Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Σβάρτσερ: Αγόρασα ερυθροποιητίνη σε φαρμακείο της Τουρκίας

Σβάρτσερ: Αγόρασα ερυθροποιητίνη σε φαρμακείο της Τουρκίας

Ο Ιταλός, χρυσός Ολυμπιονίκης στο Πεκίνο το 2008 στα 50 χιλιόμετρα βάδην παραδέχθηκε πως έκανε χρήση της ουσίας ερυθροποιητίνη την οποία αγόρασε από φαρμακείο στην Τουρκία, ενώ δήλωσε μετανοιωμένος και παράλληλα τόνισε πως δεν θα ασχοληθεί ξανά με τον αθλητισμό.

Ο Ιταλός, χρυσός Ολυμπιονίκης στο Πεκίνο το 2008 στα 50 χιλιόμετρα βάδην, όπως ανακοίνωσε η Ολυμπιακή Επιτροπή της Ιταλίας, βρέθηκε να έχει κάνει χρήση ερυθροποιητίνης και αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«’Αφησα τα χρήματα πάνω στο τραπέζι και κανείς δεν μου δημιούργησε προβλήματα», πρόσθεσε ο Σβάρτσερ που βρέθηκε θετικός σε έλεγχο της, Wada, που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Ιουλίου.

«Κανείς δεν ήξερε τίποτα, ούτε οι γονείς μου, ούτε η κοπέλα μου, η πρωταθλήτρια του πατινάζ Καρολίνα Κόστνερ, ούτε ο προπονητής μου», τόνισε ο Ιταλός αθλητής, που ανήκει στην γερμανόφωνη μειονότητα της περιοχής Κάτω Αδίγη.
«Έκανα ένα τεράστιο λάθος, ένιωσα αφόρητη πίεση και δεν κατάφερα να αντισταθώ, αλλά όταν κέρδισα το μετάλλιο στο Πεκίνο, ήμουν απόλυτα καθαρός», δήλωσε, έντονα συγκινημένος, ο Σβάρτσερ.

«Τον Ιούλιο ξυπνούσα στις 2, στις 3 το πρωί, ξέροντας ότι από τις 6 και πέρα θα μπορούσε να έλθει ο έλεγχος ντόπιγκ. Όταν χτύπησαν την πόρτα, σκέφτηκα να πω στην μητέρα μου να μην ανοίξει, αλλά τελικά παρουσιάστηκα, και έδωσα το δείγμα, ξέροντας ότι θα ήταν θετικό», είπε ο Ιταλός αθλητής και καραμπινιέρος που θα πρέπει να αντιμετωπίσει, τώρα, την αστική και στρατιωτική δικαιοσύνη.

Ο Σβάρτσερ, τόνισε, τέλος ότι «δεν πρέπει να καλύψει κανέναν και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να συνεχίσει να αθλείται, διότι «θέλει μια κανονική απλή ζωή, με μια δουλειά και μια κοπέλα, την οποία να μπορεί να βλέπει κάθε μέρα».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε