Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

“Θα έρθουμε ξανά στην Βαρκελώνη”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Περήφανος για τους παίκτες του δήλωσε ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς που τόνισε πως η ομάδα του θα ξαναπάει στην Βαρκελώνη αλλά για το φάιναλ φορ.

 
Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού στον “Sentra fm 103,3”:
 
Για το παιχνίδι της Πέμπτης: “Ήταν μια σημαντική νίκη, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η Μπαρτσελόνα ηττήθηκε και πέρυσι από τη Ρεάλ και η σειρά ήταν 1-1, αλλά πήγε στη Μαδρίτη, πήρε τα δύο ματς και την πρόκριση. Το επόμενο παιχνίδι είναι το πιο κρίσιμο και πραγματικά θα είναι δύσκολο. Θα πρέπει να παίξουμε ακόμα καλύτερα από ότι παίξαμε στη Βαρκελώνη”.
 
Για τα δύο ματς, το πρώτο που όπως λένε οι Αμερικάνοι ήταν… almost win, αλλά και το χθεσινό: “Είμαι πολύ υπερήφανος για το πως παίξαμε από το πρώτο ως το τελευταίο δευτερόλεπτο και στα 80 λεπτά των δύο αγώνων. Η άμυνα ήταν το κλειδί, ειδικά χθες όταν στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα έπαιξε και πολύ καλά και πολύ έξυπνα”.
 
Εν όψει της συνέχειας: “Ο Παναθηναϊκός έχει πιθανότητες και δυνατότητες. Πριν ξεκινήσει η σειρά η Μπαρτσελόνα ήταν φαβορί και παραμένει, αλλά ο Παναθηναϊκός απέδειξε πως μπορεί να την αντιμετωπίσει και να διεκδικήσει την πρόκριση στα ίσα”.
 
Για τα 700 “πράσινα” ματς: “Τα προσωπικά ρεκόρ δεν έχουν σημασία. Αυτό που μετράει είναι η επιτυχία της ομάδας και η υπερηφάνειά μου που βρίσκομαι στον Παναθηναϊκό. Είναι κίνητρο να βρίσκομαι 12 χρόνια στον πάγκο αυτής της ομάδας. Εισπράττω από τον κόσμο, ο κόσμος από εμένα, η ομάδα είναι πάνω από όλα και το απολαμβάνω”.
 
Για το εξαιρετικό του κοουτσάρισμα στα δύο παιχνίδια: “Ό,τι και αν πει ο προπονητής, οι παίκτες εκτελούν κι έτσι το αριστούργημα ανήκει στους παίκτες”.
 
Για το αμυντικό τρικ που χρησιμοποίησε, με 4 σε άμυνα ζώνης και τον Καλάθη να κυνηγά τον Ναβάρο: “Μελετήσαμε πολύ μαζί με τον συνεργάτη μου Δημήτρη Ιτούδη όλες τις λεπτομέρειες. Τις τελευταίες ημέρες είδαμε πάνω από 15 ματς της Μπαρτσελόνα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Τώρα μένει να δούμε κι άλλες λεπτομέρειες για να την αντιμετωπίσουμε στο επόμενο ματς”.
 
Στην ερώτηση αν περιμένει ή επιφυλάσσει κι άλλες εκπλήξεις: “Κανένα ματς δεν μοιάζει με το άλλο. Έχουμε πέντε ημέρες μπροστά μας να ξεκουραστούμε, να φορτώσουμε μπαταρίες. Θέλω να σημειώσω πως όλοι οι παίκτες χρειάζονται. Δεν περισσεύει κανείς. Απόδειξη ο Σάτο που ήταν ωσεί παρών στο πρώτο ματς, αλλά χθες επέστρεψε δριμύτερος”.
 
Για τον Σάτο, τον οποίο είχε προτρέψει να παίξει πιο επιθετικά: “Του είπα πως έχει ποιότητα και πως δεν έχει ξεχάσει το μπάσκετ. Μερικές φορές προσπαθούμε να πετύχουμε τα σύνθετα, ενώ είναι πολύ απλά τα πράγματα”.
 
Για το γεγονός πως έσπασαν όλες οι έδρες χθες: “Είναι φυσιολογικό. Είναι ισορροπημένα τα πράγματα σε όλα τα ζευγάρια”.
 
Για την επόμενη μέρα: “Το πιο σπουδαίο είναι το αυτονόητο… Ότι θα παίξουμε δηλαδή δύο ματς στο ΟΑΚΑ. Κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι και μπροστά μας είναι πρώτα η Τρίτη”.
 
Για όσους συγκρίνουν τη χθεσινή νίκη με το έπος της Μπολόνια: “Είναι σίγουρα πολύ μεγάλη επιτυχία. Σημασία βέβαια έχει η εξαργύρωσή της. Στόχος μας ήταν να ετοιμαστούμε για τα παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα. Η προσπάθεια συνεχίζεται. Θέλουμε να επιστρέψουμε στη Βαρκελώνη, όχι για το πέμπτο ματς, αλλά για το final four”.
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε