Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ παίκτης της Superleague!

Θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ παίκτης της Superleague!

Θετικός σε χρήση απαγορευμένων ουσιών βρέθηκε ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στη Superleague. Τα στοιχεία του παίκτη δεν αποκαλύπτονται, μέχρι να εξεταστεί και το δεύτερο δείγμα του.

Ο ποδοσφαιριστής είναι Έλληνας και σύμφωνα με πληροφορίες δεν αγωνίζεται σε “μεγάλη” ομάδα της χώρας. Το πρώτο δείγμα του ήταν θετικό και πλέον αναμένονται τα αποτελέσματα και της δεύτερης εξέτασης, προκειμένου η διοργανώτρια αρχή να αποκαλύψει την ταυτότητα του παίκτη και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.

Η ομάδα του ποδοσφαιριστή θα τιμωρηθεί με χρηματικό πρόστιμο, αλλά θα χάσει και στα χαρτιά τον αγώνα. όπου “πιάστηκε” ο παίκτης.

Το άρθρο 24, γ.5 του πειθαρχικού κώδικα: “Εάν ένας ή περισσότεροι ποδοσφαιριστές της ιδίας ομάδας τιμωρηθούν για παραβάσεις φαρμακοδιέγερσης (ντόπινγκ), δύναται να τιμωρηθεί και η ομάδα. Η ομάδα τιμωρείται με απώλεια του αγώνα και χρηματική ποινή, η οποία για μεν τις ΠΑΕ είναι από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ έως πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ, για δε τα σωματεία από χίλια (1.000) ευρώ έως πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ”.

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε