Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Θεοδωρίδης: Η Αθήνα μπορεί… το Euro 2020!

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο ειδικός γραμματέας της ΟΥΕΦΑ και διευθυντής των ομοσπονδιών της εξέφρασε την άποψη πως η Αθηνα διαθέτει τις υποδομές για να φιλοξενήσει αγώνες για το Euro 2020, εφόσον “προχωρήσει” το σχέδιο του Μισέλ Πλατινί για διεξαγωγή της διοργάνωσης σε 12 ή 13 ευρωπαϊκές πόλεις

Μάλιστα, ο κ. Θεοδωρίδης, ο οποίος είναι το δεξί χέρι του προέδρου της ΟΥΕΦΑ, εξήγησε πως δεν απαιτούνται πολλοί πόροι.

“Μέχρι στιγμής δεν έχουμε μήνυμα από την Ελλάδα. Δεν θέλω να υποκαταστήσω τους πολιτικούς και τους διοικητικούς υπεύθυνους του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά με τα νέα κριτήρια της UEFA ήδη υπάρχουν οι υποδομές στην Αθήνα. Η πόλη έχει τις μίνιμουμ υποδομές που απαιτούνται. Διαθέτει το Ολυμπιακό Στάδιο, αεροδρόμιο, ξενοδοχεία… Η νέα προϋπόθεση που βάζουμε είναι να διαθέτει η πόλη στάδιο 50.000 θέσεων. Η Αθήνα έχει την Καλογρέζα, όσο κι αν δεν υπάρχει ακόμη εκεί το αναγκαίο ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου εισιτηρίων”, ανέφερε ο Θόδωρος Θεοδωρίδης μιλώντας στην “Εφημερίδα των Συντακτών”.

Και πρόσθεσε: “Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Κι αυτό γιατί ναι μεν η εποχή πιέζει τις οικονομίες των χωρών, αλλά έγινε σαφές στις επαφές που κάνουμε ότι η πρόταση δίνει τη δυνατότητα και σε μικρότερα βαλάντια να ενδιαφερθούν”.

Όσο για τις τελικές αποφάσεις της UEFA σχετικά με τη διοργάνωση του Euro 2020, είπε:
“Ως το τέλος Νοεμβρίου συζητούσαμε με τις ομοσπονδίες των χωρών σε μικρά γκρουπ και στις 6 Δεκεμβρίου θα αξιολογήσουμε όσα έχουμε στα χέρια μας. Κι επειδή υπάρχει ασάφεια για το χρόνο των τελικών ανακοινώσεων, διευκρινίζω ότι αυτές θα γίνουν τον Ιανουάριο. Ως τότε θα σταθμίζονται τα δεδομένα. Η νέα προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις των καιρών λογική της UEFA είναι ότι αν θέλει μια χώρα να βάλει η πόλη της υποψηφιότητα, θα μετρήσουν κυρίως οι προθέσεις της κι όχι οι δυνατότητές της. Θέλουμε να ανοίξουμε τον άλλοτε πιεστικό ορίζοντα για τις υποψήφιες πόλεις. Δεν χρειάζονται πλέον πλήρεις φάκελοι. Θα πούμε ναι σε πρωτεύουσες και μεγάλες πόλεις όπου ήδη υπάρχουν όλα αυτά που ζητάμε. Είμαστε ρεαλιστές. Η σύγχρονη διεθνής πραγματικότητα μάς υποχρέωσε να σκεφτούμε έτσι. Δεν ξεχνάμε σε ποια δύσκολη εποχή ζει η Ευρώπη”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε