Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

“Θα μας ενδιέφερε ο Σκόκο υπό προϋποθεσεις”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

O β’ αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, δήλωσε ότι οποιοδήποτε θέμα παίκτη είναι ξεκάθαρα κάτι που κρίνεται από τον προπονητή της ομάδας. “Είναι δεδομένη η επιθυμία μας να μείνει ο Μιραλάς και το ίδιο ισχύει και για τον παίκτη”, τόνισε.

Ο Σωκράτης Κομινάκης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για την μέχρι στιγμής πορεία του Ολυμπιακού, την υπόθεση της αγοράς του Μιραλάς, την αναγκαιότητα απόκτησης τερματοφύλακα και το θέμα της αντιμετώπισης της βίας στα ελληνικά γήπεδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Κομινάκη:

Για τη μέχρι τώρα πορεία του Ολυμπιακού:

«Σαν διοίκηση είμαστε ευχαριστημένοι και ο κόσμος πρέπει να είναι ευχαριστημένος. Έχουμε μία νέα ομάδα, με νέο προπονητή και πάρα πολλές μεταγραφές. Το καλοκαίρι υπήρχε μεγάλη ανησυχία για το πότε θα δέσει αυτή η ομάδα και θα αποδώσει ποδόσφαιρο προδιαγραφών διεκδίκησης πρωταθλήματος. Αυτό τελικά έγινε νωρίτερα από ό,τι περιμέναμε. Ο κύριος Βαλβέρδε πριν καν αναλάβει την ομάδα είχε πει ότι μια ομάδα με τόσους πολλούς νέους παίκτες θα χρειαστεί μέχρι τα Χριστούγεννα για να αποδώσει καλό ποδόσφαιρο. Έτσι θεωρούσαμε πως με αυτά τα δεδομένα θα ήταν πιο δύσκολο να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα, απέναντι σε βασικούς ανταγωνιστές που ήταν πιο έτοιμοι. Όμως είμαστε στην πρώτη θέση και δεν μπορούμε να ζητούμε τίποτε άλλο από το πρωτάθλημα».

Για το αν υπάρχουν ελλείψεις στο ρόστερ της ομάδας:

«Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλές ομάδες στον πλανήτη που δεν έχουν ελλείψεις. Οι ελλείψεις προκύπτουν από το ποδόσφαιρο που παίζει η ομάδα. Όταν κάνεις 14 μεταγραφές δεν ξέρεις ποιοι παίκτες θα σου βγουν και αν οι περσινοί θα αποδώσουν όπως περιμένεις. Πάντα υπάρχουν ανάγκες. Εγώ θεωρώ πως ο Ολυμπιακός δεν έχει πολλές ελλείψεις. Ενδεχομένως στα αμυντικά χαφ να χρειαστεί η ομάδα ενίσχυση τα Χριστούγεννα».

Για το αν ο Βαγγέλης Μαρινάκης επιθυμεί κάποια μεταγραφή και αν υπάρχουν συζητήσεις:

«Όχι, ο κ. Μαρινάκης δεν έχει ζητήσει από τον προπονητή τίποτα. Ο προπονητής θα έρθει και θα μας ζητήσει κι όταν θα το κάνει η διοίκηση θα ανταποκριθεί. Ούτε στην αρχή της σεζόν ζήτησε κάτι ο κύριος Μαρινάκης. Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός δεν μιλά με κανέναν ποδοσφαιριστή και κανέναν μάνατζερ για τον Ιανουάριο. Ασφαλώς ο Ολυμπιακός συνέχεια ψάχνει παίκτες. Το ενδιαφέρον είναι γενικό, αλλά συγκεκριμένη συζήτηση δεν υπάρχει κι εφόσον γίνει θα είναι σε συνεννόηση με τον προπονητή. Κάποια στιγμή θα γίνει μία συζήτηση, αλλά δεν έχει προγραμματιστεί ακόμη κάτι. Θα γίνει πάντως μετά τη διαβολοβδομάδα, όπως χαρακτηρίστηκε, αυτή που ακολουθεί».

Για την αγορά των δικαιωμάτων του Κέβιν Μιραλάς και τις φήμες εξ Ιταλίας περί ενδιαφέροντος του Παναθηναϊκού για τον Βέλγο επιθετικό:

«Δεν έχουμε ξεκινήσει συζητήσεις με τον παίκτη και τον εκπρόσωπό του. Υπάρχει μία δεδομένη επιθυμία του παίκτη να παραμείνει και της διοίκησης να τον κρατήσει. Από εκεί και πέρα υπάρχουν δύο ειδών συμφωνίες που πρέπει να γίνουν για να υπάρξει αίσιο τέλος, η μία με την ομάδα του και μία με τον μάνατζέρ του. Αν υπάρχει ενδιαφέρον από τον Παναθηναϊκό ή άλλη ομάδα αυτό δεν μπορώ να το ξέρω. Το θέμα άλλης ομάδας είναι κάτι που δεν το ελέγχει η Σεντ Ετιέν. Ο Ολυμπιακός έχει μία συμφωνία που αν τηρηθεί μπορεί να κρατήσει τον Μιραλάς, απλώς υπάρχει μία καταπληκτική ημερομηνία. Για να θελήσει ο Ολυμπιακός να κλείσει νωρίτερα τη συμφωνία, θα πρέπει να έχει κάποια κίνητρα. Είναι θέμα διαπραγμάτευσης».

Για το αν υπάρχει ενδιαφέρον για τον Νάτσο Σκόκο:

«Ο Σκόκο είναι ένας πολύ καλός παίκτης, που κάτω από προϋποθέσεις θα απασχολούσε τον Ολυμπιακό. Κι άλλοι παίκτες του ελληνικού πρωταθλήματος θα ενδιέφεραν την ομάδα μας. Είναι ξεκάθαρα θέμα προπονητή αν ο Ολυμπιακός θα ενδιαφερθεί για αυτούς τους παίκτες».

Για την απόκτηση τερματοφύλακα:

«Σίγουρα το καλοκαίρι θα πάρουμε τερματοφύλακα, γιατί θα αδειάσει μια θέση εφόσον ο Νικοπολίδης σταματήσει. Δεν ξέρω αν θα αποκτήσουμε παίκτη για τη θέση νωρίτερα. Αυτό θα το αποφασίσει ο διαιτητής. Στα γραφεία του Ολυμπιακού κάθε εβδομάδα έρχονται προτάσεις από μάνατζερ για τουλάχιστον δέκα τερματοφύλακες. Το ίδιο συμβαίνει και για άλλες θέσεις».

Για τους τραυματισμούς:

«Ξεκινήσαμε καλά και χτυπάγαμε ξύλο μετά από όσα έγιναν πέρυσι. Την περασμένη εβδομάδα μάς ήρθαν οι τραυματισμοί μαζεμένοι. Βλέπουμε ότι οι τραυματισμοί συμβαίνουν και σε παίκτες που βρίσκονται σε καλή κατάσταση, όπως ο Ιμπαγάσα, ο Ραούλ Μπράβο και ο Μέλμπεργκ. Ο Ουρτάδο χρειάστηκε να κάνει ένεση για να παίξει σε ένα παιχνίδι επειδή θεωρήθηκε απαραίτητη η παρουσία του. Ίσως αυτό να έπαιξε ρόλο στην καθυστέρηση της επανόδου του στη δράση. Είναι κάτι που συζητάμε με τον γυμναστή και τον γιατρό. Αυτοί είναι οι κατάλληλοι για να βρουν τη λύση. Σαν διοίκηση σε τέτοια θέματα, που είναι επιστημονικά, δεν μπορούμε να κάνουμε υποδείξεις. Για να βγάλεις συμπεράσματα βλέπεις τι γίνεται και στις άλλες ομάδες. Όλες οι ομάδες έχουν τραυματισμούς».

Για την αντιμετώπιση από τους αντιπάλους:

«Γενικά το ελληνικό πρωτάθλημα είναι σκληρό. Δεν νομίζω ότι αυτό ξεφεύγει από τα όρια του αθλητικού πνεύματος ούτε θα είχα την απαίτηση οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού να μην παίζουν δυνατά. Είναι φυσιολογικό όταν κάποιος αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό, να παίζει δυνατά. Αυτό είναι κάτι που η ομάδα μας αντιμετωπίζει χρόνια τώρα. Το θέμα είναι οι διαιτητές να μην αφήνουν αυτό το πράγμα να ξεφεύγει από τα όρια».

Για τα εισιτήρια του αγώνα με τον ΠΑΟΚ και την αντιμετώπιση της βίας:

«Υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Θα βγουν στα εκδοτήρια περίπου 8-10 χιλ. εισιτήρια, ενώ θα πάρουν και οι σύνδεσμοι. Φέτος με τη διανομή εισιτηρίων από τους συνδέσμους το γήπεδο είναι πιο ποδοσφαιρικό, με καλύτερη ατμόσφαιρα. Η διοίκηση θέλει τον κόσμο να γεμίζει το γήπεδο σε όλα τα παιχνίδια κι όχι μόνο στα ντέρμπι. Το εισιτήριο σε συνδυασμό με το κόστος της ομάδας και τα λεφτά που έχουν δαπανηθεί είναι σχετικά μικρό. Το να σου δίνεται η δυνατότητα με 15 ευρώ να βλέπεις μια ομάδα με μπάτζετ 50 εκατ. ευρώ, δείχνει και τη διάθεσή σου να βοηθήσεις την ομάδα. Πέρυσι το γήπεδο εκτός του ότι δεν ήταν γεμάτο σε πολλά παιχνίδια, ήταν σχετικά και ψυχρό. Φέτος δεν συντρέχουν οι ίδιοι λόγοι όμως. Έχουν γίνει μεγάλες προσπάθειες για να μειωθεί η βία, έστω κι αν υπάρχουν κάποια παράπονα, όπως με την απαγόρευση να μπαίνουν πλαστικά μπουκάλια στο γήπεδο. Στόχος είναι να μην έχουμε κρούσματα βίας στο ‘Καραϊσκάκη’. Βιώσαμε το τίμημα της βίας σαν νέα διοίκηση με τα τρία παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών, ειδικά κόντρα στη Μακάμπι, την οποία με κόσμο πιστεύω θα είχαμε αποκλείσει».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε