Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Θεοδωρίδης: Έκανα κατήχηση στον Μανωλά για τον Ολυμπιακό!

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο Σάββας Θεοδωρίδης μίλησε για την “επένδυση” του Ολυμπιακού στο πρόσωπο του Μανωλά, ενώ τόνισε πως μαζί με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο θα κάνουν “…ένα από τα καλύτερα δίδυμα”.

Μιλώντας στον “Sentra 103,3”, ο κ Θεοδωρίδης κάλυψε την επιλογή Ζαρντίμ και αποθέωσε τον Μίτσελ, δημιουργώντας προσδοκίες για τη νέα σεζόν σε Ελλάδα κι Ευρώπη.

Ακόμα μίλησε για τον Γιάννη Αλαφούζο, την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ του Σαββίδη, αλλά και τις “κλεισμένες” μετεγγραφές των Πειραιωτών.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Θεοδωρίδη στον «Sentra 103,3»:

Για το ότι κάποιοι υποστηρίζουν ότι ο Ολυμπιακός αποδυναμώθηκε το καλοκαίρι και δεν καλύφθηκαν τα κενά: «Φέτος είχαμε δώσει πολλούς παίκτες που ήθελαν να φύγουν με ελεύθερη μεταγραφή όπως ο Μιραλάς και άλλοι. Δόθηκε η εντύπωση ότι η ομάδα θα αποδυναμωθεί. Πήραμε Ελληνες, θεωρώ ότι δυναμώθηκε πολύ η ομάδα, έχουμε μια από τις καλύτερες αμυντικές γραμμές της Ευρώπης.
 
Για τον Αβραάμ: «Τον Αβραάμ από 17 χρονών που έπαιζε στον Αρη ως δεξί μπακ επί Αναστόπουλου τον είχα δει. Το ίδιο είχα κάνει και με τον Τοροσίδη. Οι πολυμετοχικοί του Παναθηναϊκού ζήτησαν από τον Αβραάμ να τον πάνε σε κότερο κι αρνήθηκε.
 
Ο Αβραάμ είναι από τα πιο δυνατά παιδιά. Συνεπής, χρυσός χαρακτήρας και εξαιρετικός ποδοσφαιριστής. Έκανε από τις πιο δύσκολες εγχειρήσεις. Είδατε κι εμείς πόσο καιρό τον κρατήσαμε να αποθεραπευτεί πλήρως. Πιστεύω ότι σαν τον Αβραάμ σέντερ μπακ λίγα υπάρχουν στην Ευρώπη».
 
Για τον Μανωλά κι αν ο Ολυμπιακός επένδυσε όπως με τους προαναφερθέντες: «Και μένα το σκεπτικό μου αυτό ήταν από την αρχή όταν πήραμε τον Μανωλά. Όταν ήρθε στον Ολυμπιακό τον κλείδωσα σε ένα δωμάτιο από την αρχή και του έκανα…. κατήχηση τι σημαίνει Ολυμπιακός»!
 
Για το πάθος που βγάζει ο Μανωλάς: «Την πρώτη μέρα που συναντήθηκα με τον Μανωλά είχε γυρίσει μόλις ο Αβραάμ από την Αμερική μετά την εγχείρηση. Του λέω ποιος σ’ αρέσει; Μου λέει μακάρι να γίνω σαν τον Αβραάμ. Τους πήρα και τους είπα ότι θα γίνετε από τα πιο καλά αμυντικά δίδυμα στην Ευρώπη. Είστε γρήγοροι, αλτικοί και καλοί αθλητές».
 
Για τον Τοροσίδη: «Ο Τοροσίδης φέρθηκε πολύ τίμια και ο Ολυμπιακός τον αντάμειψε. Του έδωσε την ευκαιρία να πάει να καταξιωθεί σε ένα μεγάλο πρωτάθλημα και μεγάλη ομάδα. Κάναμε ό,τι καλύτερο για τον παίκτη. Κάναμε άριστα που τον δώσαμε στη Ρόμα, πρώτα για εκείνον και δεύτερον για τις υπηρεσίες που πρόσφερε στον Ολυμπιακό. Εμείς στον Ολυμπιακό το εφαρμόζουμε αυτό δεν είμαστε στα λόγια».
 
Για το ότι ο Τοροσίδης θα ήθελε να κλείσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό: «Γιατί να μην γίνει; Τα παιδιά που αγάπησαν τον Ολυμπιακό, πήραν τίτλους, έγιναν διάσημοι στο εξωτερικό, γιατί να μην γυρίσουν να κλείσουν την καριέρα τους στον Ολυμπιακό;»
 
Για το αν αισθάνονται πιο απελευθερωμένα τα παιδιά όταν πάνε στο εξωτερικό: «Ο Ολυμπιακός δίνει 30 ντέρμπι το χρόνο γιατί οι άλλες ομάδες με μια νίκη, μια ισοπαλία έχουν κλείσει τη χρονιά. Έχουμε δώσει τόσα ματς, Κυριακή, Τετάρτη, Κυριακή. Έχει μεγάλη πίεση ο παίκτης του Ολυμπιακού από τον κόσμο, τον Τύπο, απ’ όλους. Είμαι της γνώμης ότι για κάποια ματς που δυσανασχετεί ο κόσμος και μπορεί να παίρνει νίκη με κακή εμφάνιση η ομάδα το αποτέλεσμα είναι μεγάλο πράγμα».
 
Για το αν συμφωνεί ότι ο Ζαρντίμ δεν είχε πλάνο και για το ότι αποθέωσε τον Βαλβέρδε:«Εχω συναντήσει περισσότερους από 25 προπονητές. Πάντα στέκομαι στο πλευρό του, ανεξάρτητα αν τον πιστεύω ή όχι. Φέτος περάσανε τρεις προπονητές και δώσαμε στήριξη σε όλους».
 
Για τα ματς που γιούχαρε ο κόσμος και αν οι γιούχες με τον Αστέρα ώθησαν τον Μαρινάκη να διώξει τον Ζαρντίμ: «Επρεπε να αντιδράσει το συμβούλιο για να ικανοποιήσει τον κόσμο που αποδοκίμαζε. Δεν ήταν άδικες οι αποδοκιμασίες. Έδειξε ο Μαρινάκης ότι σέβεται τον κόσμο και καμιά φορά δέχεται αυτά που λέει και ίσως να διόρθωσε ένα λάθος. Άνθρωποι είμαστε κι εμείς».
 
Για τον Μίτσελ: «Τον διαφοροποιεί το τεράστιο όνομά του. Τον σέβονται απόλυτα. Είναι νόμος. Δεν το επιβάλει είναι ευγενέστατος, κύριος και δεν έχει δείξει τίποτα ακόμα από τη δουλειά του. Είναι καλός, κάνει καλαμπούρι, αλλά δεν παρεκκλίνει από τη δουλειά και είναι πολύ αυστηρός όταν πρέπει».
 
Για τους Ολαϊτάν, Ντε Βινσέντι, Μασάντο: «Εχουμε πάρει Ολαϊτάν και Ντε Βινσέντι, που βλέπετε κάθε Κυριακή πόσο καλές εμφανίσεις κάνουν. Είδε και τον Τάτο ο Μίτσελ και του άρεσε. Ο Ζαρντίμ δεν του έδωσε ούτε πεντάλεπτο. Ο Βλαχοδήμος προσαρμόστηκε άμεσα. Οσο για τον Μασάντο… Πιστεύω ότι παρότι ήταν συμπατριώτες, τον έβαζε κι έπαιζε σε λάθος θέση. Όταν τον είχα δει με την Σεντ Ετιέν είχα πάθει πλάκα. Δεν ξεχνάει τη μπάλα ο παίκτης. Καμιά φορά όταν αρχίσει και σε αποδοκιμάζει ο κόσμος σε παίρνει από κάτω και το Α και το Ω είναι η ψυχολογία».
 
Για την πρόταση από την ΤΣΣΚΑ στον Μασάντο: «Πάγωσε η πρόταση από μόνη της… Τον χρειαζόμαστε ακόμα τον Μασάδο, έχουμε και το Κύπελλο κι άλλα ματς».
 
Για τη Λεβάντε και τον αποκλεισμό: «Ηρθε καινούριος προπονητής, πήγαμε στη Λεβάντε και είναι αδύνατον να βγάλει την 11άδα που πρέπει σε μια νύχτα. Χάσαμε και είχαμε μια πολύ κακή διαιτησία που έπαιξε σημαντικό ρόλο. Είχε ευκαιρία ο Ολυμπιακός να προκριθεί».
 
Για την πρόσληψη Μίτσελ: «Γι αυτό αποφασίσαμε να έρθει από τον Μάρτιο για να γίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα σωστή δουλειά. Για να έχει πλήρη εικόνα του ελληνικού πρωταθλήματος, το ρόστερ, τι χρειάζεται για ενίσχυση, ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν. Όταν θα φύγουμε για το Ζέεφελντ θα είναι όλα έτοιμα. Πρέπει να πάμε και καλύτερα στην Ευρώπη».
 
Για το που οριοθετεί την επιτυχία: «Είναι πολύ δύσκολες οι ομάδες και τα γήπεδα που παίζουμε. Παίζουμε σε πρωτόγνωρα γήπεδα. Είναι τραγικά τα γήπεδα που παίζουμε. Έχουμε παίξει σε έξι βάλτους. Παύει να υπάρχει το πλεονέκτημα».
 
Για το ποια θα είναι η επιτυχία στην Ευρώπη: «Να πάμε στους «16». Πιστεύω ότι με τον Μίτσελ στο τιμόνι θα πάμε καλύτερα. Θα έχουμε ομοιογένεια, θα την ξέρει την ομάδα κι αν περάσουμε, όλα γίνονται. Όταν είχαμε δει τον Σαββίδη του λέγαμε να ενδυναμώσει ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός».
 
Για τα περί μισής Μπαρτσελόνα που είχε πει ο Σαββίδης και ότι δεν αλλάζει η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Τέτοια άκουγε, τέτοια έλεγε. Είχαν πέσει σειρήνες πάνω του. Δεν κάνω μικροπολιτική. Κι ακόμα του λένε κάποιοι. Έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός που `χει πάρει το πρωτάθλημα από το Γενάρη να έχει ανάγκη οτιδήποτε άλλο;»
 
Για το αν ο ΠΑΟΚ του Σαββίδη είναι ο αντίπαλος που μπορεί να τον χτυπήσει: «Αυτό εκτιμώ. Έχουν γίνει πολύ καλές κινήσεις στον ΠΑΟΚ. Το εκτιμώ αυτό που γίνεται. Εμείς θέλουμε να ενδυναμώσουν οι ελληνικές ομάδες».
 
Για τον Παναθηναϊκό και τον Αλαφούζο: «Εμείς στον Ολυμπιακό έχουμε σταματήσει πολύ καιρό να ασχολούμαστε με τον κύριο Αλαφούζο. Έχει το αβαντάζ να έχει τηλεόραση, εφημερίδα, ραδιόφωνο. Αμα υπήρχαν ένοχοι να τους βάλουν μέσα. Βγαίνουν και κάνουν δίκες και λένε διάφορα και τίποτα δεν γίνεται. Κανείς δεν ασχολείται με τον κ. Αλαφούζο. Δεν μας κάνει κανένα κακό ο κ. Αλαφούζος».
 
Για το αν θεωρεί ότι είναι καλό ή κακό για τον Ολυμπιακό να είναι εκτός Ευρώπης ο ΠΑΟ:«Μακάρι να μπουν και οι πέντε ομάδες στην Ευρώπη και μέσα να είναι ο Παναθηναϊκός. Μακάρι να περάσουν όλες να πηγαίνω να βλέπω τα ευρωπαϊκά τους ματς του χρόνου. Να κοιτάξουν να κάνουν καλύτερες τις ομάδες τους».
 
Για το επεισόδιο με τον Μπρουσιανό στο χθεσινό ματς: «Είχαν μπει δυο άνθρωποι της ΑΕΚ μέσα στα αποδυτήρια των διαιτητών. Εγώ τους είπα δεν τα κάνω αυτά στα γήπεδά σας. Περιμένετε τον παρατηρητή και κάντε ό,τι θέλετε. Και οι άνθρωποι ήταν ευγενέστατοι. Δεν έγινε τίποτα απολύτως».
 
Για την τραγική περίοδο που βιώνει η ΑΕΚ: «Το μεγαλύτερο κακό ήταν ότι γκρεμίστηκε το γήπεδό της. Η ΑΕΚ εκπροσωπεί τον Ελληνισμό της Πόλης. Να ενδυναμώσει, να μείνει στην κατηγορία, να την στηρίξουν όλοι και να μείνει στην κατηγορία. Δεν γίνεται να μην μείνει στην κατηγορία η ΑΕΚ».
 
Για την επίθεση στον δημοσιογράφο Δημήτρη Τομαρά: «Εχουμε παρέμβει σαν Ολυμπιακός. Το ελληνικό κράτος δεν συλλαμβάνει κουκουλοφόρους, ο Ολυμπιακός θα το καταφέρει; Κάνουμε τεράστιες προσπάθειες. Είναι 100% ευθύνη των ομάδων. Το κάνουμε σαν Ολυμπιακός».
 
Για τον… διπρόσωπο Θεοδωρίδη: «Είμαι άλλος άνθρωπος όταν ασχολούμαι με τον Ολυμπιακό. Δεν ξεφεύγω όμως ποτέ και δεν προσβάλω».

Διαβάστε ακόμα…

Πλώρη για το… 41ο από Μαρινάκη: Και του χρόνου!

Πέταξε το…καρφί του ο Ζαρντίμ: Δυστυχώς χάθηκε το αήττητο!

“Θρυλικά” γενέθλια με τριάρα και 40 κούπες!

H χρυσή βίβλος του ελληνικού πρωταθλήματος

“Χρόνια πολλά δαφνοστεφανωμένε Θρύλε”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε