Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Τα μπουκέτα Γκάλη-Μπάνε!

ΦΩΤΟ GAZZETTA.GR
Ρετρό ιστορίες λοιπόν! Video με στιγμές που έχουν μείνει αναλλοίωτες στο χρόνο! Το Gazzetta.gr εγκαινιάζει μια νέα στήλη θυμίζοντας μερικές από τις πιο… πολυσυζητημένες στιγμές του παγκόσμιου αθλητισμού. Ξεκινάμε με τα πιο διάσημα μπουκέτα στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ. Γκάλης εναντίον Μπάνε με έπαθλο ένα… κέρασμα!

Ήταν 8 Μαΐου του 1991 και η ο ελληνικός αθλητισμός ζούσε –χωρίς να το ξέρει– τις τελευταίες μέρες του Αυτοκράτορα. Ο Άρης των έξι συνεχόμενων πρωταθλημάτων (1985-1990) έμοιαζε πιο τρωτός από ποτέ και ο ΠΑΟΚ απαιτούσε να γίνει… χαλίφης στη θέση του χαλίφη.
 
 
Το μέταλλο του πρωταθλητή όμως, αποδείχθηκε πολύ δυνατό (ήταν η εποχή του θρυλικού «Πότε Ποτέ» που δονούσε το Παλέ ντε Σπορ), κι έτσι σε μια συγκλονιστική σειρά τελικών, ο Άρης πήρε τον τίτλο στο 4ο παιχνίδι, αφού δύο μέρες νωρίτερα είχε κάνει το 3-2 (το 1991 μετρούσαν στους τελικούς και οι αγώνες της κανονικής περιόδου, όπου οι «κίτρινοι» είχαν δύο νίκες) με τρίποντο-βόμβα του Παναγιώτη Γιαννάκη (θα υπάρχει ειδικό αφιέρωμα μέσα από τη στήλη στον συγκεκριμένο αγώνα στο μέλλον).

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε