Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Θρύλε προχωράς λόγω Μιραλάς – ΟΣΦΠ-ΠΑΟΚ 3-0

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.
Ο Βέλγος έχει κάνει τους οπαδούς του Ολυμπιακού να… παραμιλούν. Μετέτρεψε σε προσωπικό σόου το ντέρμπι, σημειώνοντας δύο γκολ και επανέφερε την ομάδα του στην κορυφή. Με 10 από το 57′ ο ΠΑΟΚ.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Έντονα παράπονα για τη διαιτησία εξέφρασαν Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης και Βιτόλο

Τα είπαν ο Μαρινάκης με τον μάνατζερ του Μιραλάς

Ματς γεμάτο ένταση, πάθος, δυνατές μονομαχίες και εξαιρετικό ρυθμό ήταν αυτό που διεξήχθη στο Γ. Καραϊσκάκης. Τη διαφορά την έκανε ένας παίκτης που όταν ήρθε στην Ελλάδα δεν τον υποδέχτηκε κανένας στο αεροδρόμιο, αλλά αυτή τη στιγμή στο Λιμάνι… χορεύουν στο ρυθμό που σέρνει ο Κέβιν Μιραλάς. Ο Βέλγος ξεκλείδωσε την άμυνα του ΠΑΟΚ, κόντρα στη ροή του αγώνα ενώ σφράγισε την επικράτηση της ομάδας του με το δεύτερο γκολ που σημείωσε στο 71′. Ο Ρόμενταλ ολοκλήρωσε το θρίαμβο των ερυθρόλευκων. Ο ΠΑΟΚ που από το 57′ αγωνίστηκε με 10 παίκτες αδικείται, κυρίως για την εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου, από το εύρος της ήττας.

Με πολύ γρήγορο τέμπο ξεκίνησε το ματς. Ο Βαλβέρδε επέλεξε τον Μοντέστο στο δεξί άκρο της άμυνας και τοποθέτησε δίπλα στον Αβραάμ Παπαδόπουλο τον Ουρτάδο. Στα χαφ έπαιξαν Γιάννης Παπαδόπουλος και Ντουντού. Η ενδεκάδα έμοιαζε κάπως περίεργη αλλά στον αγωνιστικό χώρο αποδείχθηκε ότι η επιλογή του Ισπανού ήταν σωστή παρά τα πολλά προβλήματα που είχε ο Μοντέστο από τον Βιεϊρίνια.
Ο ΠΑΟΚ, μετά τα πρώτα λεπτά όπου ο Ολυμπιακός βοηθούμενος από τον κόσμο του ήταν καλύτερος, ισορρόπησε το ματς και πλησίασε με αξιώσεις την περιοχή του Πάρντο.
Οι ερυθρόλευκοι όμως ευτύχισαν να προηγηθούν στο 37′ όταν ο Βιτόλο έκανε το λάθος, ο Γιάννης Παπαδόπουλος έδωσε με τη μία στον Μιραλάς ο οποίος με άψογο τελείωμα άνοιξε το σκορ.
Ο δικέφαλος αντέδρασε άμεσα και έδειξε ότι το ματς δεν είχε τελειώσει. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου έφτασε 3 φορές κοντά στο γκολ αλλά ο Βέλγος τερματοφύλακας των γηπεδούχων ήταν σε καλή ημέρα.
 
Στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου ο Βαλβέρδε έριξε στη μάχη τον Ποτουρίδη, βγάζοντας τον Γιάννη Παπαδόπουλο. Ο Ουρτάδο ανέβηκε στα χαφ με προφανή σκοπό να δέσει το κέντρο του Ολυμπιακού.
Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να ελέγχει τον ρυθμό. Σαλπιγγίδης και Βιεϊρίνια απείλησαν αλλά ο Αβρράμ Παπαδόπουλος ήταν στην κατάλληλη θέση και στις δύο περιπτώσεις. Στο 57′ ο Ίβιτς με ένα αχρείαστο φάουλ άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες αφού αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Από εκεί και μετά ο Ολυμπιακός έμοιαζε να παίζει μόνος του και φυσιολογικά έφτασε στη νίκη. Η είσοδος του Ρόμενταλ αποδείχθηκε καθοριστική αφού ο Δανός πάσαρε στον Μιραλάς ο οποίος διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.
Ο Ρόμενταλ ήταν αυτός που από δημιουργός χρίστηκε σκόρερ στο 88′ ολοκληρώνοντας την επικράτηση της ομάδας του.
Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην κορυφή, ισοβαθμεί με τον Παναθηναϊκό ενώ έχει και μισό ματς λιγότερο.

Ολυμπιακός: Πάρντο, Μοντέστο (88′ Γκαλίτσιος), Ντουντού, Μιραλάς, Φετφατζίδης (67′ Ρόμενταλ), Φουστέρ, Χολέμπας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Ουρτάδο, Γιάννης Παπαδόπουλος (46′ Ποτουρίδης), Ριέρα.

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Γκαρσία, Βιτόλο, Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης (77′ Μουσλίμοβιτς), Μαλεζάς, Φωτάκης (73′ Ελ Ζαρ), Βιεϊρίνια, Ίβιτς, Σακελλαρίου, Ζουέλα (69′ Μπουσαϊντί).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε