Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Τι ξημερώνει στον Παναθηναϊκό μετά την αποχώρηση Βαρδινογιάννη;

ΦΩΤΟ EUΡΟΚΙΝΙSSI.

Η πράσινη ΠΑΕ βαδίζει για πρώτη φορά μετά από 32 χρόνια σε πραγματικό διοικητικό αδιέξοδο μετά την οριστική αποχώρηση της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Πολλοί είναι αυτοί που χάρηκαν με τη φυγή του Τζίγγερ αλλά η ουσία είναι αν θα υπάρξει διάδοχη κατάσταση και πόσο γρήγορα θα έρθει αυτή. Τι θα κάνουν οι νυν μέτοχοι;

“Ακέφαλος” ο Παναθηναϊκός – Αποχωρεί οριστικά η οικογένεια Βαρδινογιάννη!

Ο Σαμαράς ξεκίνησε τον… χορό των παραιτήσεων στον Παναθηναϊκό

Πήρε… σειρά ο Μήτσου

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό αφήνοντας αιχμές προς κάθε κατεύθυνση και πλέον οι πράσινοι μπαίνουν σε μία από τις πιο δύσκολες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας τους.

Η οικογένεια κατέχει το 54,7% των μετοχώς της οποίες καθιστά αδρανείς. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν πρόκειται να βάλει ευρώ για να καλύψει τις ανάγκες της ΠΑΕ. Οι μετοχές παραχωρούνται χωρίς αντίτιμο αλλά το θέμα είναι αν θα υπάρξει σύντομα επενδυτής που θα θελήσει να τις πάρει.

Μέχρι τότε διοίκηση θα ασκεί το 45,3%, εάν και εφόσον οι νυν μέτοχοι θελήσουν να το κάνουν. Μέχρι στιγμής ο μεγαλομέτοχος, πλέον, του Παναθηναϊκού, Ανδρέας Βγενόπουλος δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα για το τι σκοπεύει να κάνει.

Ο χρόνος αυτήν τη στιγμή μπορεί να μην πιέζει ασφυκτικά αφού τα χρέη της ΠΑΕ είναι τακτοποιημένα μέχρι τον Γενάρη όμως ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός αναμένεται να ανεβάσει στα 20 εκ. ευρώ το έλλειμμα παρά τις δραστικές περικοπές εξόδων.

Τι υπάρχον ΔΣ απαρτίζεται από 20 μέλη, 6 εξ αυτών είναι άμεσης επιρροής της οικογένειας Βαρδινογιάννη και όπως προανήγγειλε ο Τζίγγερ θα αποχωρήσουν. Αν τα υπόλοιπα 14 μέλη παραμείνουν τότε δεν υπάρχει πρόβλημα και μπορούν να ασκούν διοίκηση. Για να οδηγηθούμε σε νέο ΔΣ θα πρέπει να μείνου λιγότερα από 11 μέλη.

Τα άσχημα για τους πράσινους θα έρθουν στην περίπτωση που και οι υπόλοιποι μέτοχοι αρνηθούν να ασκήσουν διοίκηση. Τότε οι μετοχές θα πρέπει να πάνε στον Ερασιτέχνη, αλλά ούτε αυτό είναι εφικτό μιας και αυτήν τη στιγμή τελεί υπό διοίκηση πρωτοδικείου η οποία έχει περιορισμένες αρμοδιότητες.

Είναι η πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της ομάδας που έστω και ως μακρινό ενδεχόμενο υπάρχει ο φόβος της πτώχευσης. Αυτό το σενάριο είναι μακρινό αλλά αν δεν βρεθεί επενδυτής τα πράγματα θα δυσκολέψουν ιδιαίτερα.

Οι πρώτες αντιδράσεις των μετόχων

Όπως γράψαμε και παραπάνω ο Ανδρέας Βγενόπουλος που είναι αυτήν τη στιγμή ο μεγαλομέτοχος των… ενεργών μετόχων της ΠΑΕ, δεν έχει τοποθετηθεί κάτι που αναμένεται να κάνει σύντομα. Ο κόσμος της ομάδας περιμένει από τον Mr Mig να βγει μπροστά και να δώσει λύση.

Ο Νικόλας Πατέρας έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι το κεφάλαιο Παναθηναϊκός έχει κλείσει για τον ίδιο και δεν αναμένεται να αλλάξει στάση.

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος με δηλώσεις του στον Φίλαθλο τόνισε ότι δεν τον ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο: “Αυτήν τη στιγμή δεν με ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο. Δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον, αλλά αποκλείω μία τέτοια περίπτωση, αφού αυτό που με ενδιαφέρει είναι το μπάσκετ και μόνο αυτό. Το ίδιο ισχύει και για τον Δημήτρη, δεν ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Είμαι στο μπάσκετ τόσα χρόνια και έχουμε κατακτήσει έξι Ευρωπαϊκά κύπελλα. Δεν είναι και λίγα και θέλω φέτος να φτιάξουμε μία ανάλογη ομάδα.”

Αυτός που φαίνεται προς ώρας ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να ασχοληθεί ακόμη πιο ενεργά με τον Παναθηναϊκό είναι ο Αδαμάντιος Πολέμης. Αν και ακόμη δεν έχει προβεί σε κάποια δήλωση, φαίνεται ότι το σκέφτεται αλλά πρώτα θα πρέπει να εξετάσει όλες τις παραμέτρους πριν λάβει την απόφαση.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε