Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Στο χείλος του… γκρεμού η ΑΕΚ – Έρχεται ο αποκλεισμός

Στο χείλος του… γκρεμού η ΑΕΚ – Έρχεται ο αποκλεισμός

Η Ένωση απέχει ελάχιστα από την καταστροφή, την ώρα που οι νυν και πρώην μέτοχοι της εξακολουθούν να μένουν παγερά αδιάφοροι. “Μάχη” με τον χρόνο προκειμένου να προλάβει να καταθέσει έναν επαρκή φάκελο στην επιτροπή αδειοδοτήσεων, παίρνοντας μικρή… ανάσα

Οι ευθύνες για το οριακό σημείο που έχει φτάσει η ΑΕΚ επιρρίπτονται τόσο στους νυν όσο και στους πρώην μετόχους.

Ο Νίκος Νοτιάς (έχει στην κατοχή του το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών) δεν δείχνει διατεθειμένος να δώσει περισσότερα από τις 300.000 ευρώ που έστειλε μετά από τις απεγνωσμένες προσπάθειες του Ανδρέα Δημητρέλου. Την ίδια ώρα, ο συνυπεύθυνος για την υπάρχουσα κατάσταση, Πέτρος Παππάς, έχει πάψει να είναι μέτοχος.

Οι λάθος χειρισμοί του Σταύρου Αδαμίδη που είχε τις… ευλογίες και των δύο για να χειριστεί τα ζητήματα που είχαν προκύψει και η δική τους ολιγωρία, έχουν φτάσει την Ένωση σε οριακό σημείο. Η ΑΕΚ κινδυνεύει άμεσα να χάσει και το άρθρο 44. Μία τέτοια εξέλιξη θα βάλει οριστική “ταφόπλακα” στον σύλλογο, αφού τα χρέη της “κιτρινόμαυρης” ΠΑΕ θα ανέλθουν στα 108 εκατ. ευρώ.

Πλέον όλοι περιμένουν – έστω και την τελευταία στιγμή – οι κ.κ. Νοτιάς και Παππάς να “σκύψουν” πάνω απ΄την ομάδα και να τη σώσουν.

Την ίδια ώρα, ο Δημητρέλος καταβάλει προσπάθειες να βρεθεί λύση με την Εφορία. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ επισκέφτηκε την ΦΑΕ και το Υπουργείο Οικονομικών, όμως οι ενέργειές του δεν έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Στην Ένωση ελπίζουν ότι θα βρεθεί την ύστατη στιγμή λύση και θα καταφέρουν να καταθέσουν έναν… αξιοπρεπή φάκελο.

Η ΑΕΚ ζητά από την Εφορία να της δώσει επί της ουσίας πέντε έγγραφα: 1) άρση της δέσμευσης των λογαριασμών της εταιρείας, που την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε κατά 50%, 2) κατάθεση φορολογικής ενημερότητας, 3) έγγραφη βεβαίωση πως δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αλλαγής στις ευνοϊκές διατάξεις της υπαγωγής της ΠΑΕ στο άρθρο 44, 4) ανάληψη της ευθύνης για την καθυστέρηση στην καταβολή των χρημάτων που θα χρησιμοποιηθεί προς την UEFA και 5) νέα ρύθμιση, ώστε η ΠΑΕ να καταβάλλει σε μηνιαία βάση μικρότερο ποσό από το ιλιγγιώδες των 800.000 ευρώ που είναι υποχρεωμένη να δίνει αυτή τη στιγμή.
 
Ολα αυτά βέβαια συνθέτουν δύσκολες υποθέσεις και είναι εξαιρετικά απίθανο να μπορέσουν να γίνουν πράξη μέσα στην ημέρα. Η ΑΕΚ βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και είναι πλέον αμυδρές οι ελπίδες να προλάβει τις διαδικασίες.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε