Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Θα γίνουν κανονικά τα πλέι οφ αλλά…

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.
Η Κυβερνητική σύσκεψη ολοκληρώθηκε και η απόιφαση για τη διεξαγωγή των πλέι οφ του πρωταθλήματος είναι οριστική. Αυστηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση θα στείλει η Κυβέρνηση με στόχο την εξάλειψη της βίας.
Στη σύσκεψη εκτός από τον Γιώργο Παπανδρέου ήταν και ο Υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Τηλέμαχος Χυτήρης, ο Υφυπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Κουσελάς και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ Γιάννης Σπανουδάκης.
 
Η πρόταση του Πρωθυπουργού η οποία και πέρασε ήταν να γίνουν κανονικά οι αγώνες των πλέι οφ αλλά πριν από κάθε ματς να εξετάζει η αστυνομία και οι αρμόδιοι φορείς για το αν και κατά πόσον είναι εφικτή η διεξαγωγή του εκάστοτε ματς.

 
Συγκεκριμένα λήφθηκαν οι παρακάτω αποφάσεις:
 
 
 – Ο Παπανδρέου έδωσε εντολή προς το ΣΔΟΕ και το Υπουργείο Δικαιοσύνης να επιταχυνθούν οι έρευνες όσον αφορά στα στημένα ματς.
 
– Η κυβέρνηση αποφάσισε να κινηθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο εντός της UEFA και να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς η διαμόρφωση του νέου νομικού πλαισίου και σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για το μέλλον του ποδοσφαίρου.
 
– Θα γίνουν πλέι οφ σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ ωστόσο εάν υπάρξουν φαινόμενα βίας θα διακοπούν τα παιχνίδια. ΄Η θα αναβληθούν ή θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.
 
– Η αυστηροποίηση του πειθαρχικού δικαίου και προσαρμογή του στα ισχύοντα στις χώρες της Ευρώπης.
 
– Διακοπή της μετάδοσης των αγώνων από την ΕΡΤ και της χρηματοδότησης αν χρειαστεί των ομάδων εάν δεν καταφέρουν να αντιμετωπίσουν τα φαινόμενα βίας.
 
– Στις 3 Ιουνίου η ΕΠΟ θα ανακοινώσει τις θέσεις και τις προτάσεις της. Μέχρι τι 8 Ιουνίου αυτές θα αξιολογηθούν από το Υπουργείο Πολιτισμού και το αργότερο 15 Ιουνίου θα υπάρχουν οι τελικές αποφάσεις και οι ανακοινώσεις από την πλευρά της κυβέρνησης και της ΕΠΟ οι οποίες θα εφαρμοστούν από την επόμενη περίοδο.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε