Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Θεοδωρίδης για Κοστάντσο: Ό,τι πάει μέσα, γράφει!

ΦΩΤΟ NEWSPORTS
ΦΩΤΟ NEWSPORTS
Τον προβληματισμό του για την απόδοση του Αργεντινού τερματοφύλακα εξέφρασε ο παλαίμαχος πορτιέρο του Ολυμπιακού, Σάββας Θεοδωρίδης.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 τόνισε:
 
-Για την απόδοση του Φράνκο Κοστάντσο:
“Προσπαθήσαμε -εγώ πρώτος απ’ όλους- να τον στηρίξουμε. Ήταν άλλος τερματοφύλακας στην Ελβετία απ’ αυτόν που βλέπουμε εδώ. Για τρεις μήνες και τότε είχε προβλήματα, αλλά μετά ήταν καλός. Η φανέλα του Ολυμπιακού, όμως, αποδεικνύεται πολύ βαριά. Είναι ηλεκτρική καρέκλα η θέση του τερματοφύλακα σ’ αυτή την ομάδα και ο Κοστάντσο δεν φαίνεται ικανός να την αντέξει”.
 
-Για τα μειονεκτήματα που του καταλογίζει:
“Είναι περίεργος τερματοφύλακας. Είναι περίεργες οι θέσεις που παίρνει κάτω από τα δοκάρια. Αυτό είναι που με έχει προβληματίσει τρομακτικά. Κάνει κάτι ανούσιες εξόδους, δεν μπορεί να απομακρύνει σωστά την μπάλα. Υπάρχουν κανόνες στο ποδόσφαιρο, όπως η κλειστή γωνία. Αυτά δεν αλλάζουν όσα χρόνια κι αν περάσουν. Ό,τι πάει μέσα γράφει. Σωστό είναι να έχεις στο νου σου τη σέντρα από το πλάι, αλλά πρέπει να καλύπτεις και την κλειστή γωνία. Σχεδόν όλα τα γκολ που έχει φάει είναι από εκει. Εγώ, όταν έπαιζα, έβγαινα στο πέναλτι και τα μάζευα όλα”.
 
-Για τον τερματοφύλακα που χρειάζονται, κατά τη γνώμη του, οι “ερυθρόλευκοι”:
“Ο Ολυμπιακός θέλει τερματοφύλακα ήρεμο και ψύχραιμο. Να ελέγχει την άμυνά του. Τέτοιοι είναι, ας πούμε, ο γιος του Σμάιχελ ή ο Γιάνσεν. Όλα τα γκολ τα τρώμε από στημένες φάσεις. Πιστεύω ότι ευθύνεται 100% για αυτό ο τερματοφύλακας. Είναι τεράστιο λάθος να λέμε ότι το μόνο πρόβλημα του Ολυμπιακού είναι ο Κοστάντσο. Αλλά τρελαίνει την άμυνά του. Η ομάδα ξεκινάει και τελειώνει στον τερματοφύλακα”.
 
-Για το αν μπορούν να αγωνιστούν οι Μέγερι-Δασκαλάκης:
“Είναι πολύ περίεργη η θέση του τερματοφύλακα στον Ολυμπιακό. Είναι τεράστια η διαφορά από τον Εργοτέλη. Πρέπει να σε ευνοήσει και λίγο η τύχη. Και ο Κοστάντσο, αν έκανε 2-3 καλά παιχνίδια, ίσως ήταν διαφορετικός τώρα. Πρέπει να τους δούμε να παίζουν -και τον Μέγερι και τον Δασκαλάκη- για να πούμε. Οι προπονήσεις έχουν τεράστια διαφορά από τα ματς. Θυμόμαστε από παλιά πόσο είχε ταλαιπωρηθεί ο Ολυμπιακός στη θέση του τερματοφύλακα”.
 
-Για τον Νίκο Αναστόπουλο:
“Ο Νίκος είναι ένας άριστος προπονητής, ένας εξαίρετος χαρακτήρας και είμαι πολύ χαρούμενος που δεν δίνει κανένα δικαίωμα. Για μένα είναι ο καλύτερος προπονητής στην Ελλάδα, έχει έργο σε τόσες ομάδες που έχει ανεβάσει στη μεγάλη κατηγορία και ο ΟΦΗ είναι πολύ τυχερός που τον έχει στον πάγκο του”.
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε