ιστορίας ο Ράφα Ναδάλ, που σε έναν εκπληκτικό τελικό, κέρδισε τον Νόβακ Τζόκοβιτς και έφτασε τα εννέα

Grand Slam. Ο 24χρονος Ισπανός, νούμερο «1» στον κόσμο, κατέκτησε το US Open, το μοναδικό τουρνουά που του έλειπε, επικρατώντας 6-4, 5-7, 6-4, 6-2 του δεύτερου στην κατάταξη παίκτη στον κόσμο, Νόβακ Τζόκοβιτς σε έναν τελικό που θα μείνει στην ιστορία.

Αλλοι επτά παίκτες έχουν συμπληρώσει το Grand Slam καριέρας δηλαδή έχουν κατακτήσει και τα τέσσερα Grand Slam. Αυτοί είναι οι Φρεντ Πέρι, ο Ντον Μπατζ, ο Ροντ Λέιβερ, ο Ρόι Έμερσον, ο Άντρε Άγκασι και Ρότζερ Φέντερερ.

Πέντε ώρες και 43 λεπτά (Υπήρξε και διακοπή δύο ωρών λόγω της βροχής) χρειάστηκε για να εξασφαλίσει το τρίτο φετινό Grand Slam μετά το Ρολάν Γκαρός και το Γουίμπλεντον, αλλά και να φτάσει το αήττητο σερί του στο 21-0.

«Συγχαρητήρια στον Νόλε γιατί είσαι σπουδαίος παίκτης και θα κερδίσεις αυτό το τουρνουά κάποια στιγμή. Έχεις υπέροχη συμπεριφορά και είσαι σωστό παράδειγμα για τα παιδιά. Ήταν όνειρο για μένα να κερδίσω αυτό το τουρνουά. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου, την οικογένεια μου, όλους όσους με βοήθησαν στην καριέρα μου. Κυρίως εσάς το κοινό γιατί είσαστε εκπληκτικοί», ανέφερε ο Ναδάλ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε