Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Συντετριμμένος ο Βαλέριος Λεωνίδης στην κηδεία του Σουλεϊμάνογλου! Φίλησε το φέρετρο και οι Τούρκοι τον αποθεώνουν

Συντετριμμένος ο Βαλέριος Λεωνίδης στην κηδεία του Σουλεϊμάνογλου! Φίλησε το φέρετρο και οι Τούρκοι τον αποθεώνουν
Πηγή φωτογραφίας: Twitter

– Ο Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου άφησε την τελευταία του πνοή το Σάββατο (18.11.2017) σε ηλικία 50 ετών
– ο Βαλέριος Λεωνίδης βρέθηκε το πρωί της Κυριακής (19/11) στην Κωνσταντινούπολη και έδωσε το παρών στην κηδεία του θρύλου της άρσης βαρών
– Φίλησε το φέρετρο του Σουλεϊμάνογλου, που ήταν τυλιγμένο με την τουρκική σημαία
– Τουρκικά ΜΜΕ το μετέδωσαν ως έκτακτη είδηση! Αποθέωση στα social media
– Φωτογραφίες και βίντεο

Ο Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου ήταν για τους Τούρκους ο αθλητικός τους ήρωας. Για τον Βαλέριο Λεωνίδη ήταν ένας μεγάλος αντίπαλος και -κυρίως- φίλος του.

Έπειτα και από πρόσκληση του υπουργού αθλητισμού της Τουρκίας, Οσμάν Μπακ, ο Βαλέριος Λεωνίδης βρέθηκε το πρωί της Κυριακής (19/11) στην Κωνσταντινούπολη και έδωσε το “παρών” στην κηδεία του Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου.

Συντετριμμένος, έσκυψε και φίλησε το φέρετρο που ήταν τυλιγμένο με την τουρκική σημαία. Η κίνησή του όχι μόνο συγκίνησε, αλλά συγκόνισε τους Τούρκους.

Και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ο Βαλέριος Λεωνίδης “πρωταγωνιστεί” σε όλα τα τουρκικά ειδησεογραφικά sites. “Λεωνίδης και Σουλεϊμάνογλου, δύο αθλητές που απέδειξαν το μεγαλείο τους”, αναφέρουν χαρακτηριστικά. Μάλιστα, η στιγμή που ο Λεωνίδης φίλησε το φέρετρο, μεταδόθηκε από πολλά ΜΜΕ ως “έκτακτη είδηση”!

https://twitter.com/batuhanolkan/status/932236508823728128

https://twitter.com/servet34fb/status/932234314359693313

https://twitter.com/dalgalandi/status/932244483835559936

Άξιο αναφοράς, πως και στο twitter υπάρχουν σχόλια από Τούρκους, που αναφέρουν πως ο παλαίμαχος Έλληνας αρσιβαρίστας δεν δίστασε να φιλήσει το -καλυμμένο με την τουρκική σημαία- φέρετρο του Σουλεΐμάνογλου, παρά τις αντιδράσεις που μπορεί να υπάρξουν από κάποιους στην Ελλάδα.

https://twitter.com/MenfaatsizSvnlr/status/932239604501147650

Στην κηδεία του Σουλεϊμάνογλου έδωσε το “παρών” και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, που μάλιστα κουβάλησε και το φέρετρο του “Ηρακλή τσέπης”.

Του έλεγα “γιατί δεν προσέχεις;”

Ο Βαλέριος Λεωνίδης, αντίπαλος του Σουλεϊμάνογλου σε εκείνη τη συγκλονιστική μονομαχία στην Ατλάντα το 1996 στην κατηγορία των 64 κιλών, ήταν εμφανώς συγκινημένος, μιλώντας χθες στο «Πρακτορείο FM104,9» για τον “Ηρακλή τσέπης”.

Πέθανε ο Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου!

«Λυπάμαι πάρα πολύ γι’ αυτό τον άνθρωπο. Δεν ήταν μόνο αντίπαλος και συναθλητής μου, ήταν και φίλος μου. Είχαμε αναπτύξει μια πολύ καλή σχέση», είπε αρχικά ο Λεωνίδης.

Και προσέθεσε: «Μιλούσαμε τακτικά, συναντιόμασταν και του έλεγα «τι κάνεις; Γιατί δεν προσέχεις; Έχεις πετύχει τόσα πράγματα και βρίσκεις τώρα διέξοδο στο ποτό;». Ακόμη και αφού γλίτωσε την πρώτη φορά, δεν άλλαξε συνήθειες. Δεν μπορούσε να αντισταθεί σε αυτή την κακή συνήθεια».

Στη συνέχεια, ο Βαλέριος Λεωνίδης επισήμανε την αξία της Παιδείας: «Ο Ναϊμ δεν ήταν προετοιμασμένος για τη ζωή μετά τον αθλητισμό. Δυστυχώς ούτε η οικογένειά του μπόρεσε να τον κρατήσει, ούτε ο αδερφός του. Δεν άκουγε κανέναν. Γι’ αυτό και πρέπει να μην μένει ο αθλητής μόνο σε αυτό που κάνει, αλλά να έχει και μία παιδεία. Παίζει τεράστιο ρόλο η μόρφωση, γιατί αυτή δίνει μια διέξοδο μετά το τέλος μιας καριέρας. Όλοι οι αθλητές έχουν ημερομηνία λήξης».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις