Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Τελικά ήταν… Ντριμ Τιμ – Στην κορυφή του κόσμου οι ΗΠΑ

ΦΩΤΟ REUTERS.

Με τον Κέβιν Ντουράντ να βομβαρδίζει το Τουρκικό καλάθι και τους υπόλοιπους να ακολουθούν, οι Αμερικανοί μετέτρεψαν σε παράσταση για ένα ρόλο τον τελικό του Μουντομπάσκετ και έφτασαν πανάξια στην κατάκησή του.

Οι Τούρκοι έκαναν την υπέρβαση, έφτασαν μέχρι τον τελικό αλλά εκεί βρήκαν απέναντι τους την παρέα του Ντουράντ. Μπορεί Λεμπρόν, Κόμπι, Ουέιντ και οι υπόλοιπου σούπερσταρ του ΝΒΑ να κάθησαν σπίτι τους, όμως αυτοίπου πήγαν στην Τουρκία τους έβγαλαν κάτι παραπάνω από ασπροπρόσωπους.

Κατέκτησαν αήττητοι το Μουντομπάσκετ, έδωσαν το πρώτο χρυσό σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα στις ΗΠΑ μετά το 1994 και απέδειξαν ότι αν και “δεύτερη” ομάδα μπορούν να τα καταφέρουν.

Η Τουρκία δεν κατάφερε να εγλωβίσει τον Κέβιν Ντουράντ. Στο πρώτο ημίχρονο, το πάλεψε, ήταν σχετικά κοντά στο σκορ αλλά στο δεύτερο οι Αμερικανοί πάτησαν γκάζι και εξαφανίστηκαν.

Η διαφορά έφτασε στους 20 πόντους και ουσιαστικά ο τελικός τελείωσε στις αρχές της τέταρτης περιόδου. Οι φίλαθλοι χειροκρότησαν τους παίκτες του Τάνιεβιτς που έφεραν τη μεγαλύτερη επιτυχία της Τουρκίας στο μπάσκετ.

Τα δεκάλεπτα: 17-22, 32-42, 48-61, 64-81

Τουρκία: Ονάν 7, Ιλιασόβα 7 (11 ριμπ.), Ερντέν 9, Τουντσερί 3, Σαβάς 4, Αρσλάν 6, Ασίκ 5, Τούρκογλου 16 (4/4 τρίποντα)

ΗΠΑ: Μπίλαπς 4, Ντουράντ 28 (7/13 τρίποντα), ρόουζ 8, Γουέστμπρουκ 13, Γκέι 6, Ιγκουοντάλα 4, Κάρι 3, Όντομ 15 (11 ριμπάουντ).

Τρίτη η Λιθουανία

Πέμπτη η Αργεντινή

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε