Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Τα σενάρια πρόκρισης της Εθνικής

ΦΩΤΟ EPO.GR
ΦΩΤΟ EPO.GR

Τα… πάνω κάτω πρέπει να έρθουν για να μην πάρει η Εθνική Νέων την πρόκριση στους “16” του Μουντιάλ U-21.

Παρά την “λευκή” ισοπαλία με το Μάλι, οι παίκτες του Κώστα Τσάνα κρατούν την τύχη στα χέρια τους. Κι αυτό διότι με νίκη στο τελευταίο παιχνίδι επί της Παραγουάης, η Εθνική περνάει -και μάλιστα ως πρώτη του ομίλου.

Κατακτώντας την πρωτιά, η Εθνική θα παίξει με έναν από τους καλύτερους τρίτους. Ως δεύτερη με τον πρώτο του 5ου (Χιλή, Αγγλία, Ιράκ, Αίγυπτος), ενώ ως τρίτη με τον πρώτο από τον 1ο ή τον 2ο όμιλο.

Μάλιστα, η Γαλανόλευκη παίρνει το εισιτήριο για τους “16” ανεξαρτήτως του δικού της αποτελέσματος, αρκεί να μη νικήσει το Μάλι το Μεξικό. Υπάρχει ακόμα σενάριο που την θέλει να περνάει ακόμη και με ήττα πριν καν παίξει! Αυτό μπορεί να γίνει αν τελευταία αγωνιστική δεν κερδίσουν οι ΗΠΑ τη Γκάνα (1ος όμιλος) και η Νιγηρία (2ος) τη Ν. Κορέα (παίζουν αύριο 27/6). Και αυτό διότι σε αυτή τη περίπτωση θα πάρει το εισιτήριο ως καλύτερη τρίτη των ομίλων.

Όσο για πιθανή ισοπαλία με την Παραγουάη, υπάρχουν τα εξής δυο σενάρια:

– Να έρθει 0-0 με την Παραγουάη και το Μάλι να επικρατήσει 1-0 του Μεξικού. Σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία, που θα αφήσει τρίτο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Και πάλι όμως με πολλές πιθανότητες πρόκρισης, μιας και είναι δύσκολο με πέντε πόντους να μη συμπεριλαμβάνεται στους τέσσερις καλύτερους τρίτους των έξι ομίλων.

– Να έρθει 1-1 με την Παραγουάη και το Μάλι να επικρατήσει 2-1 του Μεξικού. Σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξει και πάλι τριπλή ισοβαθμία, στην οποία η Παραγουάη θα είναι πρώτη και θα γίνει κλήρωση μεταξύ της Ελλάδας και του Μάλι για τη δεύτερη θέση.

Σε περίπτωση μεγαλύτερων σκορ (π.χ. 2-2 η Εθνική, 3-2 το Μάλι κλπ) το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ευνοείται, μιας και είναι σε κάθε ενδεχόμενο δεύτερο.

Η βαθμολογία (σε 2 αγώνες)

1. Ελλάδα 4 (2-1)
2. Παραγουάη 4 (2-1)
3. Μάλι 2 (1-1)
4. Μεξικό 0 (1-3)

Τα κριτήρια των ισοβαθμιών

1. Περισσότεροι βαθμοί σε όλους τους αγώνες
2. Καλύτερη διαφορά τερμάτων σε όλους τους αγώνες
3. Καλύτερη επίθεση σε όλους τους αγώνες

Σε περίπτωση που δύο ή περισσότερες ομάδες συνεχίζουν να είναι ισόβαθμες βάσει των παραπάνω κριτηρίων, ισχύουν τα κριτήρια

1. Περισσότεροι βαθμοί στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν.
2. Καλύτερη διαφορά τερμάτων στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν.
3. Καλύτερη επίθεση σε όλους τους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
4. Κλήρωση.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις δύο πρώτες θέσεις στις βαθμολογίες των ομίλων, καθώς και οι τέσσερις καλύτερες τρίτες προκρίνονται στους “16” της διοργάνωσης.

Τα κριτήρια επιλογής των τεσσάρων καλύτερων τρίτων

1. Περισσότεροι βαθμοί σε όλους τους αγώνες
2. Καλύτερη διαφορά τερμάτων σε όλους τους αγώνες
3. Καλύτερη επίθεση σε όλους τους αγώνες
4. Κλήρωση.

“Χ”αμένη ευκαιρία! Κρατά την…τύχη στα χέρια της η Εθνική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε