Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Στους… ισχυρούς Παναθηναϊκός και ΑΕΚ – “Κατακαλόκαιρο” ο ΠΑΟΚ

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Το “τριφύλλι” τερμάτισε στην πρώτη θέση των πλέι οφ, παίρνοντας έτσι το “εισιτήριο” για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ισχυρός στον πρώτο προκριματικό θα είναι ο Παναθηναϊκός, αλλά -αν περάσει- και στα πλέι οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Οι πιθανοί αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων.

Οι “πράσινοι” μπαίνουν στη διοργάνωση στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, στο γκρουπ των ισχυρών, μαζί με Ντινάμο Κιέβου, Κοπεγχάγη και Φενέρμπαχτσε,

Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει σε διπλά παιχνίδια (31/7 ή 1/8 το πρώτο ματς, 7/8 ή 8/8 ο επαναληπτικός) μιας εκ των Φέγενορντ, Μάδεργουελ, Βασλούι και Μπριζ ή Νόρτζελαντ. Εφόσον  προκριθεί, τότε θα τοποθετηθεί ξανά στο γκρουπ των ισχυρών στο γύρο των πλέι οφ των μη πρωταθλητών.

Εκεί, το “τριφύλλι” θα κληθεί να αντιμετωπίσει σίγουρα κάποια εκ των Ουντινέζε, Λιλ, Μάλαγα και Γκλάντμπαχ. Σε αυτό το καρέ των πιθανών αντιπάλων θα προστεθεί αυτός με τον υψηλότερο συντελεστή από όσες ομάδες προκριθούν μαζί με τον Παναθηναϊκό από τον 3ο προκριματικό γύρο.

Σε περίπτωση, πάντως, που ο Παναθηναϊκός προκριθεί στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, θα τοποθετηθεί στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας. Αν αποκλειστεί στον 3ο προκριματικό γύρο, τότε θα συνεχίσει στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ (στους ισχυρούς). Σε περίπτωση που αποκλειστεί στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, θα συνεχίσει στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα.

Για πλέι οφ

Ισχυροί

Μπράγκα
Ντιναμό Κ.
Παναθηναϊκός
Κοπεγχάγη
Σπαρτάκ Μ.

Ανίσχυροι

Φενέρμπαχτσε
Ουντινέζε
Λιλ
Μάλαγα
Γκλάντμπαχ

Όσον αφορά τις άλλες τρεις ομάδες που συμμετείχαν στο μίνι πρωτάθλημα, η ΑΕΚ θα συμμετάσχει στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ (Η κλήρωση στις 10 Αυγούστου και οι αγώνες 23/8 και 30/8). Στους ισχυρούς θα μπει η Ένωση, όμως το τοπίο είναι θολό, με τον Ερυθρό Αστέρα και τη Σλόβαν να ξεχωρίζουν ως δυνατοί αντίπαλοι τη δεδομένη στιγμή

Ο Ατρόμητος θα αποφύγει τον καύσωνα του Ιουλίου. Στις 2 Αυγούστου το πρώτο παιχνίδι για τον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ και στις 9 του μήνα ο επαναληπτικός. Στις 20 Ιουλίου η κλήρωση. Στους αδύνατους ο Ατρόμητος και οι ομάδες που τον περιμένουν…τεράστια εμπόδια. Ίντερ, Λίβερπουλ, Μαρσέιγ, Μπεσίκτας, ΑΠΟΕΛ, Τβέντε, Ανόβερο ανάμεσα στα κλαμπ που τον περιμένουν

Ο ΠΑΟΚ θα μπει από… νωρίς στα βάσανα. Στον 2ο προκριματικό γύρο και από την θέση του ισχυρού, αλλά με πρώτο ματς στις 19 Ιουλίου και επαναληπτικό στις 26 Ιουλίου. Στις 25 Ιουνίου η κλήρωση. Οι πιο… δυνατοί υποψήφιοι αντίπαλοί του είναι Οσιγιεκ (Κροατία), Σκόντο Ρίγα (Λετονία), Μποέμιανς (Ιρλανδία), Ολίμπια (Σλοβενία)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε