Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

“Θρυλική” εμφάνιση ΑΠΟΕΛ στο Ντραγκάο – Μόνος στην κορυφη!

“Θρυλική” εμφάνιση ΑΠΟΕΛ στο Ντραγκάο – Μόνος στην κορυφη!

Ο ΑΠΟΕΛ δεν καταλαβαίνει από έδρες και από ονόματα! Πέρασε σαν άρχοντας και από το Ντραγκάο! Παραμένει στην κορυφή του 7ου ομίλου με πέντε βαθμούς. Έβαλε ακόμη ένα λιθαράκι για να διεκδικήσει την πρόκριση στους 16. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο ΑΠΟΕΛ μας έκανε για ακόμη μια φορά περήφανους! Δεν υπάρχουν λόγια να πούμε. Αυτή η ομάδα δείχνει το δρόμο ότι στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά. Φτάνει να το πιστεύεις. Παραμένει αήτητος και έτοιμος για όλα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση!
 
Η Πόρτο μπορεί να ξεκίνησε τον αγώνα με τους καλύτερους οιωνούς με το φάουλ του Χουλκ στο 13’ και όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα ήταν στα μέτρα της από το καλημέρα. Όμως ο ΑΠΟΕΛ το είδε αλλιώς και με την κανονιά του Αλμέιδα στο 18’ έφερε τον αγώνα στα ίσα και όλα ξεκίνησαν από την αρχή.

Ο ΑΠΟΕΛ στη συνέχεια με καθαρό μυαλό λειτούργησε σωστά ανασταλτικά και περιόρισε την Πόρτο για να εξασκήσει ασφυκτική πίεση. Παράλληλα δημιούργησε τις δικές του ευκαιρίες και όσο περνούσε ο χρόνος η νευρικότητα ήταν στην Πόρτο και δεν είναι τυχαίο που οι ποδοσφαιριστές της δέχθηκαν οκτώ κίτρινες κάρτες. Βεβαίως αν ο Ατόρνο στις καθυστερήσεις ήταν εύστοχος τώρα θα μιλούσαμε για το μέγα άθλο!

Ο ΑΠΟΕΛ στάθηκε όρθιος μέχρι το τέλος και γράφτηκε ακόμη ένας υπέροχος επίλογος και στο Ντραγκάο!
 
Πέραν απο την δόξα να μην ξεχναμε και το οικονομικό κομμάτι. Ο ΑΠΟΕΛ απόψε έβαλε στο ταμείο τους άλλες 400 χιλιάδες ευρώ. Το άθροισμα των επιτυχιών με Ζενίτ και Σαχτάρ φτάνει στο 1.εκ 600 χιλιάδες ευρώ!
Bαθμολογία
 
1) ΑΠΟΕΛ 5(4-3)
2) Ζενίτ 4 (6-5)
3) Πόρτο 4 (4-5)
4) Σαχτάρ 2 (4-5)
 
Προβάδισμα με το καλημέρα
 
H πρώτη αξιόλογη φάση στον αγώνα έγινε στο 12 όταν μετά από σέντρα του Σαπουνάρου, γυριστό του Κλέπερ, απέκρουσε ο Χιώτης σε κόρνερ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό η Πόρτο κατάφερε να ανοίξει το σκορ όταν στο 13 μετά από εκτέλεση φάουλ του Χούλκ έξω από την περιοχή, ξεγέλασε τον Χιώτη και έκανε το 1-0
 

 
O Aίλτον το έφερε στα ίσα
 
Ο ΑΠΟΕΛ αντέδρασε γρήγορα αφού ο Αίλτον στο 18′ με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα του Έλτον και έκανε το 1-1, με την κερκίδα των Πορτοκαλί να παίρνει φωτιά!


 

Η Πόρτο προσπάθησε να αντιδράσει όταν στο 22′ μετά από εκτέλεση κόρνερ , ο Κλέπερ έκανε το σουτ μέσα στην περιοχή και απέκρουσε ο Χιώτης. Στο 24′ ο Χούλκ έκανε το μακρινό σουτ, χτύπησε στον Πίντο και πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Ο ΑΠΟΕΛ αντέδρασε στις φάσεις των Πορτογάλων όταν στο 26′ μετά από κεφαλιά του Ολιβέιρα στην περιοχή , έδιωξε ο Έλτον σε κόρνερ. Λίγα λεπτά αργότερα είχε ακόμη μια πολύ καλή ευκαιρία στο 30 όταν ο Χαραλαμπίδης εκτέλεσε το φάουλ, ο Ολιβέιρα έκανε την κεφαλιά δίπλα από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 33′ Ο Χούλκ έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, έδιωξε σε κόρνερ ο Χιώτης
 

 
Όρθιος μέχρι το τέλος
 
Η πρώτη φάση στην επανάληψη έγινε για τον ΑΠΟΕΛ στο 50′ όταν ο Χαραλαμπίδης εκτέλεσε φάουλ και απέκρουσε ο Έλτον. Στο 55′ ο Χούλκ έκανε το μακρινό σουτ , δίπλα από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 56’ ο Κλέπερ έκλεψε τη μπάλα από τον Ολιβέιρα, έκανε το σουτ στην περιοχή απέκρουσε ο Πάρντο. Στο 62’ ο Κλέπερ έκλεψε τη μπάλα από τον Ολιβέιρα, έκανε το σουτ στην περιοχή απέκρουσε ο Πάρντο. Στο 64 Ο Χούλκ έκανε το σουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Ο ΑΠΟΕΛ κρατουσε γερά και στο τέλος της αναμέτρησης ο ΑΠΟΕΛ έχασε μια καλή φάση με τον Αλμέιδα στο 85 και στη συνέχεια έγινε η απίστευτη φάση με τον Ατόρνο στις καθυστερήσεις που μέσα στην περιοχή δεν έστειλε την μπάλα στα δίκτυα
 
4-4-2 ο ΑΠΟΕΛ
Ο ΑΠΟΕΛ ξεκίνησε τον αγώνα με τον Χιώτη κάτω από τα δοκάρια. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Κακά και Ολιβέιρα. Στα άκρα από δεξιά ο Πουρσαίτίδης και από αριστερά ο Μποαβεντούρα. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής οι Μοράις, Πίντο. Στα χάφ από δεξιά ο Χαραλαμπίδης και από αριστερά ο Μαντούκα. Στην επίθεση οι Τρισκόσκι και Αλμέιδα
 
Με 4-3-3 η Πόρτο
 
Με 4-3-3 παρατάχθηκε η Πόρτο. Ο Έλτον κάτω από τα δοκάρια. κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Οταμέντι και Ρολάντο. Στα άκρα από δεξιά ο Σαπουνάρου και από αριστερά ο Περέιρα. Στην μεσαία γραμμή οι Φερνάντο Γκουαρίν και Μουτίνιο. Στα χαφ Χουλκ και Ροντρίγκες και στην κορυφή ο Κλέμπερ
 
Oι δηλώσεις των πρωταγωνιστών
 
Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ Φοίβος Ερωτοκρίτου. Μιλώντας μετά το τέλος του αγώνα εξέφρασε την αισιοδοξία του πως η ομάδα του μπορεί να κερδίσει ένα παιγνίδι από αυτά που απομένουν.
 
«Αν μας έλεγαν πριν από τον αγώνα ότι θα παίρναμε ένα βαθμό θα ήμασταν ευχαριστημένοι. Μας ευνοεί και η ισοπαλία του άλλου αγώνα, αλλά δεν τέλειωσε τίποτα. Πάμε βήμα προς βήμα και προσδοκούμε ότι όπως εξελίσσονται τα πράγματα θα κάνουμε τη διαφορά. Το τι έχουμε ζήσει είναι πρωτόγνωρο. Τρεις αγωνιστικές αήττητοι στη πρώτη θέση. Από μόνο του είναι κάτι φανταστικό.
 
Για πιθανή πρόκριση: «Για να κάνουμε το μεγάλο βήμα χρειαζόμαστε μια νίκη στο σπίτι μας. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε. Μπορούμε, αλλά δεν είναι εύκολο. ¨Έχουμε δύσκολες ομάδες και θα προσπαθήσουμε να είμαστε σωστοί και αποτελεσματικοί».
 
Για τον κόσμο: «Ήταν κάτι το φανταστικό. Τους είδαμε στη πόλη, στο γήπεδο, τα ίδια παιδιά μας ακολουθούν πάντα. Τους θαυμάζω. Μπράβο τους. Χωρίς αυτούς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα».
 

 

Χαρούμενοι δήλωσαν οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ για το νέο άθλο τους
 
Σάββας Πουρσαϊτίδης : Κάναμε μεγάλη προσπάθεια. Πήραμε πολύτιμο βαθμό απέναντι σε μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Σήμερα είχαμε καλύτερο πρόσωπο. Μπορούσαμε να φεύγαμε με τρεις πόντους και θα μπορούσα θα μιλούσαμε για πρόκριση . Σίγουρα χρειαζόμαστε τα αποτελέσματα. Κερδίσαμε το σεβασμό όλης της Ευρώπης
 
Αιλτον Αλμέιδα: « Η ομάδα έκανε μεγάλη προσπάθεια. Ήταν δύσκολη η προσπάθεια όμως τα καταφέραμε . Η προσπάθεια συνεχίζεται . Το προαίσθημα μου ήταν καλό διότι ξέραμε τις δυνατότητες μας.
 
Χέλιο Πίντο: Είμαι πολύ χαρούμενος. Είμαστε μια ομάδα που δεν αμυνόμαστε αλλά παίζουμε και επιθετικά . Χαιρόμαι που δείξαμε και στους συμπατριώτες μου τις δυνατότητες μας. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και στο τέλος θα δούμε τι θα γίνει.
 
Νούνο Μοραίς: Είμαι ευχαριστημένος και όλοι είμαστε χαρούμενοι. Ο στόχος είναι να παραμείνουμε έτσι. Σίγουρα ήταν θετικό αυτό το αποτέλεσμα και δείξαμε τις δυνατότητες μας και στην πατρίδα μου”

 

 
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε