Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Θέλει να δει… το χρήμα ο Βαρδινογιάννης!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Η πλευρά του Τζίγγερ επανέλαβε για μία ακόμη φορά πως πρώτα πρέπει πρώτα να δοθούν τα χρήματα (15-20 εκατ. ευρώ) από τον Σουλτάν Αλ Σαούντ, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί το μέλλον της ομάδας και κατόπιν να γίνει η μεταβίβαση.

Όπως διευκρινίζεται, το μόνο που ζητά ο Γιάννης Βαρδινογιάννης είναι να υπάρξει εγγύηση ότι πρώτα τα χρήματα θα μπουν σε λογαριασμό και έτσι θα μπορούν να αξιοποιηθούν από τον Παναθηναϊκό και στη συνέχεια θα παραχωρήσει το 54,7% των μετοχών που κατέχει η οικογένεια.

Επιπλέον, ξεκαθαρίζεται ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση να μπει εμπόδιο στη διαπραγμάτευση.Παράλληλα, επισημαίνεται ότι η πρόταση που κατέθεσε δεν αποτελεί όρο απαράβατο αλλά μια λύση για το πώς θα κατατεθούν τα χρήματα που έχει πει ο πρίγκιπας Σουλτάν ότι θα δώσει άμεσα στην ομάδα.

Μάλιστα αναφέρεται ότι από τα 20 εκατ. που έχει δεσμευθεί η πλευρά του Σαουδάραβα ότι θα καταβάλει, ζητείται το ποσό των 15 εκατ. μέσω της αύξησης του Μ.Κ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που έχει ζητηθεί από τον Ανδρέα Βγενόπουλο και αναμένεται να εγκριθεί στην επόμενη Γενική Συνέλευση της “πράσινης” ΠΑΕ.
 

Από την πλευρά του Πρίγκιπα, μέσω του Βλάσση Τσάκα και του νομικού εκπροσώπου του, επισημαίνεται ότι η δική τους πρόταση έχει κατατεθεί εξαρχής και ότι θα εξεταστεί αυτή που κατέθεσε στη συνάντηση της Τετάρτης ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, ενώ δεν αποκλείεται να επανέλθουν με αντιπρόταση.
 
Οι δικηγόροι των δύο πλευρών μίλησαν τηλεφωνικά την Πέμπτη και ότι η πλευρά Τζίγγερ εξήγησε σε αυτή του πρίγκιπα τη θέση του μεγαλομετόχου.
 
Αναλυτικά η πρόταση του Τζίγγερ:

“Προκειμένου να μην υπάρξει περαιτέρω χρονική καθυστέρηση, σε βάρος του Παναθηναϊκού, και για να μπορέσει ο επενδύτης να υλοποιήσει άμεσα την πρόταση του για την ομάδα, προτείνουμε τα ακόλουθα:
1. Η καταβολή από τον επενδυτή ποσού 15.000.000 ευρώ στην ΠΑΕ με την μορφή της συμμετοχής του σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της που θα αποφασιστεί στην επαναληπτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της 4ης Νοεμβρίου 2011.
 
2. Με την καταβολή του ποσού των 15.000.000 ευρώ στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός ως ανωτέρω, θα μεταβιβασθεί στον επενδυτή το σύνολο των μετοχών της οικογένειας Βαρδινογιάννη.
3. Μέχρι το πέρας των διαδικασιών της ΑΜΚ που θα επιτρέψουν την καταβολή από τον επενδυτή του ποσού των 15.000.000 ευρώ, το εν λόγω ποσό θα είναι κατατεθειμένο σε τραπεζικό λογαριασμό στο όνομα του επενδυτή εντός της Ελλάδος.
 
4. Ανάληψη υποχρεώσεως εκ μέρους του επενδυτή με την υπογραφή, letter of comfort, καταβολης στην ΠΑΕ με την μορφή της συμμετοχής του σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της συνολικού ποσού 55.000.000 ευρώ για τα δύο επόμενα έτη (2012 και 2013)”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε