Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Σχορτσιανίτης: Ελπίζω να κληθώ και πάλι στην Εθνική

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Την επιθυμία του να φορέσει ξανά την φανέλα με το εθνόσημο εξέφρασε ο σέντερ της Μακάμπι, απαντώντας σε ερωτήσεις φιλάθλων στο σάιτ της Ευρωλίγκας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

-Πόσο άλλαξες μετά την αποχώρησή σου από τον Ολυμπιακό και με την ένταξή σου στη Μακάμπι; Πόσο πολύ σε επηρέασε ο Ντέιβιντ Μπλατ στο παιχνίδι και τη ζωή σου;

«Για μένα ήταν ιδανική μετακίνηση τη συγκεκριμένη στιγμή. Προσπαθούσα να ωριμάσω σαν παίκτης και άνθρωπος. Ο κόουτς Μπλατ με ήθελε και ήθελα να συνεργαστώ μαζί του. Από την πρώτη στιγμή που τον συνάντησα, εξέφρασε την επιθυμία να με κοουτσάρει και να αναδείξει περισσότερο τις ικανότητές μου. Ήταν πολύ καλή η συνεργασία με όλο το προπονητικό τιμ από την πρώτη μέρα. Όλοι με βοήθησαν να εξελιχθώ προσωπικά, μέσα κι έξω από το γήπεδο. Είναι μεγάλη υπόθεση να αρχίζεις από το μηδέν. Δεν λέω πως στον Ολυμπιακό είχα πρόβλημα, αλλά είχα ήδη ένα όνομα και ήταν δύσκολο να αρχίσω από την αρχή. Η Μακάμπι μού έδωσε την ευκαιρία να φτιάξω ένα καινούριο πρόσωπο σαν παίκτης και άνθρωπος».

-Πιστεύεις πως ο Ολυμπιακός μπορεί να επιστρέψει στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας;

«Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα με μεγάλη ιστορία. Γνωρίζω τους περισσότερους παίκτες και ξέρω πως θα παλέψουν μέχρι το τέλος. Πιστεύω, έχοντας παίξει στην ομάδα, πως ο κόσμος θα τη στηρίξει μέχρι το τέλος. Για μένα, όταν ήμουν εκεί, ο κόσμος μού έδινε κάθε φορά έξτρα ώθηση. Αυτό χρειάζεται και τώρα η ομάδα. Τα πράγματα δεν πήγαν όπως ήθελαν, ειδικά στο τελευταίο παιχνίδι, αλλά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και προσπάθησαν για το καλύτερο. Με σκληρή δουλειά και υπομονή, μπορεί να γίνει κάτι καλό για τον Ολυμπιακό στα επόμενα τέσσερα παιχνίδια».

-Τι σου αρέσει περισσότερο στο Ισραήλ; Θέλεις να μείνεις κι άλλα χρόνια εκεί;

«Α ν μπορώ, φυσικά και θα ήθελα να μείνω. Η οικογένειά μου κι εγώ λατρεύουμε το Ισραήλ. Θα είναι ένα πολύ καλό μέρος για να μεγαλώσει ο γιος μου, που θα γεννηθεί σε λίγες εβδομάδες. Μου αρέσει πολύ η χώρα και να αγωνίζομαι για το κοινό της Μακάμπι. Όλοι στην ομάδα και το σύλλογο είναι εξαιρετικοί. Μου δείχνουν την αγάπη και την υποστήριξή τους. Αν είναι στο χέρι μου, θα ήθελα να μείνω τουλάχιστον για 1-2 χρόνια ακόμη, όσο περισσότερο μπορώ. Θα εξαρτηθεί από το τι θα μπορώ να προσφέρω και να κάνω για την ομάδα. Ελπίζω να βοηθήσω τη Μακάμπι για να θέλουν να μείνω περισσότερο εδώ».

-Ελπίζω να σε δούμε να φορές τη φανέλα της Εθνικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι αυτό πιθανό;

«Φυσικά και είναι. Ο μόνος λόγος που δεν έπαιξα στο περασμένο Ευρωμπάσκετ ήταν ότι εκείνη την περίοδο μάθαμε η σύζυγός μου κι εγώ ότι ήταν έγκυος. Δυστυχώς μετά από κάποιες εξετάσεις είδαμε πως υπήρχαν κάποιες επιπλοκές και έπρεπε να είμαι δίπλα της. Το έμαθα πριν αρχίσει η προετοιμασία και ήμουν σοβαρός όταν άρχισα προπονήσεις. Για κάποιες μέρες ήταν δύσκολο για μένα να αποφασίσω τι θα κάνω, αλλά τελικά αποφάσισα να αποχωρήσω από την Εθνική. Πάντα όμως, ακόμη κι όταν δεν είχα καλές χρονιές με τον Ολυμπιακό, η Εθνική με βοηθούσε πολύ. Πάντα ήμουν δυνατός όταν έπαιζα μαζί της. Οι προπονητές και οι υπεύθυνοι της ομάδας με βοήθησαν. Αν με θέλουν, θα είμαι εκεί, Θεού θέλοντος. Αν δεν προκύψει κάτι άλλο, ελπίζω να μπορώ να προσφέρω ξανά τις υπηρεσίες μου στην Εθνική ομάδα. Θα δούμε όταν έρθει η ώρα. Ξέρω πως υπήρχαν κάποια άσχημα συναισθήματα για την αποχώρησή μου την τελευταία στιγμή, αλλά ελπίζω αυτό να μην αποτελέσει εμπόδιο στη σχέση μου με την Εθνική και να με καλέσουν ξανά».

-Ποιοι είναι οι στόχοι σου για φέτος;

«Προσπαθώ για το καλύτερο. Πέρσι έκανα καλή σεζόν και τώρα προσπαθώ να ανταποκριθώ στις προσδοκίες της ομάδας μου. Έχω καλούς φίλους που με βοηθούν και κάνω το καλύτερο που μπορώ. Σαν ομάδα, όπως πέρυσι, βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά. Πρώτος στόχος είναι η πρόκριση στα προημιτελικά. Έχουμε ένα ματς με την Καντού κι ελπίζουμε να επιστρέψουμε με νίκη. Κάθε παίκτης θέλει να πάει στο Final 4 και να κατακτήσει τίτλους, αλλά καλύτερα είναι να συγκρατείς τα συναισθήματα και τις επιθυμίες σου. Έτσι μόνο μπορείς να πετύχεις περισσότερα. Το κάτι παραπάνω σε σχέση με πέρυσι είναι να κατακτήσουμε την Ευρωλίγκα, αλλά για την ώρα ελπίζω να έχουμε μία εξίσου καλή σεζόν με την περσινή».

-Τι θυμάσαι από την εποχή που έπαιζες στην Καντού;

«Χαίρομαι που θα επιστρέψω εκεί στον αγώνα της Πέμπτης. Όταν έπαιζα στην Καντού ήμουν 18 χρονών και αγωνιζόμουν για πρώτη φορά μακριά από την Ελλάδα. Δεν ήμουν έτοιμος κι όταν έφυγα ήξερα πως μπορούσα να είχα προσφέρει περισσότερα. Όλοι μου συμπεριφέρθηκαν άψογα. Χαίρομαι που η ομάδα πάει καλά φέτος. Όμως πηγαίνω εκεί για να κερδίσω με τη Μακάμπι».

-Θα ήθελες να παίξεις στην Ισπανία κάποια μέρα;

«Σίγουρα, θα ήταν πολύ όμορφο. Δεν ξέρω για τον τρόπο ζωής στην Ισπανία και αν θα μου ταιριάζει, αλλά από πλευράς μπάσκετ, το ισπανικό πρωτάθλημα είναι από τα καλύτερα στην Ευρώπη».

-Έχεις αλλάξει τον τρόπο που αντιμετωπίζεις την άμυνα ερχόμενος στη Μακάμπι;

«Ναι. Ο κ. Μπλατ έχει μεγάλη φήμη για την άμυνά του. Σε αυτό το κομμάτι με πίεζε και μου έλεγε πως υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να κάνω και δεν έκανα πριν. Με τη βοήθειά του και την εμπειρία κατάφερα να βελτιωθώ αρκετά. Φυσικά υπάρχουν ακόμη πολλές αδυναμίες και χρειάζομαι βελτίωση, αλλά πιστεύω πως είμαι στη σωστή κατεύθυνση».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε