Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Τελικός κυπέλλου μπάσκετ: Γιάνκοβιτς – Μποχωρίδης σε… αντίθετους δρόμους

ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Τρία χρόνια και εννιά μέρες πριν, βρίσκονταν ακριβώς στο ίδιο σημείο, με το ίδιο “θέλω”, αλλά διαφορετικό… σορτσάκι την ώρα της δουλειάς! Το Σάββατο θα είναι και πάλι αντίπαλοι, αλλά έχοντας πάρει αντίθετους δρόμους…

Στις 9 Φεβρουαρίου 2014 ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς και ο Λευτέρης Μποχωρίδης στόχευσαν να φύγουν από τα “Δύο Αοράκια” του Ηρακλείου με τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, το Κύπελλο για τη σεζόν 2013-2014, με τον πρώτο να γεύεται το? νέκταρ της επιτυχίας, καθώς ο Παναθηναϊκός σήκωσε το τρόπαιο και τον δεύτερο να αποχωρεί από το παρκέ, ανήκοντας στο δυναμικό του Αρη, με σκυμμένο κεφάλι.

Λίγους μήνες αργότερα οι δύο τους έγιναν συμπαίκτες στο «τριφύλλι» και αύριο, στην κεντρική σάλα του Αλεξανδρείου, στη Θεσσαλονίκη (17.00), ετοιμάζονται να παραταχθούν ο ένας απέναντι στον άλλο και πάλι ως αντίπαλοι, με φόντο την κατάκτηση ξανά του Κυπέλλου. Η διαφορά, σε σχέση με το σκηνικό στον τελικό της διοργάνωσης στην Κρήτη.

Ο Μποχωρίδης θα φορά τη φανέλα του Παναθηναϊκού και ο Γιάνκοβιτς του Αρη! Το ΑΠΕ-ΜΠΕ έβαλε τους δύο… απέναντι, με βάσει την αντιστροφή στο ρόλο που θα έχουν στην προκειμένη, θέτοντας τους τα ίδια ερωτήματα. Οι απαντήσεις τους βγήκαν αβίαστα, χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Ερ.: Φεβρουάριος 2014 βρέθηκες στην ίδια θέση: να διεκδικείς το Κύπελλο φορώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού/Αρη. Τώρα είσαι στο απέναντι στρατόπεδο. Είναι διαφορετικό να κυνηγάς τον τίτλο με τον Αρη/Παναθηναϊκό έχοντας απέναντι τον Παναθηναϊκό/Αρη;

Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς: «Φυσικά είναι διαφορετικό. Φαβορί, βέβαια, τώρα, όπως και τότε, είναι ο Παναθηναϊκός. Τώρα είμαι από την άλλη πλευρά, είναι διαφορετικό το παιχνίδι για μένα. Πρέπει να παλέψουμε όσο καλύτερα γίνεται, για να διεκδικήσουμε ό,τι είναι να διεκδικήσουμε».

Λευτέρης Μποχωρίδης: «Ηταν διαφορετικά τα πράγματα που είχαμε τότε στον Αρη. Ημασταν μια ομάδα κυρίως με Ελληνες παίκτες. Τότε, όπως και τώρα, πιστεύω πως φαβορί είναι ο Παναθηναϊκός. Είχαμε κάνει την προσπάθειά μας για εκείνον τον τελικό, αλλά δυστυχώς δεν καταφέραμε να πάρουμε το Κύπελλο. Πλέον, ευελπιστώ να κατακτήσω το τρόπαιο με την τωρινή μου ομάδα και να στεφθώ Κυπελλούχος αύριο».

Ερ.: Τι θυμάσαι εντονότερα από τον τελικό στα «Δύο Αοράκια»:

Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς: «Ηταν η πίεση στην πλευρά μας τότε, στον Παναθηναϊκό. Τώρα είναι για μένα λίγο διαφορετικά, την πίεση την έχει ο Παναθηναϊκός, επειδή είναι το φαβορί. Εμείς πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Λευτέρης Μποχωρίδης: «Θυμάμαι εντονότερα ότι τότε στον Αρη ήμασταν μια ομάδα που είχε πολύ καλό κλίμα και είμαι περήφανος για την πορεία που είχαμε κάνει τότε, με εκείνη την ομάδα, παρόλα τα προβλήματα που υπήρχαν».

Ερ.: Τι πρέπει να κάνει ο Αρης για να κατακτήσει το τρόπαιο, όπως το έκανε στην Κρήτη ο Παναθηναϊκός; Τι πρέπει να αποφύγει ο Παναθηναϊκός, για να μη χάσει όπως ο Αρης στο Ηράκλειο;

Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς: «Τι πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός δεν μπορώ να το πω. Αυτό που ξέρω είναι ότι από την πλευρά μας πρέπει να είμαστε μαχητές σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και να τα δώσουμε όλα, έτσι ώστε, όπως είπα και πριν, να διεκδικήσουμε όσο πιο πολύ γίνεται τη νίκη».

Λευτέρης Μποχωρίδης: «Πρέπει να μπούμε αύριο από το πρώτο δευτερόλεπτο σοβαροί, ο Αρης είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Δεν έχει σχέση ο τελικός του 2014, με το τώρα. Είναι ωραίο που ο τελικός θα διεξαχθεί εδώ, στο Αλεξάνδρειο, στην έδρα του Αρη. Πρέπει να βγάλουμε ενέργεια και να δείξουμε στο γήπεδο αν είμαστε καλύτεροι και αν είμαστε όντως καλύτεροι, να πάρουμε το Κύπελλο. Ο Αρης θα διεκδικήσει τις πιθανότητες που έχει. Θα κερδίσει ο καλύτερος στο παρκέ, δεν έχει να κάνει αυτό με την προϊστορία. Είναι πολύ ιδιαίτερο παιχνίδι ο τελικός. Αν ο Αρης παρουσιαστεί δυνατός, καταφέρει να έχει τον έλεγχο στο παιχνίδι και είναι καλύτερος, μπορεί και να κερδίσει».

Ερ.: “Βαραίνει” τη σκέψη ότι ο Παναθηναϊκός μετρά πέντε στη σειρά επιτυχίες στο Κύπελλο;

Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς: «Δε… βαραίνει τη σκέψη μόνο αυτό, αλλά γενικά το τι ομάδα είναι ο Παναθηναϊκός».

Λευτέρης Μποχωρίδης: «Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Δεν πιστεύω πως ένας παίκτης, όταν αρχίζει ένα ματς, σκέφτεται την προϊστορία. Σίγουρα έχει ρόλο το παρελθόν, με βάσει αυτά που γράφονται και ακούγονται, από εκεί κει πέρα, δε σκέφτεσαι τίποτα όταν ξεκινά το παιχνίδι, απλά παίζεις?».

Ερ: Ποιά θα είναι η τελευταία κίνηση προετοιμασίας σου για τον τελικό πριν φτάσεις στο γήπεδο:

Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς: «Προετοιμάζεις γενικά τον εαυτό σου ψυχολογικά, μια και καλά?»

Λευτέρης Μποχωρίδης: «Δεν έχω να κάνω κάποια ιδιαίτερη κίνηση. Το παιχνίδι σίγουρα είναι ξεχωριστό για μένα. Μπορώ να πω ότι θα είμαι αντίπαλος του Αρη μόνο για 40 λεπτά, μόνο αυτό?».

Ερ.: Αυτός που σε? νιώθει καλύτερα, με δεδομένο πως ανήκει στον αντίπαλο, σε σχέση με τον τελικό στο Ηράκλειο, είναι ο Λευτέρης Μποχωρίδης. Αν τον είχες απέναντί σου τώρα, τι θα του έλεγες για την αυριανή αναμέτρηση, που είναι επιπλέον ξεχωριστή για τους δύο σας;

Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς: «Τίποτα. Θα τον ρωτούσα πώς είναι, πώς περνάει (γέλια), πώς νιώθει. Αυτά, φιλικά?».

Λευτέρης Μποχωρίδης: «Τι θα έλεγα (γέλιο)? Τίποτα, απλά ?Βλάντο καλή τύχη?. Ηταν συμπαίκτης μου, τον αγαπάω πάρα πολύ και αυτόν, όπως και τα υπόλοιπα παιδιά από την ομάδα. Είναι ένα παιχνίδι, για 40 λεπτά θα είμαστε αντίπαλοι, ας κερδίσει ο καλύτερος».

Ερ.: Ποιός από τους δύο σας θα σηκώσει αύριο το τρόπαιο;

Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς: «Δεν το ξέρουμε αυτό, θα δούμε».

Λευτέρης Μποχωρίδης: «Θα δείξει. Ευελπιστώ εγώ!».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε