Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Τα χρόνια της “παράγκας”

Πολλές πτυχές της παράγκας αποκάλυψε ο Μπάκας, ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο Φίλιππος Μπάκας αποκάλυψε συγκλονιστικές λεπτομέρειες του σκανδάλου της “παράγκας”.

Οι αποκαλύψεις του πρώην διαιτητή, στην εφημερίδα “Εξέδρα”, είναι πολύ σημαντικές και δεν αποκλείεται να παρέμβει εισαγγελέας.

“Πολλές φορές μου είχαν πει να στήσω ένα ματς, από την πρώτη αγωνιστική που σφύριξα. Όλα τα μάθαινα από τον Ποντίκη που ήταν στην παράγκα. Η κίτρινη κάρτα κόστιζε 300.000 δραχμές και η κόκκινη 600.000 δραχμές. Τα λεφτά τα έδινε η ομάδα που αντιμετώπιζε εκείνη που…αποψιλώθηκε. Ο πρώτος που με πλησίασε και μου πρότεινε να στήσω αγώνα έφαγε κλοτσιά, ο δεύτερος μου το είπε από το τηλέφωνο. Δεν μπορείτε ναν φανταστέιτε τι συνέβαινε τότε! Τρομερά πράγματα.

Μία φορά με πλησίασε κάποιος, μέλος του συστήματος αλλά εκτός παράγκας. Ήταν μάνατζερ και πήγαινε στους παράγοντες και έλεγε ότι έχω δικούς μου διαιτητές και μπορώ να σας βοηθήσω. Αυτός δεν έπαιρνε χρήματα άμεσα αλλά τα έπαιρνε αλλιώς.  Αργότερα τους πουλούσε δικούς του παίκτες. Τώρα είναι μεγάλος και τρανός, δεν θα ήθελα να πω το όνομα του.

 

Η παράγκα γεννήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 90΄ και κράτησε μέχρι το 2003, ενώ από το 1992 έως το 1995 το σύστημα της παράγκας το είχε σπάσει ο Μελισσανίδης. Παράγοντες, όπως ένας του Ιωνικού, έβαζαν τρίτους να πηγαίνουν βαλίτσες σε διαιτητές και να τα κανονίζουν. Εγώ κυνηγούσα τους διαιτητές που τα έπαιρναν. Τώρα βέβαια το έχω μετανιώσει. Καλά έκαναν αυτοί. Εγώ ήμουν ο μ….κας. Όλοι αυτοί έχουν ακριβά αυτοκίνητα και βίλες. Αν δεν είχα οικογένεια, αν δεν σεβόμουν τον εαυτό μου και τα παιδιά μου, αυτή τη στιγμή θα ήμουν εκατομμυριούχος ή στον τάφο με τόσα που ξέρω”, δήλωσε ο πρώην διαιτητής.

Αξίζει να αναφερθεί πως οι αποκαλύψεις του Φίλιππου Μπάκα έρχονται λίγες ώρες μετά του μεγαλύτερου σκανδάλου στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε