Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Τα… σενάρια πρόκρισης για την Εθνική

ΦΩΤΟ NEWSPORTS
Στις αρχές Οκτωβρίου (7/10) η Γαλανόλευκη δίνει τον πιο σημαντικό της αγώνα για την πρωτιά του 6ου προκριματικού ομίλου για το Euro 2012. Διαβάστε τα τρία “σενάρια” πρόκρισης για την ομάδα του Φερνάντο Σάντος.
“Έπεσε” απ΄ την κορυφή στη Ρίγα – Και τώρα… τελικός με Κροατία
 
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα υποδέχεται την Κροατία και θέλει το “τρίποντο” που θα του δώσει το δικαίωμα να πάει στη Γεωργία την τελευταία αγωνιστική για να παίξει για δύο αποτελέσματα.
 
Το καλό για την Εθνική είναι ότι έχει πλέον εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση του ομίλου μετά την ήττα του Ισραήλ, η οποία -υπό προϋποθέσεις- μπορεί να δώσει στην Ελλάδα την πολυπόθητη απευθείας πρόκριση (ως καλύτερη δεύτερη).
 
Τη δεδομένη χρονική στιγμή, η “χρβάτσκα” ηγείται του ομίλου με 19 βαθμούς, έναν περισσότερο από τη “Γαλανόλευκη” με μόλις δύο ματς να απομένουν, εκ των οποίων το πρώτο είναι ο μεγάλος τελικός του “Καραϊσκάκης” μεταξύ των δύο πρωτοπόρων.
 
Από τη μεριά του το Ισραήλ με την ήττα στην Κροατία έμεινε και μαθηματικά εκτός συνέχειας καθώς έχει μόλις 13 βαθμούς, ενώ έχει ακόμη ένα ματς για την ολοκλήρωση των αγωνιστικών του υποχρεώσεων.
 
Έτσι, για την Εθνική μας ομάδα τα σενάρια είναι τρία: Να τερματίσει στην πρώτη θέση ή να τερματίσει δεύτερη με απευθείας πρόκριση ή με πρόκριση μπαράζ.

ΦΩΤΟ NEWSPORTS

 
Ξεκινώντας με το σενάριο της απευθείας πρόκρισης, εφόσον νικήσουμε την Κροατία στο επόμενο παιχνίδι τότε θα της αρκεί η ισοπαλία κόντρα στους Γεωργιανούς για να τερματίσουμε πρώτοι στον όμιλο. Σε περίπτωση ισοβαθμίας με τους Κροάτες στους 22 βαθμούς, τότε έχουμε το αβαντάζ αφού έχουμε αποσπάσει ισοπαλία στο Ζάγκρεμπ.
 
Αν η Ελλάδα δεν κερδίσει την Κροατία, τότε ελπίζει σε ένα θαύμα για την πρωτιά. Θα πρέπει οι Λετονοί να επικρατήσουν μέσα στην Κροατία, πράγμα δύσκολο…
 
Ο δεύτερος τρόπος για να περάσει η Εθνική ομάδα απευθείας στα τελικά του Euro είναι να καταλάβει τη δεύτερη θέση του ομίλου και να προκριθεί ως καλύτερη “δεύτερη”. Σύμφωνα με αυτό το σενάριο η Ελλάδα θα πρέπει να μαζέψει τουλάχιστον τέσσερις βαθμούς ακόμα (νίκη με Γεωργία και ισοπαλία με Κροατία).
 
Αυτή η περίπτωση όμως θα ξεκαθαρίσει την τελευταία αγωνιστική, αφού είναι αδύνατον να προβλέψει κανείς τους βαθμούς που θα πάρουν και οι υπόλοιπες ομάδες από τους άλλους ομίλους..
 
Το τρίτο και χειρότερο σενάριο είναι αυτό των μπαράζ. Σε περίπτωση που ηττηθούμε από τους Κροάτες θα μπούμε σε αυτή τη διαδικασία, ενώ υπό προϋποθέσεις μπορεί να μας συμβεί και σε ισοπαλία στο επόμενο παιχνίδι.
 
Σε αυτή την περίπτωση θα είμαστε στην οκτάδα των ομάδων που θα κοντραριστούν σε χιαστί αγώνες διπλών αγώνων, όπου θα είμαστε στους ισχυρούς και θα δώσουμε το δεύτερο ματς στην έδρα μας.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε