Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Συμβουλή του Σάντος εμπνευσμένη από τον… Τζόρνταν!

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός χρησιμοποίησε μία ατάκα του κορυφαίου μπασκετμπολίστα όλων των εποχών, για να “ντοπάρει” ψυχολογικά τους διεθνείς, ενόψει της έναρξης του Euro. Δούλεψε στα στημένα το πρωί της Τρίτης η Εθνική. Φωνές απ’ τον Πορτογάλο στην προπόνηση.

Ο Φερνάντο Σάντος μάζεψε τους ποδοσφαιριστές του την Δευτέρα στην αίθουσα προβολών που έχει δημιουργηθεί στο ξενοδοχείο που κατέλυσε η αποστολή.

Εκεί λοιπόν μοίρασε σε καθέναν παίκτη της εθνικής ομάδας ένα χαρτί στο οποίο αναγραφόταν η εξής ατάκα του “Air Jordan”: “Το ταλέντο κερδίζει τους αγώνες, αλλά η ομαδικότητα και η ευφυΐα κερδίζουν τα πρωταθλήματα”!

Στην ίδια κόλλα χαρτί ο ομοσπονδιακός τεχνικός περιέγραψε τι είναι αυτό που ζητάει από τους διεθνείς και τι στοιχεία πρέπει να παρουσιάσουν στο Euro.

“Πάθος, δύναμη, συγκέντρωση και σεβασμός, αλλά όχι φόβος για τον αντίπαλο”, έγραφε, δίνοντας έτσι το στίγμα για τα στοιχεία που πρέπει να έχει η εθνική σε αυτό το τουρνουά.

Όσον αφορά τα της πρωινής προπόνησης της Τρίτης (ήταν κλειστή για τα ΜΜΕ και τον κόσμο), ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα. Ο Φερνάντο Σάντος δούλεψε ιδιαίτερα στα στημένα με τους διεθνείς.

Στο διπλό που έγινε, ο Σάντος φώναζε συνεχώς στους παίκτες του, στους οποίους φάνηκε να βγαίνει κούραση. Ο Πορτογάλος πίεζε με παροτρύνσεις και φωνές να δώσουν το κάτι παραπάνω, να μη σταματούν να τρέχουν και να δείξουν περισσότερο πάθος, κάτι που με δυσκολία έβγαινε από τους ποδοσφαιριστές του.

Ο Πορτογάλος πάντως δείχνει να έχει στο μυαλο του μια ενδεκάδα: Χαλκιάς στο τέρμα, Αβραάμ Παπαδόπουλος και Σωκράτης Παπασταθόπουλος στο κέντρο της άμυνας, δεξιά ο Τοροσίδης, αριστερά ο Χολέμπας. Στο κέντρο οι Κατσουράνης, Μανιάτης και Καραγκούνης. Στην επίθεση οι Νίνης δεξιά, Σαμαράς αριστερά και Γκέκας στην κορυφή της επίθεσης.

Με αυτούς τους 11 στη συνέχεια δούλεψε για αρκετή ώρα στα στημένα, με εκτελέσεις κόρνερ και φάουλ θέλοντας να δει πως ανταποκρίνονται τόσο οι αμυντικοί του όσο και οι επιθετικοί του.

Όλοι συμμετείχαν κανονικά στο πρόγραμμα της Γαλανόλευκης, ενώ κανονικά δούλεψε ο Βασίλης Τοροσίδης. Το απόγευμα το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει ανοιχτή προπόνηση στο Λεγκιόνοβο στις 18:00.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε