Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Τελικός Κυπέλλου – επόπτης: “Την πάτησα στο γκολ του ΠΑΟΚ”

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Ο Γιώργος Καλφόγλου δεν έχει ξεπεράσει ακόμα τα όσα συνέβησαν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο επόπτης, ο οποίος δεν είδε ότι ο Ενρίκε στο δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ ήταν οφσάιντ, βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση και μιλώντας στο περιβάλλον του αναφέρθηκε στην επίμαχη φάση.

Ο Γιώργος Καλφόγλου παραδέχθηκε για ακόμα μία φορά πως έκανε λάθος, τονίζοντας ότι την πάτησε. Παράλληλα, κατέστησε σαφές πως δεν κατηγορεί τον κόσμο για τις αντιδράσεις του. Η αποκάλυψη γίνεται στην εφημερίδα “Τα Νέα”.

“Αυτό που είπα στην ενδοσυνεννόηση στον διαιτητή ήταν “να ξέρεις η φάση είναι και δεν είναι. Οριακή”. Καμιά φορά το μάτι σε τέτοιες περιπτώσεις ξεγελά. Εγώ είδα τον Χριστοδουλόπουλο μισό σώμα μπροστά. Ήταν, ευτυχώς, σωστή η απόφασή μου.

Όσο για το γκολ του ΠΑΟΚ, παρά τους παίκτες που ήταν μπροστά, η θέση μου ήταν άριστη. Αψογη. Πάντα ο βοηθός πρέπει να κοιτά τον τελευταίο αμυντικό και αυτό έκανα. Όντως τον είχα, αλλά δεν έχω μάτια σαύρας να βλέπω παντού! Σε τέτοιες στιγμές λειτουργεί και βοηθά πολύ η διαίσθηση. Πότε θα φύγει η μπάλα, δηλαδή, από τον επιθετικό που κάνει την πάσα. Για ένα εκατοστό του δευτερολέπτου δεν το είδα και η φάση με ξεγέλασε. Ο επιθετικός γύριζε, είχε κίνηση μπροστά-πίσω και καλύφθηκε. Ήταν λάθος και δεν το αρνούμαι. Την έχασα. Δυστυχώς για μένα πάνω απ΄ όλα την πάτησα.

Έχω χάσει την ακριβή επαφή. Βάλτε τη φάση στην τηλεόραση, ο παίκτης έχει καλυφθεί. Δεν φταίει ο διαιτητής, το λάθος, η ευθύνη είναι του βοηθού. Θυμάστε πρόσφατα στο ματς του Champions League ανάμεσα στη Ρεάλ και τη Μπάγερν; Οφσάιντ γκολ, ίδια φάση, ήταν αυτό που έβαλε ο Ρονάλντο. Και μάλλον και πιο εύκολη για τον διαιτητή. Για όσους γνωρίζουν και αντιλαμβάνονται το ποδόσφαιρο, η φάση με τον Χριστοδουλόπουλο ήταν εντελώς διαφορετική. Εκεί ο παίκτης έκανε μπροστινή κίνηση. Ο Ενρίκε μπροστά-πίσω. Κάτι που μπορεί να μπερδέψει κάθε βοηθό. Οριακή επίσης φάση. Δύο διαφορετικές περιπτώσεις. Ο κόσμος φώναξε, λέει πολλά, δεν τον κατηγορώ. Τον καταλαβαίνω».

Για την αντίδρασή του όταν είδε τη φάση στο βίντεο: “Ούτε τρία μέτρα ήταν ούτε εύκολη φάση. Ναι, σκέφτηκα να φύγω από τη διαιτησία, αλλά δεν θέλω να το κάνω σαν στιγματισμένος… Είδα τη φάση στα αποδυτήρια, κατάλαβα το λάθος μου, αλλά ήταν οριακή φάση και ήταν πια αργά. Όσες συγγνώμες και να ζητήσω, τώρα δεν αλλάζει τίποτα. Η αξία της συγγνώμης στην Ελλάδα εξάλλου έχει χαθεί. Ακούγεται τόσες φορές και δεν σημαίνει τίποτα”.

Για την αντίδραση των ανθρώπων της ΑΕΚ: “Κανένας δεν θυμάμαι να μίλησε, δεν υπήρξαν πολλές διαμαρτυρίες ή να ειπωθεί κάτι για οφσάιντ στο γκολ. Νόμιζα πως όλα ήταν καλά. Μόνο ο Χιμένεθ φώναξε λίγο παραπάνω. Κανείς της ΑΕΚ δεν είπε τίποτα. Στα αποδυτήρια έρχεται ο κ. Δημητριάδης και μου λέει “το γκολ είναι οφσάιντ”. Του απάντηση “κ. Δημητριάδη, αν είναι, δεν είχα πρόθεση. Συγγνώμη. Είμαι έντιμος”. Συμπλήρωσε ο παράγοντας της ΑΕΚ πως ήταν τρία μέτρα. Του απάντησα ξανά ότι “αν είναι τρία μέτρα, τότε θα παραιτηθώ”.

Για τον χαρακτηρισμό “στημένος”: “Προφανώς και αυτό με πλήγωσε πολύ. Δεν γνωρίζουν με ποιον μιλάνε; Για ποιον μιλάνε; Είμαι υπερήφανος άνθρωπος, έχω περάσει δυσκολίες στη ζωή μου, τα κατάφερα όμως και πάλεψα πολύ. Δεν έχω δώσει δικαιώματα”.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε