Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Συνεχίζεται η…κατρακύλα της “Βασίλισσας”-Στη Β’ Εθνική η ΑΕΚ

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Οι διοικούντες την Ένωση δεν δήλωσαν συμμετοχή στην Α2, μπάσκετ, όπως είχαν δικαίωμα, αλλά προτίμησαν να ρίξουν την ομάδα μία κατηγορία χαμηλότερα, προκειμένου να απαλλαγούν από τα δυσβάστακτα χρέη των τελευταίων ετών.

Έτσι δέκα χρόνια μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, η ΑΕΚ, η πρώτη ελληνική ομάδα που κατέκτησε ευρωπαϊκό τίτλο θα φτάσει να αγωνίζεται στην τρίτη τη τάξει κατηγορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έπρεπε να συγκεντρωθούν περισσότερα από 2 εκατ. ευρώ για να μπορέσει η Ενωση να αγωνιστεί στην Α2 κι έτσι αναγκάστηκε να δηλώσει συμμετοχή στην Β` Εθνική.

Το γεγονός εκμεταλλεύεται ο Κόροιβος Αμαλιάδας, ο οποίος έχει πλέον το δικαίωμα να πάρει τη θέση της ΑΕΚ στο δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα της χώρας.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης:

“Λόγω μη δυνατότητας συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών η ΕΟΚ έκανε δεκτό το αίτημα του σωματείου ΑΕΚ να λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών για την αγωνιστική περίοδο 2012-2013. Μετά τη δήλωση αδυναμίας του σωματείου ΑΕΚ να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών το σωματείο ΑΣΑ Κόροιβος Αμαλιάδας δικαιούται έχοντας προτεραιότητα να λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών για την αγωνιστική περίοδο 2012-2013”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε