Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Τα προφίλ των αντιπάλων των ελληνικών ομάδων στο Γιουρόπα Λιγκ

Εύκολο έργο για δυο, μία ομάδα που μπορεί να αποδειχτεί… παγίδα και έναν δύσκολο αντίπαλο επιφύλασσε η κληρωτίδα για τις Ελληνικές ομάδες, για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Διαβάστε το προφίλ τους.
Την Μακάμπι Τελ Αβίβ θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός
 

Μετά από την τραγική του εμφάνιση κόντρα στην Οντένσε και τον αποκλεισμό του από το Τσάμπιονς Λιγκ, το “τριφύλλι” πρέπει να ανασυντάξει τις δυνάμεις του και να… περάσει το εμπόδιο της γνωστής μας Μακάμπι Τελ Αβίβ.

 
Οι Ισραηλινοί, που ένα χρόνο πριν άφησαν εκτός Ευρώπης τον Ολυμπιακό, θέλουν να αποκλείσουν και τον έτερο “αιώνιο”. Το πρώτο ματς θα γίνει στις 18 Αυγούστου στο Ισραήλ και η ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα στο ΟΑΚΑ.
 
Η Μακάμπι Τελ Αβίβ τερμάτισε τρίτη στο περασμένο πρωτάθλημα Ισραήλ και απέκλεισε στον δεύτερο προκριματικό γύρο την Χαζάρ από το Αζερμπαϊτζάν (3-1, 0-0) και στον τρίτο προκριματικό γύρο τη βοσνιακή Ζελέζνιτσαρ (2-0, 8-0).
 
Προπονητής της ομάδας είναι ο Μότι Ίβανιρ και έχει κατακτήσει 18 φορές το πρωτάθλημα στη χώρα της και 22 φορές το Κύπελλο Ισραήλ, ενώ το μεγάλο της αστέρι είναι ο επιθετικός Ρομπέρτο Κολάουτι.
 
Τερματοφύλακες: Λέβι, Χαΐμοφ
Αμυντικοί: Σαμπάν, Κοέν, Ζιβ, Βέρεντ, Νιβάλντο, Παβίσεβιτς, Στρουλ.
Μέσοι: Άλμπερμαν, Ισραίλεβιτς, Μεντουντζανίν, Μιχά, Γείνι, Λογκάσι, Νταχάν, Περέτς, Κεχάτ, Ζιζόφ.
Επιθετικοί: Ιτζάκι, Νταμπούρ, Ατάρ, Κουνατέ, Σαμπά, Κολαούτι.
 
Κόντρα στην Δυναμό Τιφλίδας η ΑΕΚ
 

 
Η Ένωση είχε μία πολύ καλή κλήρωση, αφού απέφυγε πολύ δυσκολότερες ομάδες. Πρόκειται για τη δευτεραθλήτρια Γεωργίας, που ιδρύθηκε το 1925, έχει χρώματα το μπλε και το άσπρο και εδρεύει στο ”Μπόρις ΠαΪχάτζε” (55.000 θεατών) στην πρωτεύουσα της χώρας.

Ένωση και Ντιναμό τα βρήκαν και η πρώτη αναμέτρηση, στις 18 Αυγούστου, θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ.

 
Το 1981 κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων, ενώ έχει στεφθεί 13 φορές πρωταθλήτρια και 9 φορές Κυπελλούχος Γεωργίας. Προπονητής της ομάδας είναι ο Καταλανός Άλεξ Γκαρσία, που έχει δουλέψει στα τμήματα υποδομών της ομάδας, ενώ το αστέρι της είναι ο 30χρονος μεσοεπιθετικός, Φρανθίσκο, Χαβιέρ Μουνιόθ Γιομπάρτ (Σίσκο).
 
Στον πρώτο προκριματικό γύρο απέκλεισε τη Μιλσάμι από τη Μολδαβία με δύο νίκες (2-0, 3-1), στον δεύτερο γύρο την ουαλική Γιανέλι (1-2, 5-0) και στον τρίτο την ισλανδική Ρέικιαβικ με δύο νίκες (4-1, 2-0). Το πρωτάθλημα στη Γεωργία αρχίζει στις 7 Αυγούστου.
 
Τερματοφύλακες: Ιόσεμπ Γκρισικασβίλι, Γκιόργκι Λόρια, Τορνίκε Ζαρκούα, Γκιόργκι Ναντιράντζε.
Αμυντικοί: Γκούλβερτ Τομασβίλι, Γίρι Χόμολα (Τσεχία), Σότα Κάσια, Γκιόργκι Ρεκχιασβίλι, Λεβάν Κακουμπάβα.
Μέσοι: Νικολόζ Πιρτσχαβάλα, Τζαμπούλ Τζιγκαουρί, Αλεξάντερ Κοσκάντζε, Λέβαν Χμαλάντζε, Γκιόργκι Καχεϊλισβίλι, Γκιόργκι Τεκτουρμανίντζε, Γκόγκα Μπεράια, Νταβίντ Ολικάντζε, Κάρλες Κότο (Ισπανία), Ιρακλί Λεκβτάντζε, Σεμίρ Χατζίμπουλιτς (Σερβία), Σίσκο (Ισπανία), Νίκα Κβεκβεσκίρι.
Επιθετικοί: Βαχτάνγκ Φαντσχάβα, Σάντρο Ιασβίλι, Λάντο Αχαλάια, Αλμπέρτο Γιαγκούε (Ισπανία), Ρομπερτίνιο (Βραζιλία), Ντόναλντ Τζουσέ.
 
Με την Ουκρανική, Καρπάτι Λβιβ κληρώθηκε ο ΠΑΟΚ
 

 
Θεωρητικά -πάντα- εύκολο έργο θα έχει και ο “δικέφαλος του Βορρά”, αφού πρέπει να περάσει το εμπόδιο των… άγνωστων Ουκρανών.
 
Η πρώτη συνάντηση των δύο ομάδων θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα στην Τούμπα. Η προσεχής αντίπαλος του ΠΑΟΚ δεν συνάντησε καμία δυσκολία απέναντι στην ιρλανδική Σεντ Πάτρικς, την οποία απέκλεισε με δυο νίκες μέσα έξω (2-0, 3-1).
 
Την περασμένη περίοδο τερμάτισε 5η στο πρωτάθλημα Ουκρανίας, τα βασικά χρώματά της είναι το πράσινο και το άσπρο και έδρα της το “Ukraina Stadium” χωρητικότητας 28,000 θεατών.
 
Προπονητής της ομάδας είναι ο Όλεγκ Κονόνοφ, ενώ το αστέρι της; είναι ο 26χρονος μέσος, Ιγκόρ Κουντόμπνιακ.
 
Τερματοφύλακες: Τλούμακ, Μπογκατίνοφ , Ντάνκοβιτς
Αμυντικοί: Μιλόσεβιτς, Οστσίπκο, Πετρίβσκι, Γκόμες, Μπαλαζιτς, Γκίρσκι, Φεντέτσκι.
Μέσοι: Γκόντγουϊν, Κουντόμπιακ, Γκόλοντιουκ, Τκάτσουκ, Κραβτσένκο, Χούντουμα, Τίστικ, Οζάρκιφ, Αβελαρ.
Επιθετικοί: Γκουρούλι, Ζένγιοφ, Βορόνκοφ, Κοπόλεβιτς, Μάρτινιουκ, Χόρντιτσικ, Μαρτίνες, Πατσέκο.
 
Απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν ο Ολυμπιακός Βόλου
 

 
Για τους “ερυθρόλευκους” του Βόλου η τύχη μάλλον τους… γύρισε την πλάτη!
 
Το φετινό καλοκαίρι έχουν αλλάξει πολλά στον σύλλογο απ’ την πρωτεύουσα της Γαλλίας, αφού τα ηνία της ομάδας ανέλαβε όμιλος επιχειρηματιών από το Κατάρ και το πρώτο πράγμα που έκαναν ήταν να ρίξουν στην αγορά ζεστό χρήμα.
 
Έτσι, στην Παρί ήρθε ο Λεονάρντο που ανέλαβε τεχνικός διευθυντής και ξεκίνησαν οι ηχηρές μεταγραφές. Παίκτες αξίας όπως οι Γκαμέιρο, Ματουϊντί, Σιρίγκου και Σισοκό έφτασαν στο χωρητικότητας 48.000 θεατών “Παρκ Ντε Πρενς”, αλλά το μεγάλο… μπαμ έγινε με την απόκτηση του Χαβιέρ Παστόρε από την Παλέρμο έναντι 42 εκατ. ευρώ!
 
Η Παρί Σεν Ζερμέν ρίχνεται το Σάββατο στη μάχη του γαλλικού πρωταθλήματος αντιμετωπίζοντας εντός έδρας την Μονπελιέ.
 
Τερματοφύλακες: Νικολά Ντουσέζ, Αλφόνς Αρέολα, Σαλβατόρε Σιρίγκου (Ιταλία).
Αμυντικοί: Σεαρά (Βραζιλία), Μαμαντού Σακχό, Μίλαν Μπίσεβατς (Σερβία), Σιακά Τιέν (Ακτή Ελεφαντοστού), Ζουμανά Καμαρά, Σιλβέν Αρμάν, Κριστόφ Ζαλέ, Λοΐκ Λαντρέ.
Μέσοι: Νενέ (Βραζιλία), Ζερεμί Μενέζ, Ματιέ Μποντμέρ, Μπλεζ Ματουιντί, Γκράντι Ενγκογί (Κονγκό), Κλεμάν Σαντόμ, Μοχάμεντ Σισόκο (Μάλι), Νέεσκενς Κεμπανό.
Επιθετικοί: Πεγκί Λιουντουλά, Γκιγιόμ Ορό, Μεβλούτ Ερντίνκ (Τουρκία), Λορίς Αρνό, Κέβιν Γκαμέιρο, Ζαν Οντ Μορίς, Ζαν Κριστόφ Μπαεμπέκ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε