Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Τα πιτσιρίκια της Γκάνας νίκησαν τους “υπερόπτες” Σέρβους

Οι παίκτες της Γκάνας πανηγυρίζουν το χρυσό γκολ του Γκιάν
Οι παίκτες της Γκάνας πανηγυρίζουν το χρυσό γκολ του Γκιάν, ΦΩΤΟ REUTERS.

Οι Γκανέζοι μπορεί να μην είχαν τους μεγάλους αστέρες τους Εσιέν και Μουντάρι όμως κατάφεραν να επικρατήσουν με 1-0 της Σερβίας, που τελείωσε το ματς με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Λούκοβιτς.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Η Γκάνα έκανε αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Μουντιάλ μετά τη νίκη της με 1-0 επί της Σερβίας.

Το ματς στο πρώτο μέρος δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας αφού ελάχιστες ήταν οι καλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Βέβαια ο ρυθμός ήταν αρκετά γρήγορος κρατώντας ζωντανό το ενδιαφέρον των 40.000 περίπου θεατών.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο αγώνας βελτιώθηκε αισθητά. Η Γκάνα ήταν πιο απειλητική και θα μπορούσε να προηγηθεί στο 60′ με την κεφαλιά του Γκιάν που σταμάτησε στο δοκάρι.

Στο 74′ οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν. Ο Λούκοβιτς αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του στο ματς και άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες. 

Αυτό αντί να επηρεάσει τους Σέρβους, τους έκανε πιο επιθετικούς και έφτασαν τρεις φορές κοντά στο γκολ. Και εκεί που όλα έδειχναν ότι η Σερβία θα μπορούσε να σκοράρει, ο Κουζμάνοβιτς έκανε ένα “ανόητο” πέναλτι στο 84′. Ο Γκίαν ανέλαβε την εκτέλεση, σκόραρε και έδωσε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς στην Γκάνα.

Σερβία: Στόικοβιτς, Ιβάνοβιτς, Βίντιτς, Λούκοβιτς, Κολάροφ, Κράσιτς, Στάνκοβιτς, Μιλίγιας (62΄Κουζμάνοβιτς), Γιοβάνοβιτς (76′ Σούμποτιτς), Ζίγκιτς (69′ Λάζοβιτς), Πάντελιτς.

Γκάνα: Κίνγκσον, Πάντσιλ, Μενσά, Βορσά, Σαρπέι, Ανάν, Ασαμόα (73′ Άπια), Αγιού, Μπόατενγκ (90′ Άντι), Γκιάν (93′ Αμπέιγε), Ταγκόε.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε