Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Στους «8» με τη… βούλα η Παραγουάη, 5-3 στα πέναλτι την Ιαπωνία

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Παραγουάη πανηγυρίζει την πρόκρισή της στην προημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Σε ένα από τα πιο βαρετά ματς του φετινού Μουντιάλ, οι παίκτες του Χεράρδο Μαρτίνιο κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση των Ιαπώνων, ακόμη κι αν χρειάστηκε να φτάσει το παιχνίδι στα πέναλτι για να βγει ο νικητής. Ήταν το πρώτο ματς της φετινής διοργάνωσης που κρίνεται από τα 11 βήματα.

Η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε χωρίς σκορ, με τις δυο ομάδες να μην απειλούν ιδιαίτερα η μια την εστία της άλλης. Καλύτερες στιγμές το σουτ του Ματσούι στο 22’, που όμως σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Βιγιάρ και το σουτ του Σαντα Κρουζ από τη μικρή περιοχή στο 29’, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστά δίπλα από το δοκάρι.

Χωρίς καλό ρυθμό και πολλές ευκαιρίες το δεύτερο ημίχρονο, με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή να βρίσκει Παραγουάη και Ιαπωνία στο 0-0. Όποτε χρειάστηκε, οι δυο τερματοφύλακες δήλωσαν «παρών» διατηρώντας ανέπαφες τις εστίες τους. Όπως στο 99’ όταν ο Βιγιάρ έδιωξε σε κόρνερ απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καβασίμα.

Και έτσι, το παιχνίδι οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι. Από τα 11 βήματα, οι παίκτες της Παραγουάης ήταν ψύχραιμοι και απόλυτα εύστοχοι. Εν αντιθέσει με τον Κομάνο που σημάδεψε το δοκάρι στο τρίτο πέναλτι της Ιαπωνίας.

Η διαδικασία των πέναλτι 

1-0 Παραγουάη – Μπαρέτο
1-1 Ιαπωνία – Έντο
2-1 Παραγουάη – Λούκας
2-2 Ιαπωνία – Χασέμπε
3-2 Παραγουάη – Ριβέρος
3-2 Ιαπωνία – Κομάνο (δοκάρι)
4-2 Παραγουάη Χόρχε Βαλντές
4-3 Ιαπωνία – Χόντα
5-3 Παραγουάη – Καρντόσο

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε