Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Θέμα NewsIt:Η Τουρκία προκαλεί αντιδράσεις, τ’αραβικά κεφάλαια χαρίζουν χρόνο

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Το NewsIt ερμηνεύει τα ερμητικά κλειστά στόματα της επίσημης ΑΕΚ σε συνδυασμό με τις ανεπίσημες τοποθετήσεις των στελεχών της και εξηγεί ποιός είναι ο… κερδισμένος της υπόθεσης.

“Η ντροπή είναι είδος προς εξαφάνιση”

Εκτός Κάρλος και Βάργκας

Μιλάει με Τούρκους για την ΑΕΚ ο Αδαμίδης!

Ένα μήνα εκτός δράσης ο Λυμπερόπουλος

Τον προορισμό του τελευταίου ταξιδιού του Σταύρου Αδαμίδη, αυτήν τη φορά δεν τον γνώριζαν ακόμη και άτομα που σε προηγούμενες πτήσεις ήξεραν αν η θέση του προέδρου της ΑΕΚ ήταν δίπλα σε παράθυρο ή στο διάδρομο του αεροπλάνου που επιβιβαζόταν.

Αρχικά, τα στελέχη της “κιτρινόμαυρης” ΠΑΕ δεν επιβεβαίωναν απολύτως τίποτα και στη συνέχεια αποκάλυψαν (ανεπίσημα μεν, επιλεκτικά δε) ότι οι επαφές με εταιρία που ενδιαφέρεται να επενδύσει στην ελληνική ομάδα γίνονταν επί τουρκικού εδάφους.

Οι διαρροές κυκλοφόρησαν γρήγορα και οι πληροφορίες που έκαναν λόγο για το ενδεχόμενο να αναλάβει τουρκική εταιρία τις τύχες μιας ομάδας που έχει ιδρυθεί από πρόσφυγες και έχει ρίζες στην Κωνσταντινούπολη, προκάλεσαν αντιδράσεις στην κοινωνία των φίλων της ΑΕΚ.

Κατά την προσφιλή τακτική τους, οι διοικούντες την ΠΑΕ, που εισέπραξαν το κλίμα από τις τάξεις των φίλων της ομάδας, έσπευσαν να δώσουν μια νέα διάσταση για την “ταυτότητα” των συνομιλητών τους. Πάντα ανεπίσημα βέβαια. Διευκρίνισαν ότι η συγκεκριμένη εταιρία εδρεύει μεν στην Κωνσταντινούπολη, αλλά πρόκειται για επενδυτικό όμιλο με αραβικά κεφάλαια.

Ναι, είναι αλήθεια ότι ο Σταύρος Αδαμίδης ταξίδεψε στη γείτονα χώρα. Και είναι στα υπέρ του που κατάφερε να το κάνει (αρχικά τουλάχιστον) με άκρα μυστικότητα. Όμως αυτό συνηγορεί στο γεγονός ότι ο ίδιος διοχέτευε σε ΜΜΕ αυτά που μόνο αυτός ήξερε ή ήθελε να βγουν προς τα έξω και όχι κάποιος υπάλληλος ή στέλεχος της ΠΑΕ, όπως σε άλλες περιπτώσεις.

Η έκδοση επίσημης ενημέρωσης για θέματα μεγάλης σοβαρότητας προϋποθέτει “ασφάλεια” και κρύβει κινδύνους για μετέπειτα “κωλοτούμπα” αν κάτι δεν πάει όπως είχε αρχικά δρομολογηθεί. Η τακτική των ανεπίσημων τοποθετήσεων, όμως, βολεύει, γιατί αφενός είναι εύκολο να διαφοροποιηθεί, αφετέρου δεν υποχρεώνει σε απολογία αυτόν που έχει προχωρήσει σε διαρροές.

Στην περίπτωση της ΑΕΚ, ο πρόεδρός της έκανε το τελευταίο 24ώρο ακόμη ένα βήμα προς την κατεύθυνση που (νομίζει ότι) τον βολεύει. “Αγόρασε” χρόνο, δίνοντας παράταση στην αγωνία των φίλων της ομάδας που έχει φτάσει στο κατακόρυφο, αφήνοντας κάτι να αιωρείται, χωρίς ωστόσο να το παραδέχεται.

Όλα αυτά, ενόψει της Γενικής Συνέλευσης της ΠΑΕ που θα καθορίσει τα δεδομένα στις αρχές Δεκεμβρίου. Τότε, που ο Αδαμίδης και οι λοιποί (παραιτηθέντες) διοικούντες θα αναγκαστούν να τοποθετηθούν (επιτέλους) επισήμως και ίσως αντιληφθούν ότι ήταν κερδισμένοι προσωρινά.          

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε