weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Supporters: Η ΑΕΚ πρέπει να βοηθήσει την… ΑΕΚ

Supporters: Η ΑΕΚ πρέπει να βοηθήσει την… ΑΕΚ
ΦΩΤΟ NEWSPORTS
Μιλώντας στον “NovaΣΠΟΡ FM 94,6” ο κ. Κασνακίδης επιβεβαίωσε πως οι μετοχές του Πέτρου Παππά βρίσκονται ήδη στα χέρια του φορέα, αναφέρθηκε στον κ. Νοτιά, ενώ μίλησε για το νοικοκύρεμα που έχει κάνει η διοίκηση στην ΠΑΕ.
 
Αναλυτικά όσα είπε ο Μάκης Κασνακίδης:
 
Για τη συνάντηση με τον Νοτιά: “Έχει βγει μια σχετική ανακοίνωση από την ΠΑΕ που λέει την αλήθεια. Έγινε μια καλή, φιλική συζήτηση και προχωράμε να βρούμε λύσεις. Δεν καταλαβαίνω γιατί δημιουργήθηκε τόσο μεγάλο θέμα. Απλά έγινε υπερβολική φασαρία για μια συζήτηση που γίνεται συχνά σε συλλόγους”.

Για τα αποτελέσματα της συνάντησης: “Δεν άλλαξε τίποτα ιδιαίτερο. Γνωρίζαμε -κι εμείς και ο κ. Νοτιάς- την κατάσταση στην ομάδα. Άλλωστε, πρέπει να διευκρινίσω ότι δεν ισχύουν στο ελάχιστο όσα λέγονται ότι δεν μιλάμε μαζί του. Κι εγώ και ο Αδαμίδης και τα άλλα μέλη του Δ.Σ. μιλάμε περιοδικά με τον κ. Νοτιά και δεν καταλαβαίνω από πού προέρχονται όσα λέγονται για το αντίθετο”.
 
Για το αν ο Νοτιάς θα χρηματοδοτήσει την ΠΑΕ: “Ο κ. Νοτιάς πάντα ήταν δίπλα στην ΑΕΚ. Πάντα βοηθούσε κι έχει βάλει πολλά λεφτά στην ΑΕΚ. Ειδικά από τότε που αναγκάστηκε να μπει… πιο βαθιά και να χρηματοδοτήσει, το έκανε επανειλημμένως. Αν και πόσο θα το κάνει στο μέλλον πρέπει να το πει ο ίδιος”.
 
Για τη μεταβίβαση των μετοχών Παππά στους Supporters: “Ο κ. Παππάς έχει δώσει ήδη τις μετοχές του στους Supporters. Δεν χρειαζόταν η έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, δεν εμπλέκεται πουθενά σ’ αυτό το θέμα. Η μεταβίβαση των μετοχών -όπως διευκρινίζεται και από την ανακοίνωση που εξέδωσε το νομικό τμήμα της εταιρείας- έχει γίνει κανονικά από τον Ιούνιο του 2011”.
 
Για την πρόοδο του εγχειρήματος των Supporters: “Με τους Supporters εμφανίστηκαν αρκετά προβλήματα. Λόγω της εμπλοκής με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, αρχίσαμε τέλος Ιουνίου. Θα μπορούσε να είναι καλύτερη -θα μπορούσε να είναι και χειρότερη η ανταπόκριση του κόσμου, αλλά το εγχείρημα θα συνεχιστεί. Θα συνεχίσουμε να προσκαλούμε τους φίλους της ΑΕΚ να βοηθούν και -όπως δείχνει η κατάσταση- στο μέλλον να διοικούν κιόλας. Ίσως ακόμα δεν τους έχουμε εμπνεύσει όσο θα θέλαμε, αλλά δεν χάνουμε την πίστη μας”.

Για την κατάσταση στην ΠΑΕ: “Ο κ. Αδαμίδης και η διοίκηση έχουν καταφέρει σε μικρό χρονικό διάστημα να πετύχουν πολλά στο οικονομικό κομμάτι. Με λιγότερα έσοδα, έχει καταφέρει να συμμαζέψει την κατάσταση. Τη χρονιά που μας πέρασε είχαμε 5 εκατ. λιγότερα έσοδα και το έλλειμμα μειώθηκε. Φέτος, με λιγότερα έσοδα πάλι από τα διαρκείας -περίπου 20%- ξανά θα μειωθεί η ζημιά. Το πρόβλημα ενός ελλείμματος 15 εκατ. τον χρόνο δεν λύνεται άμεσα. Έχει νοικοκυρευτεί η ομάδα -και αγωνιστικά- και νομίζω ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί η κατάσταση”.
 
Για το μέλλον της ομάδας: “Η ΑΕΚ πάντα βαδίζει σε μια δύσκολη πορεία. Όλα είναι ρευστά και -ειδικά στο κράτος που ζούμε, που όλα τη μια μέρα είναι έτσι και την άλλη αλλιώς- υπάρχει ένα κλίμα αβεβαιότητας. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της ΑΕΚ και σταδιακά να τα λύσουμε. Πιστεύουμε ότι μια βιώσιμη λύση για την ΑΕΚ είναι να ανήκει στον κόσμο της. Εύχομαι να βρεθεί κάποιος με την οικονομική δυνατότητα και το χρόνο να αναλάβει. Αλλά δεν το βλέπω -ειδικά τώρα- ν’ αφήσει κάποιος τις επιχειρήσεις του και να λύσει το πρόβλημα της ΑΕΚ.
 
Είναι πολύ πιο εφικτό λίγοι -μ’ ένα ποσό 200 ευρώ- να βοηθήσουν. Πολλοί θα ήθελαν να το κάνουν και δεν μπορούν -το καταλαβαίνω αυτό στην περίοδο που βρισκόμαστε. Υπάρχουν και πολλοί, όμως, που μπορούν και δεν το κάνουν λόγω ελληνικής αναβλητικότητας και του “έλα μωρέ, δεν βαριέσαι, κάποιος θα βρεθεί να τα βάλει”.
 
Οι Supporters είναι μια πραγματικότητα πια για την ΑΕΚ. Έχουν το 36% των μετοχών και σιγά-σιγά θα συνειδητοποιήσουν -και πρέπει να το συνειδητοποιήσουν- όλοι οι φίλαθλοι μας ότι ΑΕΚ είναι ο κόσμος της. Είναι λογικό, λοιπόν, η ΑΕΚ να βοηθήσει την ΑΕΚ”.
#TAGS MM