Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Στον “αέρα” η Superleague! – 8 ομάδες δεν πήραν πιστοποιητικό

Στον “αέρα” η Superleague! – 8 ομάδες δεν πήραν πιστοποιητικό

– Τέσσερις μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν έδωσε πιστοποιητικό συμμετοχής στις μισές ομάδες με αποτέλεσμα η σέντρα να βρίσκεται στον “αέρα”
– Οι ομάδες που δεν πήραν πιστοποιητικό συμμετοχής είναι οι Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρης, ΟΦΗ, Πανιώνιος, Πανθρακικό και Πλατανιάς
– Έχουν διορία μέχρι την Παρασκευή να συγκεντρώσουν τα έγγραφα που απαιτούνται αλλά για κάποιες είναι αδύνατο να προλάβουν την προθεσμία

Στη σημερινή της συνεδρίαση, η Επιτροπή έδωσε άδεια μόνο σε 3 ομάδες, την Βέροια, τον Λεβαδειακό και την Κέρκυρα, ενώ ήδη είχαν πάρει πιστοποιητικό οι Ολυμπιακός, Ατρόμητος, Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα και Ξάνθη.

Αυτό σημαίνει πως οι υπόλοιπες 8 ομάδες που είναι να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα που ξεκινάει το Σαββάτο δεν πληρούν τις προϋποθέσεις.

Ο λόγος για τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ, τον Άρη, τον ΟΦΗ, τον Πανιώνιο, τον Πανθρακικό και τον Πλατανιά οι οποίοι έχουν άλλοι μικρές άλλες μεγάλες ελλείψεις στους φακέλους που κατέθεσαν.

Σε καλύτερη μοίρα βρίσκονται ο Παναθηναϊκός, ο Άρης και ο Πανθρακικός οι οποίοι είχαν πρόβλημα μόνο με την εγγυητική επιστολή.

Από την ΑΕΚ λείπει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα (σήμερα έκανε ρύθμιση για να πάρει φορολογική).

Από τον ΠΑΟΚ λείπει η εγγυητική επιστολή ενώ έχει λήξει η φορολογική ενημερότητα και πρέπει να προσκομίσει νέα.

Στον Πλατανιά δεν έχει ολοκληρωθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ο ΟΦΗ δεν έχει φορολογική ενημερότητα και εγγυητική επιστολή, ενώ στην πιο δύσκολη θέση βρίσκεται ο Πανιώνιος από τον οποίο λείπουν και τα τρία αυτά χαρτιά (ασφαλιστική, φορολογική ενημερότητα και εγγυητική επιστολή)!

Μέσα σε τρεις μέρες καλούνται οι ομάδες να καλύψουν τα κενά που έχουν και για κάποιες φαντάζει αδύνατο να το κάνουν. Στη συνέχεια η ΕΕΑ θα συντάξει το πόρισμά της και το οποίο θα στείλει στην ΕΠΟ, η οποία θα επιληφθεί σχετικά, στέλνοντας τις υποθέσεις των ομάδων που δεν έχουν άδεια, στις αρμόδιες πειθαρχικές επιτροπές.

Αυτή τη στιγμή τα πάντα είναι στον “αέρα” ακόμα και η αναβολή του πρωταθλήματος. Μπορεί ακόμα το πρωτάθλημα να ξεκινήσει και οι ποινές να επιβληθούν αργότερα.

Υπενθυμίζεται πως για όσες ομάδες δεν πάρουν πιστοποιητικό την Παρασκευή οι ποινές που προβλέπονται κυμαίνονται από αφαίρεση βαθμών μέχρι και υποβιβασμό.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε