Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Τι είπαν Ιτούδης και Αγγέλου για τα επεισόδια

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Οι στενοί συνεργάτες των τεχνικών των δυο “αιωνίων” εξέφρασαν την άποψη τους για τα έκτροπα που συνέβησαν μετά τον τέταρτο τελικό της Α1 μπάσκετ.
Ο Δημήτρης Ιτούδης ήταν καλεσμένος της εκπομπής “Novasports News”, μία μέρα μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Παναθηναϊκό.
 
Ο συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς μιλώντας για την φετινή επιτυχία των “πρασίνων” τόνισε πως “… το ότι “παντρέψαμε” παιδιά τα οποία έχουν τεράστια εμπειρία στον ελληνικό και ευρωπαϊκό χώρο, με αθλητές γεμάτους με ενθουσιασμό και δίψα για να κατακτήσουν τίτλους, ήταν ό,τι καλύτερο”.
 
Για τον τραυματισμό του Δημήτρη Διαμαντίδη σχολίασε πως “… Όταν είδαμε τον Διαμαντίδη να κουτσαίνει, θορυβηθήκαμε… Ουσιαστικά από το ημίχρονο γνωρίζαμε ότι ο Δημήτρης δεν θα μπορέσει να συνεχίσει. Ήταν κρίμα γιατί ήταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια και γενικά αυτή η σεζόν είναι ξεχωριστή για τον Διαμαντίδη. Κρίμα που δεν αγωνίστηκε στον χθεσινό τελικό για να επιβραβεύσει μια μεγάλη χρονιά για εκείνον”.
 
Όσον αφορά τον Αντώνη Φώτση επισήμανε πως “… Όλα τα τρίποντα που έβαλε ο Φώτσης ήταν καθοριστικά. Θα ξεχωρίσω ένα όμως. Αυτό που «απάντησε» σε ένα τρίποντο του Σπανούλη από τα 10 μέτρα, ήταν πολύ σημαντικό για τη ψυχολογία της ομάδας, όπως ήταν και όλα όσα έβαλε σίγουρα”.
 
Στο σημείο εκείνο, παρενέβη τηλεφωνικά ο Βαγγέλης Αγγέλου, μέλος του τεχνικού τιμ του Ολυμπιακού ο οποίος πήρε θέση για τα θλιβερά επεισόδια στον τέταρτο τελικό στο ΟΑΚΑ: “Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός χθες προσβλήθηκε απίστευτα. Εγώ αν ήμουν στη θέση της διοίκησης της ομάδας, θα παραιτούμουν από το άθλημα.
 
Πρώτη είναι η γωνία της αλητείας και αυτών που έγιναν στο ημίχρονο, στην αρχή του αγώνα και στο τέλος. Δεν ξέρω γιατί ο κύριος Γιοχαλής έγραψε μόνο δύο πέτρες. Μαζέψαμε 19 πέτρες, έξι είχε ο Νεστέροβιτς, τέσσερις στην γραμματεία και στο φύλλο αγώνα γράφτηκαν μόλις δυο. Το πέταλο πίσω από τον πάγκο μας έπρεπε να είναι άδειο όμως ένα τέταρτο πριν τον αγώνα γέμισε με φιλάθλους του Παναθηναϊκού που πετούσαν διάφορα αντικείμενα. Όπως δυναμιτάκια, μπουκάλια, καφέδες. Υπήρχαν σύριγγες με νερό πίσω από τον πάγκο και πρέπει να έκαναν τα κουστούμια όλων να μην χρειάζονται πλυντήριο!
 
Όταν βγήκε η ομάδα στο ημίχρονο για ζέσταμα, είχαν μπει μέσα στο γήπεδο οπαδοί που έφτυναν και έβριζαν τους παίκτες. Απευθύνθηκα στο Μάνο τον Παπαδόπουλο και μου λέει “τι μπορώ να κάνω Βαγγέλη;”. Σε παιδική χαρά υπάρχει περισσότερη ασφάλεια. Ο κ. Ταναντζής που με απέβαλλε στο πρώτο, δέχτηκε υβριστική επίθεση από τον κ. Γιαννακόπουλο και δεν αντέδρασε.
 
Τραυματίστηκαν παίκτες της ομάδας μας αλλά και εγώ. Μην μπούμε σε λεπτομέρειες για τον αγώνα. Για μένα ο Ολυμπιακός σφαγιάστηκε κατά την γνώμη μου. Πρέπει να σημειώσω πως οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού και οι παίκτες του έκαναν ότι μπορούσαν για να μας προστατέψουν. Η πλευρά του Ολυμπιακού δικαιούται να μιλάει για δόλο. Εγώ διερωτώμαι αν κέρδιζε ο Ολυμπιακός, θα μπορούσαμε να φύγουμε από το γήπεδο; Νομίζω μπορώ να πω πως από την παραμονή των προημιτελικών αγώνων στην Ευρωλίγκα, με την αναβολή του τελικού του Κυπέλλου, όλα έγιναν με δόλο! Πιστεύω πως οι υπεύθυνοι, οι διοικούντες, οι επενδυτές πρέπει να κάτσουν στο τραπέζι να δώσουν μία λύση”.
 
Ο Δημήτρης Ιτούδης απάντησε στα λεγόμενα του Βαγγέλη Αγγέλου, λέγοντας πως: “Πέρσι παίξαμε έναν τελικό που μας πετούσαν μαχαίρια και πέτρες. Εμείς προσπαθήσαμε να κάνουμε ότι ήταν δυνατόν για να προστατέψουμε τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Όσον αφορά τα δικά μας παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, στον τελικό του Κυπέλλου, χάσαμε όμως όλο το τεχνικό τιμ έμεινε, χειροκρότησε τον αντίπαλο και σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων. Νομίζω πως δεν θα έπρεπε να κλείσουμε έτσι. Ο Παναθηναϊκός πήρε μεγάλα ματς φέτος, τόσο με την Μπαρτσελόνα στην Ευρωλίγκα, όσο και στους τελικούς απέναντι στον Ολυμπιακό και εκεί νομίζω ότι θα έπρεπε να σταθούμε”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε