Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Τελευταία και καταϊδρωμένη η Ελλάδα στο fair play!

H UEFA ανακοίνωσε την κατάταξη βάσει του fair play των Ευρωπαϊκών χωρών για την περίοδο 2010-2011 και σε αυτή η Ελλάδα κατέχει την τελευταία θέση!

Οι πρώτες τρεις χώρες είναι αυτές που εξασφαλίζουν και εισιτήριο στο Europa League της επόμενης περιόδου. Νορβηγία, Αγγλία και Σουηδία είναι οι χώρες που κέρδισαν από τη συμπεροφορά παικτών, παραγόντων και φιλάθλων.

Η UEFA θέλοντας να δώσει μπόνους στις χώρες που τηρούν το fair play έχει θεσπίσει από το 1993 το συγκεκριμένο θεσμό. Δυστυχώς στην Ελλάδα η συγκεκριμένη έννοια είναι άγνωστη λέξη και γι’ αυτό βρισκόμαστε στην τελευταία θέση.

Στον παρακάτω πίνακα, τον οποίο μπορείτε να δείτε σε μεγένθυνση ΕΔΩ η Ελλάδα βρίσκεται στην 47η θέση αλλά οι βαθμοί της είναι λιγότεροι και από τις 53 χώρες. Ο λόγος που εμφανίζεται πιο πάνω είναι διότι η UEFA έχει θέσει ως όριο τους 34 αγώνες ώστε να μπορεί μία χώρα να διεκδικήσει το Ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Τα κριτήρια για τη διαμόρφωση της κατάταξης είναι: Το ευ αγωνίζεσθαι, ο σεβασμός προς τον αντίπαλο και το διαιτητή, η συμπεριφορά των παραγόντων της ομάδας και των οπαδών και οι κάρτες που δέχονται οι ποδοσφαιριστές.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε