Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Τεταμένο το κλίμα στον Ολυμπιακό, δύσκολες ώρες για τον Γιαννάκη

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο προπονητής του Ολυμπιακού αμφισβητείται πλέον και μέσα στην ομάδα του. Η ένταση με τον Μπουρούση στο ΟΑΚΑ και η τραγική εικόνα των “ερυθρόλευκων” στον πρώτο τελικό φέρνουν τον Γιαννάκη στην πόρτα της εξόδου.

Του έκανε… πλάκα, ΠΑΟ – ΟΣΦΠ 73-54

Η αρχή έγινε στο Παρίσι αλλά μάλλον οι αιτίες είναι παλιότερες. Στο φάιναλ φορ και παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στον τελικό μετά από 11 χρόνια υπήρξαν έντονοι διάλογοι ανάμεσα σε παίκτες και προπονητικό τιμ, ενώ για πρώτη φορά υπήρξαν αμφισβητίες του Γιαννάκη μέσα στην ομάδα. Η ήττα από την Μπαρτσελόνα και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο ήρθε αυτή ξεκίνησαν έναν νέο γύρο γκρίνιας γύρω από το πρόσωπο του προπονητή που είχε να τα ακούσει από τους περσινούς τελικούς. Η αλήθεια είναι πως απέναντι στους μπλαουγκράνα ο Παναγιώτης Γιαννάκης δεν είχε δικαιολογία. Είχε απέναντι του μία ομάδα με μικρότερο μπάτζετ, με παίκτες στην πλειοψηφία τους κατώτερους από τους δικούς του και με τα ίδια χρονικά περιθώρια χτισίματος. Ο… περίπατος της Μπαρτσελόνα στο Παρίσι ήταν η αρχή.

 
Η εμπιστοσύνη που χτίστηκε με την κατάκτηση του Κυπέλλου και το εντυπωσιακό μπάσκετ που έπαιξαν κατά διαστήματα μέσα στη σεζόν οι “ερυθρόλευκοι”, γκρεμίστηκαν στο φάιναλ φορ. Από την αρχή της σεζόν όλοι στον Πειραιά παραδέχονται πως πρώτος στόχος είναι το πρωτάθλημα. Είναι επίσης πάσης γνωστό πως με μειονέκτημα έδρας για να πάρεις το πρωτάθλημα πρέπει να χτυπήσεις το πρώτο ματς. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης όχι μόνο δεν παρουσίασε μία ομάδα που χτύπησε το ματς, αλλά κινδύνευσε με την μεγαλύτερη ήττα της ιστορίας της σε ντέρμπι με τον αιώνιο αντίπαλο.
 
Στη 2η περίοδο του πρώτου τελικού ο Μπουρούσης έγινε αλλαγή από τον κόουτς των Πειραιωτών, ο οποίος είχε παράπονα από τον παίκτη του, με τον Γιάννη Μπουρούση γεμάτο νεύρα να αντιδράει σε έντονο ύφος: “Eμένα βγάζεις, μα εμένα;”. Η λεκτική διαμάχη ανάμεσα στον Έλληνα διεθνή και τον Παναγιώτη Γιαννάκη συνεχίστηκε, ενώ την ίδια στιγμή oι ερυθρόλευκοι στο παρκέ είχαν αποδιοργανωθεί εντελώς. Ο σέντερ του Ολυμπιακού δεν μπορούσε να βρει την ησυχία του στον πάγκο, νιώθοντας θιγμένος και στράφηκε στον Μίλαν Τόμιτς ώστε να του εκφράσει την δυσαρέσκειά του, με αποτέλεσμα ο Σέρβος, οργισμένος, σε έντονο ύφους, να του ζητάει να επιστρέψει αμέσως στην καρέκλα του, καθώς η έλλειψη ηρεμίας και πειθαρχίας στην ομάδα ήταν διάχυτη.
 
Όλα αυτά έχουν κάνει την ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ να μυρίζει… μπαρούτι λίγες μέρες πριν τον δεύτερο τελικό με τον Παναθηναϊκό.
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε