Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Στους “8” βρε (Ι)μπαγάσα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Οι ερυθρόλευκοι αν και αγωνίστηκαν με 10 παίκτες από το 77′ λόγω αποβολής του Μέλμπεργκ κατάφεραν να πάρουν τη νίκη-πρόκριση με 1-0 χάρη στο γκολ του Ιμπαγάσα 4 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα στην Τρίπολη. Δείτε το γκολ.

Δείτε το LIVE του αγώνα και βίντεο με τις σημαντικότερες στιγμές του

Ο Ολυμπιακός δεν σταμάτησε ούτε στην Τρίπολη, αν και δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα από τον Αστέρα που είχε παθητικό ρόλο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, πήρε το εισιτήριο της πρόκρισης για τους “8” του κυπέλλου και έκλεισε ιδανικά τη σεζόν. Λυτρωτής για τους ευρθρόλευκους ο Άριελ Ιμπαγάσα, σε ένα από τα ελάχιστα ματς που δεν γίνεται αλλαγή, σκόραρε στο 86′ και έστειλε την ομάδα του στην επόμενη φάση. Τα πράγματα είχαν γίνει δύσκολα για την ομάδα του Βαλβέρδε αφού από το 77′ είχε αριθμητικό μειονέκτημα λόγω της αποβολής του Μέλμπεργκ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Οι φιλοξενούμενοι που είχαν τη βοήθεια του κόσμου τους αλλά και τον Βαγγέλη Μαρινάκη στις εξέδρες είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού. Ειδικά στο πρώτο μέρος έχασαν πολλές ευκαιρίες με τους Μιραλάς, Πάντελιτς και Μοντέστο. Ο τελευταίος αγωνίστηκε ως αμυντικός μέσος στο πλάι του Ουρτάδο, έχοντας μπροστα τους τον Ιμπαγάσα.

Στο δεύτερο μέρος αρχικά φάνηκε ότι οι φιλοξενούμενοι θα είχαν τη γνωστή πτώση στην απόδοση τους, αλλά μετά το πρώτο 15λεπτο πήραν και πάλει μπροστά. Ο Πάντελιτς έχασε σπουδαία ευκαιρία και λίγο αργότερα τον μιμήθηκε ο Ιμπαγάσα. Ο Βελβέρδε έριξε στη μάχη τους Ζαϊρί και Φουστέρ αναζητώντας το γκολ της πρόκρισης.

Στο 77′ όμως οι ισορροπίες άλλαξαν λόγω της αποβολής του Μέλμπεργκ με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Αστέρας προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό του πλεονέκτημα, ανοίχτηκε και το πλήρωσε. Στο 86′ ο Ιμπαγάσα πάσαρε στον Ζαϊρί, ο Μαροκινός ξαναβρήκε τον Αργεντινό ο οποίος με πλασέ έλυσε το γόρδιο δεσμό και έστειλε τους ερυθρόλευκους στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδος ΟΠΑΠ.

Αστέρας Τρίπολης: Ντεγκρά, Φυτανίδης, Ουριμπάρι, Ορόθκο, Πουλίδο, Μπαστία, Λαδάκης (81′ Φρανκού), Καρέρα, Κρις (69′ Κερ), Ουντότζι, Μπακασέτας (56′ Φορτούνης).

Ολυμπιακός: Πάρντο, Αβρ. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Γκαλίτσιος (70′ Ζαϊρί), Χολέμπας, Μοντέστο, Ουρτάδο, Ριέρα (84′ Ποτουρίδης), Ιμπαγάσα, Μιραλάς, Πάντελιτς (75′ Φουστέρ).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε