Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

“Θρυλικά” γενέθλια με τριάρα και 40 κούπες!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Με πρωταγωνιστή τον Αβραάμ Παπαδόπουλο ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-0 της ΑΕΚ στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” και πανηγύρισε το 40ο πρωτάθλημα της ιστορίας του ανήμερα των 88ων γενεθλίων του.

Το LIVE του αγώνα

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος ο Ολυμπιακός κατέκτησε και μαθηματικά το πρωτάθλημα κόντρα στην ΑΕΚ. Η συγκυρία των 88ων γενεθλίων των Πειραιωτών έκανε ακόμα πιο γιορτινό το κλίμα στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”, ενώ οι παίκτες του Μίτσελ δεν χρειάστηκε να πιάσουν υψηλά στάνταρ απόδοσης για να… ράψουν το 4ο αστέρι στη φανέλα.

Η ΑΕΚ ήταν καλά στημένη στον αγωνιστικό χώρο και περιόρισε σημαντικά τον Ολυμπιακό, ο οποίος όμως κατάφερε να προηγηθεί στην πρώτη του φάση στο ματς με τον Τζεμπούρ να σερβίρει και τον Αβραάμ Παπαδόπουλο να σκοράρει μετά από 38 μήνες!

Οι “κιτρινόμαυροι” έχασαν μοναδική ευκαιρία για να φέρουν το ματς στα ίσα όμως ο Κορδέρο αστόχησε στο τετ α τετ με τον Μέγιερι στο 50ο λεπτό. Έξι λεπτά αργότερα ο Αβραάμ Παπαδόπουλος “χτύπησε” για δεύτερη φορά μετά από σέντρα του Χολέμπας και κάπου εκεί όλα τελείωσαν. Μάλιστα στο 62΄ο Αμπντούν μετά από την 2η ασίστ του Τζεμπούρ στο παιχνίδι έγραψε το τελικό 3-0, ενώ οι “ερυθρόλευκοι” είχαν και δοκάρι με τον Μανιάτη στις καθυστερήσεις.

Το τέλος του αγώνα βρήκε τους παίκτες του Ολυμπιακού να πανηγυρίζουν με τον κόσμο το πρωτάθλημα με τα… καθιερωμένα “ολε”.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης το ντεμπούτο του Ανάκογλου με την φανέλα της ΑΕΚ, αλλά και ο τραυματισμός του Ιμπαγάσα ο οποίος αγωνίστηκε μόνο για 8 λεπτά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ):
Μέγιερι, Χολέβας, Παπαδόπουλος, Μανωλάς, Παπάζογλου, Φέισα, Γκρέκο (38’ λ.τ. Μασάντο), Μανιάτης, Αμπντούν, Βλαχοδήμος (65’ Ιμπαγάσα, 74’ Φουστέρ), Τζεμπούρ

ΑΕΚ (Έβαλντ Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Τσουμάγκας, Μπουγαΐδης, Κουτρουμπής, Τσουκαλάς, Φέτσης (69’ Τσίτας), Κορδέρο, Ρίκκα, Γκερέιρο, Κατίδης, Φούντας (76’ Ανάκογλου)

H χρυσή βίβλος του ελληνικού πρωταθλήματος

“Χρόνια πολλά δαφνοστεφανωμένε Θρύλε”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε