Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

“Θέλει να έρθει ο Εντό”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Την επιθυμία του Γκιράν Εντό να έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ γνωστοποίησε ο Βασίλης Τσιάρτας, ο οποίος ήταν και ο άνθρωπος που πρότεινε τον παίκτη στην “Ένωση”. Τι είπε για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βασίλης Τσιάρτας στην εφημερίδα “Ώρα των Σπορ”:

«Δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να έρθει. Του έχω μιλήσει αναλυτικά για την ομάδα και για τον κόσμο και για τον προπονητή και αυτή τη στιγμή ο Εντό θέλει να έρθει στην ΑΕΚ. Ούτε γι’ αυτό τίθεται κανέναν θέμα. Δεν θέλω να αναφερθώ στην ποιότητα του παίκτη. Μόνο να πω ότι προσπάθησα να προτείνω στην ΑΕΚ έναν παίκτη στα στάνταρ που μου είπαν, σαν αντικαταστάτη του Ντιόπ. Αυτό έκανα και θεωρώ ότι καλύπτει απόλυτα αυτά τα στάνταρ. Πάλεψα με τη Σεντ Ετιέν για να φτάσουμε σε ένα οικονομικό επίπεδο που να μην είναι μακριά από τις δυνατότητες της ΑΕΚ και το καταφέραμε κι αυτό… Από εκεί και πέρα είναι καθαρά θέμα απόφασης.

«Η αλήθεια είναι ότι ακούγονται διάφορα για τα οικονομικά δεδομένα της υπόθεσης, τα οποία δεν αληθεύουν. Κι αυτός είναι ο βασικός λόγος που δέχομαι να μιλήσω δημόσια για το συγκεκριμένο ζήτημα, γιατί δεν μου αρέσει να κοροϊδεύω τον κόσμο και ειδικά όταν το θέμα έχει να κάνει με την ΑΕΚ. Να ξεκαθαρίσω ότι δεν θέλω να πιέσω κανέναν, απλώς θέλω να πω πως έχει η αλήθεια και η πραγματικότητα… Ο παίκτης δεν έρχεται δανεικός όπως γράφεται και λέγεται. Το συμβόλαιό του με τη Σεντ Ετιέν τελειώνει το καλοκαίρι του 2012 και από τον Ιανουάριο μιλάει με όποια ομάδα θέλει. Αυτό που έχω καταφέρει εγώ, είναι από τη στιγμή που η Σεντ Ετιέν δέχεται να διευκολύνει την κατάσταση και να γλιτώσει κάποια σημαντικά χρήματα από τον τελευταία χρόνο του συμβολαίου του, να μπορεί να έρθει στην ΑΕΚ με τα μισά χρήματα. Δηλαδή το 50% του συμβολαίου του στην Σεντ Ετιέν (περίπου 700.000 λαμβάνει). Η γαλλική ομάδα δέχεται να πληρώσει τα υπόλοιπα. Κι από τον Ιανουάριο, η ΑΕΚ αν τον θέλει μπορεί να μιλήσει μόνο μαζί του, για να κάνει δικό της τον παίκτη αποκλειστικά. Οι απαιτήσεις του παίκτη δεν είναι στις 450.000 ευρώ που έχει γραφτεί. Αυτό δεν ισχύει σε καμία περίπτωση».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε