Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Συστράτευση δυνάμεων και συνεργασία με την Πολιτεία για να… νικήσουν τη βία

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Βαγγέλης Μαρινάκης, Αχιλλέας Μπέος και Πατρίκ Κομνηνός συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο και συζήτησαν το θέμα της βίας.

Σοφότεροι μπορεί να μην γίναμε από τα όσα είπαν οι τέσσερις άντρες αλλά η ουσία είναι ότι θα ζητήσουν τη συνδρομή της Πολιτείας ώστε να καταπολεμηθεί το πρόβλημα της βίας.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Πατρίκ Κομνηνός τόνισε: “Το κλίμα ήταν πάρα πολύ καλό. Σε αυτό το κομμάτι πηγαίνουμε συντεταγμένα. Το πρόβλημα της βίας δεν λύνεται αποσπασματικά με την αυστηροποίηση του πειθαρχικού κώδικα και την επιβολή ποινών στις ΠΑΕ. Τα περασμένα χρόνια οι ΠΑΕ έχουν πληρώσει γύρω στα 8,5 εκατ. ευρώ σε πρόστιμα. Το πρόβλημα της βίας είναι γενικότερο και γι’ αυτό ζητήσαμε συνάντηση με τα Υπουργεία Πολιτισμού, Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης. Θέλουμε στο νέο αθλητικό νόμο να ενταχθεί πρόβλεψη για την αθλητική βία. Υπάρχουν θέματα που για μας είναι εκ των ων ουκ άνευ για την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος. Όταν το θέμα της βίας συζητείται στο πρωθυπουργικό γραφείο, σημαίνει πως η Πολιτεία έχει τη βούληση. Πρέπει όλοι οι φορείς να αναλάβουν μέτρα.

Είμαστε διατεθειμένοι να αναλάβουμε εξ ολοκλήρου την ευθύνη για οτιδήποτε συμβαίνει μέσα στο γήπεδο. Τον απόλυτο έλεγχο για την είσοδο στο γήπεδο θα πρέπει να έχουν οι ΠΑΕ. Μιλάμε για έναν εναρμονισμό με τους κανονισμούς της UEFA με οτιδήποτε συνεπάγεται αυτό όσον αφορά στις ποινές. Δεχόμαστε τις πολύ αυστηρές ποινές για τις περιπτώσεις που σημειώνονται σοβαρά επεισόδια μέσα στα γήπεδα. Έχουμε συζητήσει ένα πλαίσιο ιδιαίτερα αυστηρών ποινών, ακόμη και για μηδενισμό ομάδων ή αφαίρεση βαθμών, πάντα υπό την προϋπόθεση πως και οι υπόλοιπες διατάξεις είναι σε λειτουργία.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε