Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

“Τα επεισόδια ήταν οργανωμένα – το γήπεδο έμοιαζε με Βαγδάτη”

“Τα επεισόδια ήταν οργανωμένα – το γήπεδο έμοιαζε με Βαγδάτη”

Τι λέει στο Newsit o πρόεδρος του Δ.Σ του ΟΑΚΑ,  αυτόπτης μάρτυρας των επεισοδίων.  Εκατομμύρια ευρώ οι ζημιές που προκλήθηκαν.

Για οργανωμένο σχέδιο που ξεκίνησε στο 80 του ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού,  όταν πια το αποτέλεσμα δε μπορούσε να αλλάξει κάνει λόγο o  κύριος Λάζαρος Γρύλλης. 

Οπως χαρακηριστικά δήλωσε στο Newsit  o πρόεδρος του Δ.Σ του ΟΑΚΑ “από την εξέδρα των επισήμων μπηκαν αρκετοί, πάρα πολλοί που συμμετείχαν στα επεισόδια και κάθονταν μπροστά, δίπλα στους επισήμους και μπροστά από τους αστυνομικούς από τους οποίους απείχαν 10 μέτρα. Και απο εκεί εκσφενδόνιζαν τα πάντα, καθίσματα, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα. Φαινόντουσαν, κάνανε επεισόδια μπροστά”.

Στο ερώτημα πως μπήκαν οι χούλιγκανς με όλα αυτά τα αντικείμενα ο κύρος Γρύλλης απάντησε “γι αυτό και εγώ προβληματίστηκα αλλά νομίζω πως μπήκαν από τις θύρες κανονικά όπου δεν γινόταν έλεγχος. Υπευθυνη για τον έλεγχο ειναι η γηπεδούχος ομάδα που σε κάθε αγώνα έχει δική της φρουρά με τους σεκιούριτι. Είναι μπροστά στην είσοδο και ελέγχουν τον κόσμο. Αυτό το κάνουν οι ομάδες. Η αστυνομία προφυλάσσει τον περιβάλλοντα χώρο πριν από τον αγώνα και αργότερα μπαίνει και μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αλλά τα εισιτήρια τα ελέγχει η ομάδα η γηπεδούχος”.

ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ
“Είχαμε στην αρχή του αγώνα μεμονωμένα επεισόδια, τα οποία βέβαια ήταν αρκετά, σε διάφορα σημεία, εκεί μπροστά που σας είπα στους επισημους, στη θύρα 31 και στο κέντρο κάτω από το ρολόϊ από την πλευρά της Κύμης στη θύρα 35. Εμείς υπολογίζαμε τους φιλάθλους σε 50.000 και ο Παναθηναϊκός επισήμως λέει οτι είναι 40.000. Οι 10.000 πως μπήκαν; Μπήκαν χωρίς εισιτήριο. Τα πολύ χοντρά επεισόδια ξεκίνησαν ακριβώς στο 80. Εκεί άρχισαν να πέφτουν οβίδες, έμοιαζε με Βαγδάτη το γήπεδο. Καιγόντουσαν οι θύρες επάνω, κάηκε το ρολοϊ το ηλεκτρονικό το οποίο είναι και μεγάλης αξίας. Τότε και για 3 λεπτά γινόταν πόλεμος“.

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ
“Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε σε θέση να πούμε ακριβώς το ποσό καθώς υπάρχουν ζημιές στο ηλεκτρονικό σύστημα του σταδίου. Μόνο το ρολόϊ κάνει εκατομμύρια ευρώ. Τα καθίσματα που κατάστραφηκαν είναι αρκετές χιλιάδες, ακόμη μετράμε και θα μετράμε μέχρι αυριο. Και μιλάμε για τεράστιες ζημιές στο στολίδι των γηπέδων όχι μόνο της Ελλάδας αλλά το ΟΑΚΑ είναι πανευρωπαϊκό στολίδι. Δεν έχουμε ακομη πρόβλεψη για τον χρόνο που θα χρειαστεί για την αποκατάσταση των ζημιών. Τα καθίσματα υπολογίζουμε οτι σε 10 μέρες θα τα φτιάξουμε αλλά η ζημιά που έχει γίνει στο ηλεκτρονικό σύστημα κανείς δεν ξέρει ακόμη να μας πει πως και πότε θα φτιαχτεί και εάν θα φτιαχτεί”.

Τα χρήματα για την αποκατάσταση των ζημιών βαρύνουν την υπαίτια ομάδα, τη γηπεδούχο. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα πληρώσει το μάρμαρο. Ολοι αυτοί που προκάλεσαν τις ζημιές μπήκαν χωρίς έλεγχο, γιατί στοιχειωδώς να τους ήλεγχαν θα τα είχαν βρει αυτά, ήταν μεγάλα αντικείμενα.

“ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΗΤΑΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ”
“Ετσι πιστεύω, ήταν οργανωμένο αυτό που εγινε,γιατί άρχισε στο 80, την ώρα που έληγε το παιχνίδι. Ενώ μπήκε το γκολ και δεν έγινε τίποτα, ο αγώνας πήγαινε καλά και ακριβώς στο 80 έπεσαν από διάφορες πλευρές τα πρώτα πυρομαχικά, οβίδες, κροτου – λάμψης τα πάντα, έγινε πόλεμος. Ολα άρχισαν στο 80 όταν πλέον δεν ανατρέπεται το σκορ. Είναι μια από τις χειρότερες καταστροφές που έχουν γινει στο ΟΑΚΑ, ίσως η χειρότερη”.

ΣΟΒΑΡΟ ΤΟ ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Είχαν έρθει πολλοί οικογενειάρχες με τα παιδιά τους. Είναι ένα σοβαρό χτύπημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τώρα ειναι ευκαιρία να ληφθούν μέτρα. Δεν υπάρχει πια καμία μα καμία δικαιολογία.
Τα μέτρα, ο νόμος ο καινούργιος ειναι αυστηρότατος και ο νόμος και ο προηγούμενος. Πρέπει η πολιτεία να πάρει αυστηρότερα μέτρα. Κάποτε στην Αγγλία δεν έβγαιναν οι ομάδες για 5 χρόνια στην Ευρώπη. Πρέπει να εφαρμόσουν τέτοια μέτρα και εδώ. Πως αλλιώς θα διορθωθεί το ποδόσφαιρο. Να γίνουν υποβιβασμοί, όπως γίνονται στην Ιταλία”.

ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΡΙΟ
“Με τις ζημιές που έχουν γίνει θα υπάρχουν επιπτώσει σε όσους προπονούνται στο ΟΑΚΑ. Καταστράφηκε το προπονητήριο,γιατί από εκεί μπήκε μια ομάδα που για να αποφύγει τους αστυνομικούς κανείς δεν πρόλαβε να τη σταματήσει και το κατέστρεψαν και αυτό. Αυτό έχει επιπτώσεις και στους αθλητές του στίβου και στις υπόλοιπες ομάδες και στις ομοσπονδίες τις αθλητικές που προπονούν τους αθλητές τους. Το προπονήτηριο καταστράφηκε”.

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt o πρόεδρος του Δ.Σ του ΟΑΚΑ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Ελλάδα της ντροπής – Κατόπιν… εορτής η αντίδραση της Πολιτείας – Σκέφτονται αναβολή της επόμενης αγωνιστικής μετά τα αίσχη στο ΟΑΚΑ

 

Τι συνέβη στο ΟΑΚΑ: Η θέση της αστυνομίας

Οι χούλιγκανς κέρδισαν, το ποδόσφαιρο “πέθανε” – Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός σε σκηνικό ζούγκλας – Διακόπηκε το ντέρμπι της “ντροπής”Δείτε το χρονικό της ντροπής με φωτογραφίες και video

Δείτε ΦΩΤΟ και VIDEO από τα επεισόδια στο ντέρμπι “αιωνίων”

Βαλβέρδε: Δεν υπάρχουν λόγια

Κατσουράνης: Κάποιοι θέλουν αυτό το χάος

Φερέιρα: Λυπάμαι για τα όσα έζησα

Καζίμ: Φεύγουμε αλλά αν μας πετύχει μία απ’τις βόμβες…

Το NewsIt κατέγραψε την εικόνα του ΟΑΚΑ μετά τον…πόλεμο

Ζήτησε συγγνώμη η ΠΑΕ:Ντροπή για την ιστορία του Παναθηναϊκού

Ολυμπιακός: Να στηρίξουμε όλοι το ελληνικό ποδόσφαιρο

“Υπάρχουν περισσότεροι από 10 τραυματίες αστυνομικοί”

Μπιτσαξής: Θα δούμε αν θα αναβάλλουμε την αγωνιστική

1000 οπαδοί αποθέωσαν την αποστολή του Ολυμπιακού (ΦΩΤΟ)

Η ανακοίνωση της NOVA για τα επεισόδια

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε